Kategoria: Ajankohtaista

Shakin MM-ottelu 2018

Shakin MM-ottelu käynnistyi perjantaina Lontoossa istuvan maailmanmestarin Magnus Carlsenin (Norja) ja Fabiano Caruanan (USA) välillä.

Maailman Shakkiliiton FIDE:n marraskuun vahvuuslukulistalla pelaajat ovat sijoilla yksi ja kaksi. Carlsenin vahvuusluku on 2835 ja Caruanan 2832.

Erittäin tasaista ottelusarjaa on siis lupa odottaa, ainakin pelaajien vahvuuslukujen perusteella. Myöskään syntymävuosissa ei ole suurta eroa: Carlsen 1990 ja Caruana 1992.

Ottelussa pelataan kaksitoista peliä. Mikäli näiden pelien jälkeen ottelutilanne on tasan, siirrytään pelaamaan nopeammilla miettimisajoilla.

Ottelussa on pelattu nyt neljä peliä. Kaikki pelit ovat päättyneet tasan, mutta jännitystä ei ole puuttunut. Ensimmäisessä pelissä taisteltiin seitsemän tuntia ja 115 siirtoa!

Tietokoneanalyysi osoitti Carlsenilla olleen erinomaiset mahdollisuudet viedä mustat värinsä voittoon. Ilmeisesti ottelupaine ja mahdollisesti miettimisajan hupeneminen estivät Magnusta voittamasta peliä.

Kihelmöivää jännitystä shakkifaneille tarjotaan ainakin maanantaihin 26.11.asti, jolloin pelataan kahdestoista pitkillä miettimisajoilla pelattava peli.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä