Kategoria: Ajankohtaista

Katsaus NHL:n alkukauteen

World Cupin jälkimainingeissa alkannutta NHL-kautta 2016-2017 ovat värittäneet runsasmaalisuus, sekä nuorien pelaajatähtien esiinmarssi.

Toronton Auston Matthews nousi ensin valokeilaan huikealla neljän maalin avausottelullaan, mutta sittemmin katseet ovat kääntyneet pistepörssiä johtavaan Connor McDavidiin ja maalipörssin kärkisijaa jakavaan Patrik Laineeseen.

Vedonlyöjän näkökulmasta juuri tämä aika on mielenkiintoista, kun joukkueilla on alla vajaa kymmenkunta ottelua ja onnella on vielä suuri osuus sarjataulukon järjestyksessä.

Huonosti pisteiden valossa kauden aloittaneista, mutta sinänsä hyvin pelanneista joukkueista saattaa saada nyt maukkaita kertoimia. Ja toiseen suuntaan niistä kärkijoukkueista, joiden peliesitykset eivät ole täysin vastanneet kerättyä pistesaalista, voi lyötyä edullisia ohipelikohteita.

Valmentajaa vaihtaneista joukkeuista voi jo tehdä pieniä johtopäätöksiä sen mukaan, miltä peli on näyttänyt tilastojen valossa. Näitähän tällä kaudella olivat Minnesota, Anaheim, Calgary, Colorado ja Ottawa.

Itäistä konferenssia johtaa Montreal Canadiens, joka ei muhkeaan pistesaaliseensa ole edes tarvinnut Carey Pricen jokailtaista dominointia, vaan myös Al Montoya loisti maalilla Pricen loukkaantumisen aikana. Shea Weber on ylivoimatykillään kerännyt otsikoita, mutta ei kannata väheksyä toisen kesähankinnan Alexander Radulovin panosta. Myös Artturi Lehkonen on pelannut mainion alkukauden Habsien kakkosketjussa.

Viime kevään mestarin Pittsburghin peli ei vielä ole aivan ollut uomissaan, mutta pisteitä on silti napsunut mukavasti. Pitää toki muistaa, että Sidney Crosby oli jonkin aikaa sivussa.

Idästä positiivisin yllättäjä alkukaudesta on ollut NY Rangers, jonka neljän ketjun vyörytys on ylittänyt odotuksemme. Alkukauden tunnuslukujen perusteella Rangers-faneilla on syytä optimismiin.

Kahden voiton joukkueisiin idässä kuuluvat Carolina ja Toronto. Molemmilla on melko samanlainen tilanne sen suhteen, että keikonhallintatilastoissa molemmat pärjäävät mallikkaasti, mutta omissa soi kohtuuttomasti maaleja. Toronton Frederik Andersenin torjuntaprosentti on tällä hetkellä 87,6% ja Carolinan Cam Wardin 86,9%. Näistä Andersenilla on mielestämme paremmat mahdollisuudet korjata joukkueensa kurssi, mutta Toronton lähihistoria valitettavasti tuntee myös useita siellä "sulaneita" maalivahteja.

Detroitin kertoimia kannattaa tarkkailla tulevissa otteluissa. Sarjataulukossa joukkue on korkealla, mutta ESBC:n käyttämillä edistyineillä mittareilla Red Wings ei ole ollut vakuuttava.

Läntisen konferenssin johdossa on puolestaan Edmonton Oilers, mutta Oilersin pistesaalista on siivittänyt Montrealin tapaan osin myös hyvä onni. Yksi alkeellinen mittari, jolla vedonlyöjä voi tarkkailla joukkueiden alkukauden onnea/epäonnea on ns. PDO joka on yksinkertaisesti joukkueen laukaisuprosentti + torjuntaprosentti. Jos tämä luku on selvästi yli 1,00 niin joukkue on mahdollisesti ollut onnekas ja alle 0,98 tasoiset lukemat voivat viestiä jo epäonnekkuudesta. Edmontonin lukema 9 pelin jälkeen on 1,04 ja tuo voi hyvinkin tasoittua, mitä enemmän kautta saadaan pelattua.

(Myös Minnesotan hyvää alkukautta voidaan pistää osin myös onnen piikkiin, PDO jopa 1,07.)

Suurimmat pettymykset lännessä ovat sarjataulukon pohjalta löytyvät Dallas, Nashville ja Arizona. Dallas on kärsinyt pahoista loukkaantumisista ja edelleen telakalla ovat Sharp, Eakin, Janmark ja Hemsky. Ennustimme kyllä Starsin taantuvan, mutta näillä loukkaantumisilla ja peliesityksillä jopa playoffpaikka on uhattuna.

Nashvillessä oikein mikään ei ole toiminut toivotulla tavalla. Hyökkääjät eivät saa keikkoja paikoista sisään ja Pekka Rinteen esitykset ovat jälleen kerran jättäneet paljon toivomisen varaa. Pitää toki muistaa, että Predators on pelannut viisi kahdeksasta ottelustaan vieraskentälllä ja alkukaudesta vastassa on ollut useita huippujoukkeueita. Myös viikon takainen ruokamyrkytys-episodi saattoi syödä joukkueen pelivoimaa kerrottua enemmän. James Neal pelasi 7 ottelua ilman maalia, kunnes viimein osui Sharksia vastaan.

Arizonan kohdalla odotimme pientä edistystä, mutta alkukaudesta joukkue näyttää taantuneen NHL:n huonoimmaksi. Nähtäväksi jää saako Dave Tippet nuoren joukkueensa kurssin käännettyä. Michael Stonen mahdollinen uudelleen loukkaantuminen ei ainakaan auta asiassa.

Loppuun vielä ilmaisvihje ti-ke yön 12 ottelun NHL-vakiooon: Edmontonin peliprosentit tätä kirjoitettaessa ovat Vakiossa 50%. Missään tapauksessa Oilers ei ole noin iso suosikki Torontoa vastaan vieraissa. Lapuille siis rohkeasti 1X.

Floridan ja Bostonin välisessä ottelussa kotijoukkueen peliprosentit ovat vain 44%. ESBC:n arvio on tuota suurempi ja lisäksi Patrice Bergeronin pelaaminen on nyt epävarmaa. Floridaa siis lapuille.

Minnesotan hyvä alkukausi näkyy myös Vakion pelijakaumassa ja Wildia on pelattu jopa 70%. Siitäkin voivat rohkeimmat vakiopelurit kokeilla suoraa X2-ohipeliä useimpiin kuponkeihin.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä