Kategoria: Ajankohtaista

Mestarien liigan kimpoissa hyödynnät muiden virheet

Jalkapallokausi saadaan vihdoin täyteen vauhtiin, kun Mestarien liiga käynnistyy. Sarja on muodostunut tasokkaiden ja dramaattisten peliensä vuoksi jalkapallofanien suosikiksi, mutta myös peleistä tuottoa hakeville europelit ovat erittäin mielenkiintoisia. Kun joukkueet kohtaavat keskenään harvemmin ja tulevat lähtökohtaisesti eritasoisista sarjoista, voimasuhteet vääristyvät helposti pelikansan mielissä.


Kuva: Pixabay

Kombinaatiopeleissä hyödynnät vastusajasi virheet

Pelikansan virheet on mahdollista hyödyntää parhaiten kombinaatiopeleissä. Monivedossa ja Colossuksen Pick-peleissä suurten massojen liikkeet siirtyvät suoraan pelijakaumien kautta kertoimiksi. Esimerkiksi viikonloppuna pääsimme hyödyntämään Colossus-kimpassamme West Hamin aliarvostuksen. Kun myös Evertonin kokoonpano-ongelmat oli jätetty huomioimatta, West Hamin voitto kuusinkertaisti rivin arvon Colossuksen Pick 8 vakiossa. Kiinteäkertoimisilla markkinoilla West Hamin voitolle tarjottiin “vain” kerrointa 3,8 joka sekin oli vähintäänkin lähellä pelikelpoista. Vaikka kombinaatiopeleissä osuminen vaatii useamman yrityksen, pitkän päälle 3,8 kertoimisten tapahtumien kertoimella 6 lyöminen tarjoaa toiminnalle positiivisen odotusarvon. Tällä kertaa näkemyksemme osui nappiin ja riskimme palkittiin Hammersin 1-3 voitolla.

Europelit - Viikon kohokohta vai ylimääräinen rasite?

Monelle eurosarjojen ystävälle huippuottelut ovat arkiviikon kohokohtia. On kuitenkin huomioitava, että kaikille joukkueille europelit eivät ole pelkästään toivottuja. Varsinkin vieraspelit kaukana kotoa rasittavat huomattavasti, ja otteluruuhkan sattuessa voi olla järkevää priorisoida kotimaan sarjaa. Vielä alkukaudesta tämä ei ole ongelma, mutta kun asetelmat niin eurosarjoissa kuin valtakunnallisilla tasoilla alkavat asettua, voivat joukkueet joutua kohdistamaan keskittymisensä enemmän toiseen. Esimerkiksi Atletico Madrid saattaa kohdata tämän tilanteen myöhemmin tällä kaudella: Jos Espanjan sarjassa tarjoutuisi yllätysmahdollisuus, eurorasitus kannattaisi minimoida. Mikäli Barcelona ja Real Madrid menevät menojaan, Atletico lyönee kaiken likoon Euroopassa.

Kotieduissa eroja!

Myös kotiedut vaihtelevat joukkueiden välillä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että Itä-Euroopan “tuntemattomat” joukkueet nauttivat suuresta kotiedusta siinä missä tunnetut suurseurat suhteessa pienemmästä. Kun esimerkiksi PSG lähtee vierailemaan vuosien tauon jälkeen Mestarien liigaan palaavan Belgradin Crvena Zvezdan luo, ei matkasta ole tulossa mikään huviretki. Belgradiin matkustaminen rasittaa jo itsessään, ja kotiyleisö tulee olemaan jopa pelottavan fanaattinen. Pariisin päässä puolestaan belgradilaisille tarjotaan hyvät olosuhteet vierailulle, eikä kotiyleisökään ole niin syttynyt, kun vastassa ei olekaan supertähtiä.

Viime kaudella nähtiin ennätysmäärä maaleja

Europeleissä on syytä huomioida, että varsinkin lohkovaiheen peleissä saatetaan nähdä runsaasti maaleja. Epätasaisissa otteluissa ennakkosuosikki voi yltyä takomaan lisämaaleja, kun vain kuuden ottelun lohkovaiheessa maaliero muodostuu usein merkitykselliseksi. Viime kaudella Mestarien liigassa rikottiin ennätys, kun lohkovaiheessa nähtiin keskimäärin hurjat 3,2 maalia ottelua kohden. PSG ja Liverpool olivat ahkerimpia, kuuten peliin joukkueet juhlivat maalia 25 ja 23 kertaa. Maalimäärien kasvaessa Monivedon kaltaisten pelien vaikeusaste nousee, jolloin kimppapelaamisesta tulee entistä järkevämpää. Panoksen jakamalla jaat samalla myös riskin, ja pelikassasi kestää useammankin viikon ohivedot.

Kimpassa jaksat pidempään

Yhdistelmäpeleissä edut ovat siis suuria ja pelaamme niitä itse eri puolilla maailmaa - mutta aina kimpoissa. Häviöputket vaikeissa peleissä voivat olla ällistyttävän pitkiä ja turhauttavia. Esimerkiksi lauantaina suosikit ja Colossuksen peleissä usein alikertoimiset 2-1-tulokset toteutuivat liian usein, ja jäimme selkeästi miinukselle. Vaikeissa ravipeleissä maailman parhaat sijoittajat saattavat jäädä miinukselle kahtena vuotena viidestä, vaikka kyseisen viiden vuoden jakson aikana heidän nettovoittonsa on seitsennumeroinen. Myöhään olisimme saaneet Colossuksen 100 000€ takuupotilla pelatun NFL:n seitsemän kohteen voittomarginaali-veikkauksen kiinni yksinämme, jos New England olisi voittanut 1-12 pisteellä. Nyt Jacksonville yllätti ja pottijahtimme jatkuu.

Emme siis missään nimessä kehoita ketään pelaamaan - varsinkaan vaikeita yhdistelmäpelejä - mutta jos saat niistä jännitystä, puntaroinnin iloa tai onnistumisen tunnetta, lisäävät kimpat osumistiheyttäsi ja luultavasti myös parantavat menestystäsi pitkällä aikavälillä. Ja vaikka olisit selkeästi peleistä plussatulosta tekevä sijoittaja, on kimpoissa pelaaminen silti hyvää riskinhallintaa. Monet Suomen - ja maailman - parhaista vedonlyöjistä pelaavat kimpoissa ESBC:n arvioilla.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä