Kategoria: Ajankohtaista

Tomi Tocklin ESBC:n väreissä Seniorien SM-kisoissa

(arkistokuvassa: Jorma Vuoksenmaa ja Tomi Tocklin syventyneenä aseman analysointiin)

Ensi viikonloppuna pelataan seniorien SM-kisat Shakissa, jossa Tomi Tocklin pelaa jälleen ESBC:n sponsoroimana.

Alustavan osallistujalistan perusteella Tomi on alkurankingissa sijalla 17. kun peleihin on ilmoittautunut 21 pelaajaa.

Haastattelimme Tomia turnauksen alla:

Terve Tomi,

olet ennenkin ollut turnauksissa ESBC:n väreissä, mutta kerrotko lyhyesti uusille seuraajillemme, että kuka olet, mistä tulet ja milloin aloitit Shakin pelaamisen?

Olen 56-vuotias shakinharrastaja Salosta. CP-vammasta johtuen käytän pyörätuolia. Shakin säännöt opin vuonna 1975, Salon Shakkikerhoon liityin 1980.

Ensimmäisen vahvuuslukukelpoisen turnauksen pelasin vuonna 1982

Shakissa vahvuuslukua mitataan Suomessa Selo-luvulla. Huippulukuni on vuodelta 2008, 1981.

Oletko valmistautunut tähän turnaukseen jotenkin erityisesti, esim. jotain avauksia harjoittelemalla tms.?

Seurailen netissä huipputurnauksia ja pelailen verkossa lähinnä pikapeliä. Olen myös yrittänyt parantaa taktisten muunnelmien laskukykyä, mikä on ollut heikkouteni shakkiuran alusta asti.

Osallistujalistalla näyttäisi olevan 4 mestaruustason pelaajaa (Kekki, Pääkkönen, Kiili ja Tiitta). Oletko ennen pelannut heitä vastaan ja millä menestyksellä?

Ainakin Tiitalle muistan hävinneeni pari kertaa. Minulla on lähes 4000 peliä, ja pöytäkirjani eivät ole järjestyksessä, tappioita saattaa olla muillekin kärkinelikosta 😊

Olet turnauksen alkurankingissa sijalla 17. Mihin sijoitukseen olisit tyytyväinen tästä turnauksesta vai oletko edes asettanut mitään konkreettisia tavoitteita ja pelaat vain rakkaudesta lajiin?

Pelaan toki rakkaudesta lajiin, mutta yritän nostaa vahvuuslukuani ja olla lopputuloksissa alkusijoitustani korkeammalla.

Kiitos näistä Tomi, jäämme innolla seuraamaan turnauksen etenemistä. Päivitämme turnauksen tuloksia ja Tomin mietteitä tälle sivulle! Stay tuned!

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä