Kategoria: Ajankohtaista

”Hippiä lättyyn”

Keskiviikkona Vermon ravi-TV:ssä alkoi tapahtua. Studioasiantuntijoista Kari Lähdekorpi suuttui kolleegalleen Riku Niittyselle niin paljon, että lähti pois. Omien sanojensa mukaan Lähdekorvella ei ollut muita vaihtoehtoja. Ellei hän olisi poistunut, olisi hän kuulemma ”tintannut Niittystä nokkaan”.

Heti tapahtuneen jälkeen alkoivat nimettömät ihmiset kirjoittaa SoMe:ssa nimeään kunnialla kantavista ihmisistä. Ravi-twitter-keskustelun kiteyttävä kannanotto oli: ”hippiä olisi pitänytkin lyödä lättyyn”. Sivistyneellä, nauravaisen huumorintajuisella ja 35 vuotta raveja harrastaneella Riku Niittysellä kun on pitkät hiukset.

Suomen Ravi-TV:n toimittajilla on yhtä voimakkaita ja itsevarmoja näkemyksiä lähes kaikkiin asioihin kuin mitä oli tuohon keskiviikon ”sisällissodan” aiheuttaneeseen kengityskeskusteluun. Suuri yleisö valitsee voimakkaasti ja tunteenomaisesti ”ylipappinsa” ja uskoo sitten häntä.

Pelialalla tullaan tilanteeseen, missä suosituimmat asiantuntijat romahduttavat näkemystensä mukaisten vedonlyöntikohteiden kertoimet. Tämä ilmiö vahvistuu, jos ”asiantuntijat” ovat fanaattisen itsevarmoja ymmärtämyksestään, ja jos heillä on laaja levikki/katsojakunta sekä (usein itserakennettu) kulttisuosio.

Sinun kannaltasi oli onni, että Veikkaus oy kielsi minulta vihjetilaisuudet Vermon raviradalla, vaikka Vermo ja sadat katsojat olisivat niiden jatkamista luonnollisestikin halunneet. Samoin julkiset pelikimppani Veikkaus lopetti, vaikka ne palvelivat tuhansia peliharrastajia ja olivat kuulemma ”paras ja lähes ainoa” uusien asiakkaiden hankintakanava raviurheilulle.

Onnesi on nimittäin, etteivät ravipelini ole enää julkisia. Kaikille. Paljastan toki yhä sijoitukseni, todennäköisyysarvioni ja niihin johtaneet ajatukset rehellisesti, mutta vain niille, jotka niitä haluavat. Tämän seurauksena tekemieni ja paljastamieni pelieni kertoimet eivät putoa niin paljon, kuin mitä ne putoaisivat, jos olisin yhä TotoTV:n vakiokasvo. Olin sitä sekunttikelloineni ja Pace-rating-taulukkoineni vielä 2011-2012, ennen kuin Veikkaus oy esti TV-näkyvyyteni, edes vierailijana.

Päätin palata raviurheiluun, vaikka Veikkaus oy:n entiset ja nykyiset ihmiset, sekä heille etuja saattavat ”kaverit” minua aktiivisesti raveista ulos savustavatkin edelleenkin.

Kevään aikana innostuin työntekijöitteni kanssa kehittämään Nemesistä, kokonaista hevospelifilosofiaa, työskentelytapaa ja tietokantaa. Siinä yhdistyvät hevospelikokemuksemme, modernit ohjelmistot, sekä intohimomme hevosurheilua kohtaan. Työ jatkuu edelleen, vaikka tulokset jo nyt ovat olleet maailmanluokaa (ja onnekkaita).

Nemesiksen virallinen ”neitsytmatka” oli St Michel -viikonloppuna heinäkuussa ja alku on ollut eduistamme lasketun tuotto-odotuksen yläpuolella. 43 vihjatun pelikohteen jälkeen palautusprosenttimme on tasapanoksin 157 %. Viime lauantain Oulun T75-kierroksella olimme jälleen onnekkaita, kun kaikki kolme Pitkävedon pelikohdettamme (Vixus 5,60x, Big Headache 6,25x ja Maurizo 5,90x) voittivat lähtönsä.

Hevosvedonlyönnissä on korkea varianssi, eikä näin tietenkään voi jatkua, mutta uskomme silti muutaman prosentin tuotto-odotukseen pidemmälläkin aikavälillä.

Nyt on tarjolla taas paikkoja iskeä. Jo tänään perjantaina on Östersundin saavin pohjalla potin alkuna kuollutta rahaa. Huomenna Suomen Superlauantaina on T75-pelissä
200 000 euron jackpot. Ruotsin puolella Färjestadin T75-jackpotissa on lisättyä rahaa
597 449,99 euroa. Pelaamme nämä huippuedulliset kierrokset, ja paljastamme ajatuksemme Sinulle ja ehkä parille kymmenelle muulle sivullamme esbc.fi.

Pottipelien lisäksi kierrätämme sijoituspääomaamme myös helpommissa pelimuodoissa. Veikkauksen Pitkäveto on tarjonnut Suomen raveihin viime aikoina huippuja pelikohteita, kuten iso sijoituksemme Better Boss Vermossa kaksi viikkoa sitten ja nuo virheettömät voittajamme lauantaina Oulussa.

Joten painakaamme jo tänä viikonloppuna lättyyn sekä ”Hippiä” että ”Hevoskauppiasta” – sekä saman tien muitakin valtamedian ylipappeja ja heidän neuvoillaan vetoa lyöviä. Mutta tämä toki huumorilla, kunnioituksella, kilpailullisesti sanottuna! Jokainen kun nimittäin saa pelialalla ansionsa mukaan. Siitä pitää huolta jo Nemesis, kreikkalaisen taruston jumalatar.

Ilo voittaa yhdessä kanssasi!

Jorma Vuoksenmaa

ESBC:n työryhmä

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

PS1. Tarkkaile SoMe:ssa:

ESBC Racing Facebookissa

ESBC Racing Twitterissä

Alamme lisätä ravisisältöjämme ja organisoida kanssasi molemmin puolin hyödyllistä tiedonvaihtoa, kunhan saamme rakennettua tiettyjä peruspilareita tämän yhteisen palatsimme pohjaksi – tärkeimmän ja kiireellisimmän, eli itse analyysin, pelaamisen ja tutkimustyön lomassa.

Ennen pitkää Sinä ja me omistamme hevospelaamisen – ilman rajoja.

PS2. Poikkeuksellisen hyvä sijoituskohde on myös perjantaina alkava ColossusBetsin P8-vakio. Muutamat lauantain altavastaajat eivät ole ihan niin mahdottomia yllättäjiä, kuin mitä markkina näyttäisi luulevan. Kierrätämme yllättäjiämme viisaasti vaikeusasteiden sallimissa rajoissa muiden kohteiden parhaiden merkkien kanssa. Vaikka olisimme väärässäkin arvioittemme kanssa, saamme paljon anteeksi potissa lilluvien kuolleiden rahojen ansiosta.

West Ham +1 ¼ maalin aasialaisella tasoituksella oli myös kiinteäkertoimisessa pelissä perjantaina klo 17.00 pelikelpoinen muutaman muun yllättäjän ohella.

Englantilainen urheilumedia pitää huolta siitä, että vain ”epätoivoiset” vedonlyöjät pelaavat samoja joukkueita kuin minä – ja halutessasi myös Sinä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä