Kategoria: Ajankohtaista

Bye-week -kirous. Totta vai tarua?

Kuluvan kauden NHL:n otteluohjelma on poikkeuksellisen haastava niin pelaajille kuin vedonlyöjillekin.

Kauden alla pelattiin ensin World Cup ja kun samalla lanseerattiin kaikille joukkueille kesken kauden tuleva "bye-week", niin näin tiivistä otteluohjelmaa ei ole ennen koettu. Bye-weekin tarkoituksena oli antaa NHL-joukkueille vähintään viiden päivän lepohetki keskellä kautta, jolloin ei tarvitsisi pelata eikä harjoitella.

Alkuun lepoviikko kuulostaakin hyvältä idealta, mutta kun samalla otteluohjelmaa on jouduttu kiristämään muualta, niin valmentajille on jäänyt vähemmän aikaa pitää harjoituksia, ja toisaalta pelaajille on jäänyt vähemmän aikaa palautua. Jo muutenkin NHL-vedonlyönnissä tärkeä otteluohjelman tarkka perkaaminen on tällä kaudella siis entistä suuremmassa roolissa.

Yleisin vastaantuleva tilanne on ns. back-to-back ottelu, jossa toinen joukkue pelaa peräkkäisinä päivinä ottelun. Tällöin rasittuneelta joukkueelta voidaan karkeasti ottaen nipistää pari prosenttia pois sen voittotodennäköisyydestä.

Tästä vedonlyöjän kannattaa sitten tehdä tutkimuksiensa perusteella vielä säätöjä sen mukaan, onko kyseessä pahempikin otteluruuhka, onko toinen joukkue levännyt enemmän ja onko seuraavana päivänä tiedossa kenties sytyttävämpi ottelu, pelaako kakkosmaalivahti jne..

Viime päivinä otteluohjelman tiimoilta on paljon uutisoitu siitä, että lepoviikolta palaavien joukkueiden voittoprosentti on äärimmäisen huono. Tällä kaudella lomaviikon ovat pitäneet jo 20 joukkuetta ja näiden tulokset (60min) ovatkin lohduttomia: 2 voittoa, 5 tasapeliä ja 13 tappiota.

Tästä voisi vetää nopean johtopäätöksen, että joukkueet tulevat lomaviikolta täysin lomatunnelmissa takaisin askiin ja näitä joukkueita vastaan pelaaminen olisi loistava mekaaninen voittostrategia vedonlyönnissä.

Nyt täytyy kuitenkin pitää pää kylmänä ja muistaa tuon otoksen pieni koko. 20 ottelua ei juuri sano mitään, joten on syytä katsoa tarkemmin tulosten taakse. ESBC:n käyttämällä Expected Goals -mittarilla lomaviikolta palanneet joukkueet ovat itseasiassa pärjänneet mukavasti. Maaliero on n. 2,9 - 2,5 näillä joukkueilla, mutta toteutunut maaliero on 1,9 - 3,3.

Lomaviikolta palanneet joukkueet ovat siis todennäköisemmin olleet vain erittäin epäonnisia, eivätkä joukkueet ole maagisesti unohtaneet viiden päivän aikana miten jääkiekkoa pelataan.

Kannattaakin tarkkailla seuraavina päivinä kertoimia, kun Anaheim(3.3.), Buffalo(25.2.), Columbus(25.2.), Dallas(24.2.), Detroit(28.2.), Minnesota(27.2.), San Jose (25.2.), St. Louis (26.2.), Vancouver (25.2.), Winnipeg (28.2.) palaavat huiliviikolta. Vedonlyöntimarkkina saattaa nimittäin ylireagoida käynnissä olevaan bye-week -uutisointiin ja hereillä olevalle vedonlyöjälle voi olla saatavilla erikoistarjouksia levänneistä joukkueista.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä