Kategoria: Ajankohtaista

Valioliigalauantai 31.8.

Peliystävä, käymme alempana läpi tulevan valioliigalauantain kohteet sivuten urheilua, vedonlyöntiä ja fantasyligaa.

Arsenal – Brighton

(huom. tekstit ovat kirjoitettu ke/to aikavälillä, ja Valioliigan siirtoraja umpeutuu perjantaina. Ota tämä huomioon peleissäsi)

Gunners lähti kauteen Cityn ykköshaastajana ja on voittanut molemmat ottelunsa alkukaudesta yhteismaalein 4-0. Heikkoa Wolvesia vastaaan esitys oli vakuuttava, mutta viime viikonlopun peli Aston Villaa vastaan olisi huonommalla tuurilla voinut päättyä xG-lukemien perusteella myös esimerkiksi 1-1.

Brighton oli esikausianalyysissamme lähes tarkalleen keskikastin joukkue, jolla on potentiaalia kertoimaan parempiin suorituksiin. Kauden alku on lähtenyt mallikkaasti liikkeelle, sillä avauksessa Everton kaatui 0-3 ja viime viikonloppuna Manchester United taipui tasaisen väännön jälkeen Fabian Hürzelerin miehistölle 2-1.

Kokonaisuutena Artetan miehistö ei ainakaan vielä ole aivan esiintynyt sillä tasolla, mille optimistisimmat ennakot sen asettivat, eli jopa tämän kauden mestariksi. Brighton puolestaan on ESBC Power AI -mittareilla esiintynyt edukseen ja saattaa olla jatkossa mielenkiintoinen pelikohde.

Jesus, Tierney ja Tomiyasu ovat sivussa Arsenalilta, March Gruda ja Wieffer todennäköisesti Brightonilta. Brighton pelasi viikolla cupia, mutta kierrätti tuossa 4-0 voitossaan koko avausmiehistöään.

Tämä ottelu avaa Veikkauksen SuperMonivedon lauantaina ja oletettavasti tasaiset ja matalamaaliset 0,1 - 0-1 tulokset jäänevät tässä edullisuksi. Arsenalin puolelta parhaita tuloksia lienevät ne, joissa Brighton jää nollille ja Arsenal tekee 3+ maalia. Toki ylipelattuja 3,2 - 0,1 yhdistelmiäkin voit pelata, mutta silloin pitää muistaa ruksia Monivedon muut ottelut päättymään niin, että rivistä kokonaisuutena tulee edullinen.

Fantasy: Lähes koko Arsenalin miehistö on esiintynyt edukseen, mutta pisteiden valossa maalivahti Raya ja hyökkäyksen Havertz/Saka herättävät suurinta mielenkiintoa. Tämä ottelu on kuitenkin maaliodotusarvoltaan melko korkea, joten Rayan hankintaa harkitsevien kannattaa ehkä odottaa tämän ottelun yli.

Brentford – Southampton

Bees avasi kautensa 2-1 voitolla Palacesta, mutta toiselta peliviikolta jäi luu käteen Anfieldiltä ansaitun 0-2 tappion muodossa.

Nousijajoukkue Southamptonin alku on ollut vaikea: Avauksessa se ei pystynyt realisoimaan Newcastlen punaista korttia ja hävisi 0-1. Viime viikon esitys Nottinghamia vastaan oli surkea, sillä se ei onnistunut kotipelissään luomaan lähes yhtään maaliodottamaa.

Dasilva, Hickey, Henry ja Igor Thiago ovat todennäköisesti sivussa kotijoukkueelta. Southamptonin Bazunu, Stewart ja Larios ovat todennäköisesti sivussa.

Southampton pelaa keskiviikkona Cardiffin vieraana cupia, mutta tuossa ottelussa nähtäneen paljon rotaatiota. Samoin Brentford on Colchesterin vieraana keskiviikkona ja kierrättänee paljon avausmiehistöään.

Fantasy: Brentfordin puolelta kiinostusta herättävät tässä hyökkäyspään Mbeumo ja Wissa. Liverpoolista hankittu Fabio Carvalho pelasi viimeksi vasta parikymmentä minuuttia, joten hänen hankkimisensa suhteen kannattanee vielä odotella. Maalilta Flekken maltillisella 4,5 M hintalapulla on harkinnan arvoinen vaihtoehto maalille. Southampton on ollut hyökkäyssuuntaan niin vaisu, että ainakaan tilastojen perusteella on vaikea suositella ketään tällä hetkellä. Toisaalta joukkueen kaikki pelaajat ovat niin halpoja, että rohkeimmat Saints-tuntijat saattavat löytää sieltä jonkun ”sleeper pickin” tuleville viikoille.

Everton – Bournemouth

Evertonin avausottelut ovat olleet mollivoittosia, se on hävinnyt ne yhteismaalein 0-7 ja ESBC Power AI -maaliodottamatkin ovat pakkasen puolella lukemin 1,3 – 4,2. Osasyy kehnoon aloitukseen on ollut myös poissaoloilla, sillä varsinkin puolustuspääsä Sean Dyche ei ole päässyt operoimaan optimaalisella kokoonpanolla.

Viikolla Everton pelasi cupia Doncasteria vastaan ja yllättävän moni avauskokoonpanon pelaaja sai tuossa ottelussa paljon minuutteja. Tästä voi laskea Evertonille pientä rasitushaittaa, vaikka ottelu tiistaina olikin.

Tästä ottelusta Evertonilta ovat sivussa todennäköisesti Chermiti, Patterson, Brantwhaite ja Alli. Bournemouth on aloittanut kautensa kahdella 1-1 tasapelillä. ESBC Power AI -tunnuslukujen perusteella paremmalla onnella saaliina olisi voinut olla yksi voittokin, sillä maaliodottamat Cherries on voittanut näissä peleissä 3,9 – 3,1. Kokoonpanorintamalla ei ole uusia uutisia Bournemouthin osalta, ellei sellaisia satu tulemaan keskiviikon cupin ottelusta West Hamia vastaan.

Fantasy: Antoine Semenyo Bournemouthin puolelta on aloittanut kauden pirteästi ja 5,5 M hintalapulla harkinnan arvoinen vaihtoehto keskikentälle.

Ipswich – Fulham

Ipswichin pelaajamateriaalia uumoiltiin riittämättömäksi Valioliigaan ja avausotteluiden perusteella uhkakuvat ovat käymässä toteen. Nuo tappiot ovat kuitenkin tulleet Liverpoolille ja Manchester Citylle, joten kunnolla Traktoripoikien taso mitataan vasta, kun vastaan tulevat sen päävastustajat kamppailussa putoamista vastaan. Ipswich on myös siirtorajan lähestyessä vielä vahvistanut miehistöään ja viime päivinä ryhmään ovat liittyneet Ogbene, O’Shea ja Clarke. Tuleva maajoukkuetauko tuleekin Kieran McKennalle hyvään paikkaa, jotta uudet tulokkaat saadaan paremmin integroitua joukkueeseen.

Fulhamin saldona on voitto ja tappio otteluista Leicesteriä ja Man Utd:a vastaan. Peliesitysten osalta Fulham on suorittanut ESBC Power AI -mittareiden mukaan odotetulla tasolla. Kokoonpanohuolia Fulhamilla ei edelleenkään ole.

Fantasypuolella 5,5 M ja 5,6 M maksavat Fulhamin keskikenttäpelaajat ovat mahdollisesti kiinnostavia tuossa hintaluokassa.

Leicester – Aston Villa

Nousijajoukkue Leicester avasi kauden tasapelitaistelulla Tottenhamia vastaan, jota seurasi ansaittu tappio Fulhamin vieraana. Stolarczyk ja Daka ovat sivussa. Leicester pelasi viikolla cupia ja myös osa avauksen pelaajista sai tuosta rasitusta alleen.

Villa puolestaan päihitti avauksessaan West Hamin, mutta hävisi puolestaan Arsenalille kakkosviikolla. Tuosta ottelussa Villa pisti kuitenkin kampoihin Gunnersille ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Kamara, Mings ja Cash ovat sivussa Unai Emeryltä. Villa on toki selkeä vierassuosikki tässä kamppailussa, mutta ei ehkä aivan niin suuri, mitä Veikkauksen kertoimista voisi päätellä.

Fantasyn puolella tämä ei ole mitenkään mielenkiintoinen matchup Leicesterin puolelta. Vardy ja Fatawu kulkevat tällä hetkellä n. 5,5 M hintalapulla. Villan puolelta potentiaalisia hakuja voisivat olla esimerkiksi Ollie Watkins ja Amadou Onana.

Nottingham – Wolves

Toissakauden nousijajoukkue Forest on aloittanut tämän kauden pirteästi: Avauksesta saaliina oli tasapeli Bournemouthin kanssa ja kakkosviikolla esitys oli erittäin vakuuttava Southamptonin vieraana. ESBC Power AI -maaliodottamien perusteella ottelu olisi hyvin voinut olla jopa 0-2 Nottinghamille tuon 0-1 voiton sijaan.

Wolves puolestaan on avannut tuloksellisesti heikosti, mutta vastassa ovat olleet Arsenal ja Chelsea. 2-6 ryöpytys Chelseaa vastaan olisi voinut olla tasaisempikin, mutta tällä kertaa Chelsea onnisui isolla prosentilla maalinteossa toisella puoliajalla. Danilo jatkaa sivussa Nottinghamilta, Wolvesin puolelta sairastuvalla ovat todennäköisesti Medina, Kalajdzic ja Traore. Molemmat pelasivat liigacupia viikolla, Nottinghamin peli meni pilkuille, joilla se hävisi Newcastlelle. Wolves puolestaan voitti Burnleyn lukemin 2-0. Kummatkin joukkueet kierrättivät rajusti ykkösmiehistöään näissä otteluissa.

Olemme tässä otteluparissa markkinaa Nottingham-myönteisempiä ja kotijoukkueen puolelta löytyy vähintäänkin viihdevedoiksi kelpaavia tarjouksia. Esim. Forest +0 rajamme on 1,57.

Vakioveikkauksessa Nottingham on alustavasti ylipelattu ja jos pelaat yksittäisvetona Nottinghamia, niin kelpo pelikokonaisuus raketuu, jos ylipainotat Vakiossa X2-tuloksia tähän otteluun.

Pontentiaalisia fantasy-hakuja kotijoukkueelta voisivat olla Chris Wood 6,1 M ja Gibbs-White 6,5 M. Vierailta Starnd Larsen ja Cunha lienevät potentiaalisimmat poiminnnat.

West Ham – Manchester City

Hammersin alkukauden molemmissa otteluissa on nähty paljon tilanteita molempiin päihin ja tämän lauantain iltaottelunkin maaliodotusarvo kipuaa reippaasti yli kolmen, kun vastaan saapuu puolustava mestari City. Avausottelustaan West Ham olisi ehkä paremmalla onnella ansainnut tasapelin, mutta toisaalta Palacea vastaan 0-2 voitossa oli ainakin xG-lukemien perusteella ”ilmaa”.

City on avannut kauden kahdella voitolla ja viimeksi murjoi sarjanousija Ipswichin 4-1. Tuossa ottelussa Erling Haaland takoi huippupisteet fantasymanagereille.

Kotijoukkueella ei ole kokoonpanohuolia tämän ottelun alla. Vieraiden puolelta Fodenin, Rodrigon ja Kovacicin pelaaminen on epävarmaa.

Fantasypuolella West Hamin puolustaja Max Kilman on ollut hyvä, mutta hänen penkittämistään kannattaa harkita nyt tulivoimaista Cityä vastaan. Cityn puolelta (itsestään selvän Haalandin lisäksi) hyviä hakuja voisivat olla esim, Gvardiol 6,0 M ja Savio 6,5 M. Hiljattain joukkueeseen palasi Ilkay Gundogan ja hänen peliminuuttejaan kannattaa seurata nykyisellä 6,5 M:n hintalapulla.

Jos kaipaat vakioveikkaukseen "varmaa", niin City on tässä ylipelattunakin hyvä idea. Vakioveikkauksen kaltaisessa vaikeassa yhdistelmäpelissä tarvitaan riviin myös osumistodennäköisyyttä ja tässä kohteessa sitä on tarjolla.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä