Kategoria: Ajankohtaista

NFL Week 4 - Pelikansa on julistanut tuomionsa

NFL:n neljäs kierros käynnistyi torstaina, kun Los Angeles Rams peittosi kotonaan Minnesota Vikingsin. Jälkiviisaana voisi jälleen mainostaa markkinan viisautta, kun ottelu päättyi täsmälleen Vegasin linjan mukaisesti Ramsin seitsemän pisteen voittoon. Seitsemän pisteen tasoituksella puolin ja toisin pelanneet saivat panoksensa takaisin, eikä Vikingsiä pelanneiden voittama odotusarvo realisoitunut tällä kertaa rahaksi.

Kuva: Pixabay

Vikings lähti torstain otteluun allaan shokkitappio Buffalo Billsille. Viikko sitten Vikings oli kotona hurja 16,5 pisteen suosikki, mutta tulokaskauttaan pelaava Billsin kakkospelinrakentaja Josh Allen johdatti joukkonsa kauden toistaiseksi suurimpaan yllätykseen. Lopputuloksena Buffalon 27-6 voitto.

Mitä nämä jo pelatut pelit voivat kertoa meille tulevista peleistä? Paljonkin. NFL:n kääntyessä neljännelle viikolle ja eteenpäin markkinan ylireagoinnit tarjoavat meille rauhallisille järkipelureille mukavia etuja. Vikingsin heittopuolustus oli virhealtis nyt torstaina Minnesotaakin vastaan, mutta ei se niin huono ole kuin puhutaan. Vikingsin heittopuolustuksen “ongelmasta” ei myöskään juuri puhuttu ennen yllättävää Bills-tappiota. Kolme ottelua onkin häviävän pieni otos, johon kansa reagoi kuitenkin “suurena totuutena”. Hyvän esianalyysin tehnyt järkipeluri korjaa vain hieman arviotaan jos sitäkään, ja maksaa laskunsa urheilulehdistön, somen ja highlights-videoiden kiihdyttämän markkinan tarjoamalla odotusarvolla.

Kolmen ottelun perusteella siis arvioiden muuttamatta jättäminen on useammin oikein kuin niiden muuttaminen. Itse asiassa joukkopsykologian vuoksi on usein oikein jopa pelata niitä joukkueita vastaan jotka näyttivät avauspeleissään odotettua paremmilta. Varsinkin mikäli “hyvyys” johtuu muutamasta onnistuneesta pidemmästä heittopelistä tai hyvästä turnover-onnesta, on lähes syytä olettaa markkinan ylireagoivan.

Tämän viikon peleistä mahdollisesti pelikelpoisia ovat esimerkiksi Oakland joka saa 2,5 pisteen kotisuosikkina vieraakseen viime kausien heittopussin Cleveland Brownsin. Browns on ollut tällä viikolla kansan huulilla, kun joukkue voitti ensimmäisen pelinsä sitten vuoden 2016. Bud Light tarjosi ilmaista olutta clevelandilaisille, ja muutenkin ilo on ollut irti. Vaikkei Oaklandkaan ole kummoinen joukkue, yhden viikon juhlahumu näyttää vaikuttaneen kertoimiin. Samoin San Fransiscon 10 pisteen tasoitus Los Angeles Chargersia vastaan kuulostaa paljohkolta. Mainittakoon myös, että vaikka tie helvettiin on päällystetty suosikkivoittoisilla pelitositteilla, perättäiset vierastappiot (aliarvostetuille) Detroitille ja Jacksonvillelle näyttävät saaneen pelikansan karsastamaan Tom Bradyn New England Patriotsia.

Mikäli Patriotsia ei halua Miamia vastaan pelata -6,5 pisteen tasoituksella, on se oiva peli-idea esimerkiksi Colossuksen kombinaatiopeleihin. New Englandin ohipelaaminen alkukauden tulosten perusteella voi hyvinkin käydä monen mielessä, jolloin Pick 4 voittomarginaaliveikkauksessa Patriotsin voitot saattavat jäädä tavallista edullisemmiksi. Ylipäätään kombinaatiopeleissä pelikansan virheet korostuvat, ja odotusarvo odottaa ammentajaansa. Kimpassa pääset pelaamaan pienemmällä panoksella, ja siten pelikassa kestää useammankin viikon voiton odotuksen.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä