Kategoria: Ajankohtaista

Liiga-ennakko: pohjalta on vaikea ponnistaa

Tällä kaudella jumbotaistelu käydään todennäköisimmin sen roolin liiankin hyvin tuntevien Jukurien ja heikentyneiden Ässien, HPK:n sekä JYP:n kesken.

12. JYP

Viime kausi oli surullinen JYP:lle, kun valmentaja Tirkkonen jouduttiin lomauttamaan koronasta seuranneiden talousvaikeuksien johdosta ja joukkue valui lopulta jopa jumboksi asti. ESBC PowerAI xG -mittareilla se oli kuitenkin hyvin epäonninen lopputulos ja peliesitykset olivat parempia, vaikka kausi olikin ”ohi” jo tammikuussa.

Kesällä pitkäaikaiset luottopelaajat Immonen, Tuppurainen, Rooba ja Kalteva lähtivät kolmen ensin mainitun jättäessä todella isot luistimet täytettäviksi. Paikkaajiksi hankituista Scotka ja Brodecki erottuvat edukseen ja harjoitusotteluissa vaatimattomista sarjoista DEL2:sta ja IceHL:stä tulleet Gardiner & Christoffer ovat kovilla tehoillaan ylittäneet odotukset. Materiaali kuitenkin heikkeni hieman.

Jukka Ahvenjärvi tuli valmentajaksi ja hänelle ensimmäinen kausi päävalmentajana Liiga-tasolla. JYP-Akatemiasta ja apuvalmentajan roolista joukkue ja ympäristö on miehelle kuitenkin tuttu.

Jumbosijan välttäminen on tällä kaudella todennäköistä, mutta kellarikerros sarjataulukosta tulee silti tutuksi.

13. HPK

Matti Tiilikainen jatkaa valmentajana toista kauttaan. Mies tuli viime kaudeksi täyttämään taikuri Pennasen valtavat saappaat, mistä odotimme harvinaisen suurta tason pudotusta. Odotuksemme toteutuivat ja Kerho oli juuri odotetun heikko. Vuotanut maalivahtipeli maksoi pisteitä myös. Laurikainen saatiin puolivälissä kautta kyytiin, mikä paransi torjuntatasoa huimasti. HPK ottikin tuloksellisesti eeppisen loppukirin, mutta tuloksissa oli paljon hyvää onneakin mukana.

Kesällä materiaali heikkeni selvästi, kun avainpelaajat Kontiola, Eronen, Puustinen ja Innala lähtivät. Tilalle tulleista veteraani Pihlström, Joly, Collins, Pelli ja Johnston potentiaalisimpia. Maalivahtipelin parantuminen viime kaudesta paikkaa kuitenkin osaltaan siirroista tullutta vajetta, kun Laurikainen liimailee kiekkoja alusta asti.

HPK kuuluu kuitenkin Pennasen kultaisen kosketuksen nousukauden jälkeen heikoimpien joukkueiden joukkoon.

14. Ässät

Valmentaja Ari-Pekka Selin ei ole saanut Ässien peliä kulkemaan kelpo materiaalista huolimatta, vaan viime kaudella joukkue kuului suurimpien pettymysten ja eniten ESBC PowerAI ratingiään menettäneiden joukkueiden joukkoon. 12.sija oli täysin oikeutettu lopputulos. Erinomaisesti torjunut ykkösvahti Söderström oli kauden ainoa valopilkku.

Kesän siirtomarkkinoilla pelaajamateriaali heikkeni selvästi. Avainmiehistä lähtivät Wännström, Mayer, Stenqvist ja Tiivola. Tulopuolella ei samantasoisia tekijöitä ole vanhaa tuttua Kärkeä lukuun ottamatta. Ruuttu, Lepaus ja Lukka kelpo pelimiehiä myös. Söderströmin pysyessä tällä kaudella pelikunnossa maalivahtipeli nostaa hieman osakkeita.

Heikentynyt Ässät lähtee kauteen niin heikoista lähtökohdista, että kaikki jumbosijan välttämistä parempi olisi jo hyvä tulos.

15. Jukurit

Jukurit lähti viime kauteen ESBC PowerAI ratingin pohjalta ja siellä se pysyikin, vaikkakin pelasi vaatimattomiin odotuksiin nähden marginaalisesti plusmerkkisen kauden. Kokematon Kauppinen penkin takana vaihtui vielä kokemattomampaan Olli Jokiseen. Jokisella on kuitenkin kokemusta yksilövalmentamisesta Floridan kiekkoakatemiastaan ja mies toikin mukanaan Jukureihin saman yksilökohtaisen valmennusmetodin, jossa jokaisen henkilökohtaisia taitojakin pyritään hiomaan. Pennanen panosti aikoinaan myös HPK:ssa yksilötaitojen kehittämiseen – huimalla menestyksellä. Liigatasolla joukkuepelin hiominen ja harjoittelu on keskiössä, joten jos vain Jokisen eväät riittävät, niin valittu polku voi tuottaa tulosta.

Kesällä poikkeuksellisen tärkeä avainpelaaja Jakovenko lähti. Kokkosen ja Nikkasen lähdöt tuntuivat myös. Tulopuolella kuitenkin haalittiin neljä kovaa tuloksentekijää: Jormakka, Palmu, Tuppurainen ja Immonen, jotka tuovat myös kaivattua kokemusta joukkueeseen. Maalivahtiosasto heikkeni, kun pitkäaikainen luottovahti Rajaniemi lähti. Tilalle tuli nuori Salminen, joka pelasi ESBC PowerAI xSV% -mittarilla mainiosti KooKoon kakkosvahtina viime kaudella, mutta emme silti pidä häntä Rajaniemen veroisena. Kun toisena vahtina on Mestiksestä niin ikään nuori Ignatjew, niin kysymysmerkkejä on ilmoilla duon kestokyvystä vaikeassa paikassa Liigan heikoimman joukkueen takana. Viime kaudella kakkosvahtina oli kokenut Järvinen, joka tosin kuului Liigan heikoimpiin, joten ero ei lähtökohtaisesti ole suuri. Kokonaisuutena pelivoima pysyi ennallaan.

Jukurit lähtee kauteen tutusta asemasta ESBC PowerAI ratingin pohjalta, joskaan ei aivan yhtä toivottomasta tilanteesta muihin nähden kuin lähti viime kauteen.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä