Kategoria: Blogi

235 vuotias St. Leger – laukkakauden viides klassikko

235 vuotias St. Leger – laukkakauden viides klassikko

Englannin laukkakauden viisi kruununjalokiveä ovat jo runsaan kahden sadan vuoden ajan olleet Newmarketin keväiset 1000- ja 2000 Guineasit, Derby, Oaks ja syksyn St. Leger. Tänään St. Leger ratkaistaan Doncasterissa jo 235. kerran.

2921 metrin matkalla ratkaistavan pisimmän klassikon vahva suosikki on Hurricane Lane, vaikkei se olekaan koskaan kilpaillut näin pitkällä matkalla. Hurricane Lane on taisteleva, vahva hevonen, eikä mikään viittaa siihen, että pitkä matka olisi haitaksi. Sitä paitsi yleisemminkin englantilaiset pohtivat liikaa matkoja ja liian vähän vauhdinjakoja. Varsin usein lyhyet sprintit muuttuvat hurjan vauhdin takia kestävyyskilpailuiksi ja hitaalla temmolla kyttäiltävät pitkät matkat kisat loppuspurttikisoiksi.

Löydän 40 vuotisen kokemukseni, tutkimusteni, modernien menetelmieni ja tietotekniikkaratkaisujemme ansioista todellisia luokkahevosia jo niiden uran alkuvaiheessa – usein aiemmin kuin vedonlyöntimarkkina. Hurricane Lane on malliesimerkki. Se kiinnitti huomioni avauskisassaan taistelemalla voittoon jo tukalan näköisestä tilanteesta. Toisessa ”taistellen takaisin” voitossa olinkin sitten jo mukana nelinkertaistamassa panokseni. Yorkin Dante-klassikossa Hurricane Lane voitti jälleen vain alle hevosen mitalla – ja hyvällä kertoimella, 6.77.

Epsomin Derbyssä yritin 8-kertaistaa rahojani Hurricane Linella. Nyt jäin kuitenkin sijapelin lohdutusvoitoista huolimatta tappiolle, kun tuoksena oli vain kolmas sija. Hurricane Line kuitenkin vahvisti vetoni viisaaksi ja näkemykseni hevosen luokasta oikeaksi, kun se voitti ensin Irlannin Derbyn ja sitten suurkilpailun Ranskassa.

Kevään Dante Stakesissa Hurricane Lane oli siis vasta kolmossuosikki, ja irlantilainen High Definition (paljolti kuulopuheisiin perustuen) 1.91-kertoiminen suosikki. Tänään High Defination on noin 15-kertoiminen, ja Hurricane Linesta saa (klo 13.30) 1.83x rahat.

On palkitsevaa oppia ajoissa, mikä hevonen on maailmanhuippu.

Ylipainotan tänäänkin Hurricane Lanea ColossusBetsin placepot-kimpoissani. Näin minulla on varaa kierrättää muiden lähtöjen suosikkien kahta tappiota.

Avauskohteessa juoksee vain neljä hevosta. Nyt ColossusBetsin placepotissakin vaaditaan selvitymiseen voittoa. 1 Fall of Rome ja 2 La Pulga erottuvat kuitenkin niin selvästi luokallaan ja kehityspotentiaalillaan, että pyrin pääsääntöisesti selvittämään lähdön näillä kahdella.

Toinen lähtö on 19 hevosen vaikea tasoitus. Olen eri mieltä markkinan kanssa suuren lähtönumeron välttämättömyydestä. Omat tutkimukseni eivät vahvista väittämää kunnolla. Siksi ylipainotan lähdön parasta hevosta, 1 Hurricane Ivoria ”huonosta” lähtöpaikasta huolimatta. Vanha lähtöpea, taisteleva suosikkini 7 Copper Knight lähtee numeroltaan suurimmasta kopista 22, ja otan sitäkin joihinkin Placepotteihin, kun hyvässä iskussa kilpaileva ruuna on vasta lähdön kuudenneksi eniten pelattu.

Kolmoskohteessa 3 Reach For The Moon on toki lähdön paras hevonen. Se on pelattu kuitenkin 1.5-kertoimiseksi suosikiksi. Jos 4 hevosen lähdössä joku muu voittaa, ponnahtaa placepot-kimppojeni arvo. 4 Twilight Jet on mitattu riittämättömäksi tällaisiin tehtäviin, mutta 1 Lusail ja 2 Bayside Boy voivat kehittyä riittävästi. Molemmat ovat yrittämisen arvoisia riski/palkkio-mielessä.

Neloskohde on ainakin Colossuksen Placepotissa tukossa kolmella hevosella. 2 Danyah, 5 Laneqash ja 3 Global Journey erottuvat. Viimeksi mainittu on vähiten pelattu mutta yhtä hyvä kuin markkinan kärkikaksikko.

Päätöskohteen 4 Title on hyvältä valmentajalta tuleva suoritusvarma, perusteltu suosikki. Silti tässäkin lähdössä kierrätän Titlen ohitusta osassa kimppojani.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä