Kategoria: Ajankohtaista

Liigan semifinaali KalPa - JYP

KalPa ylitti keskikastin odotuksemme kirkkaasti. Runkosarjan lopulle ajoittunut kovin nousu lupailee playoffseihin erityisen hyvää. Puolustuspeli oli jopa sarjan parasta ESBC:n käyttämällä expected goals -mittarilla. Omistaja Kapanen tuli valmennustiimiin tälle kaudelle mukaan ja toi suoraviivaisuutta ja selkeää parannusta hyökkäyspeliin. KalPa ei enää tällä kaudella ollut lainkaan niin matalamaalinen joukkue kuin pelkästään Virran alaisuudessa oli, jolloin äärimmäisellä kiekkokontrollilla numerot pidettiin matalina, mutta omakin peli oli tehotonta sektorin ulkopuolella pyörimistä. Erikoistilannepelikin on ollut hyvää. Kovaan playoffs-kiekkoon KalPa on kenties hieman köykäinen ja poikamainen fyysisesti ja etenkin romuluista Pelicansia vastaan tämän odotettiin näkyvän Pelicansin eduksi, mutta niin vain KalPa marssi 4-1 voitoin jatkoon. Ykkösvahti Kilpeläinen palasi jo poissaolonsa jälkeen maalinsuulle, mutta pidämme aiemmin urakoinutta Godlaa käytännössä samantasoisena torjujana. Ikävä takaisku tuli Pelicans-sarjan alussa, kun avainpelaajiin tällä kaudella noussut puolustaja Mikkola loukkaantui. Muutoin kokoonpanotilanne on mainio.

JYP pelasi kokonaisuutena odotetun vahvan kauden. Joukkueessa oli kesällä pieni vaihtuvuus viime kaudesta ja materiaali on vahva. Expected goals -mittarillamme JYP pelasi runkosarjassa parasta hyökkäyspeliä. Kuntokäyrä joukkueella oli varsin mielenkiintoinen: alkukaudesta tasaisesta laskua, mutta kauden puolen välin jälkeen uskomatonta lentoa, joka sitten tasaantui kauden loppua kohden. Alkukaudesta joukkue oli tosin epäonninenkin. Tärkeä erikoistilannepelaaminen on ollut erinomaista: Liigan pitävin alivoima ja ylivoimallakin kovat tehot. Tasaisesta maalivahtikaksikosta Olkinuora on saanut playoffseissa ykkösvahdin roolin. HPK:ta vastaan JYP joutui urakoimaan täydet seitsemän ottelua päästäkseen tähän asti, mutta pelitilanteiden valossa JYP oli tuossa ottelusarjassa silti selvästi niskan päällä. Kokoonpanotilanne ei ole lainkaan paras mahdollinen, kun Louhivaara, Kalteva ja Pihlman ovat sivussa.

KalPa kylvetti Pelicansia 4-1 voitoin kun taas JYP joutui vääntäämään HPK:n kanssa täyden seitsemän ottelun sarjan jatkoonpääsemiseksi. JYP oli pelillisesti sarjassa kuitenkin selvästi vahvempi ja joukkue on saanut huilata jo kolme päivää ratkaisun jälkeen. Pidempi sarja nostaakin tässä ensimmäisessä ottelussa JYP:in osakkeita, kun KalPa on ehtinyt jo kylmenemään pelattuaan viimeksi viikko sitten. JYP oli myös keskinäisessä runkosarjakohtaamisissa hitusen enemmän niskan päällä kuin olisi ”kuulunut”. Pidämme JYP:iä silti näistäkin lähtökohdista vain hieman vahvempana. KalPa lähtee ensimmäiseen otteluun niukkana suosikkina, mutta JYP on puolestaan niukka suosikki etenemään finaaleihin.

Arviomme jatkoonmenosta: KalPa 48 % - JYP 52 %

Veikkaus tarjoilee maailman korkeimman kertoimen 2,08 KalPan jatkoonmenolle, mikä riittää "omat takaisin" -viihdevedoksi.

Karri Hannukkala / ESBC

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä