Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cup Playoffs 2022, 2. kierros

Tilanne ottelusarjoissa 31.5.2022:

  • Florida - Tampa Bay 0-4
  • Colorado - St. Louis 4-2
  • Carolina - NY Rangers 3-4
  • Calgary - Edmonton 1-4

31.5.2022

NY Rangers vei tiukan ottelusarjan nimiinsä yllättävänkin runsasmaalisella voitolla Game 7:ssä. Antti Raanta loukkaantui 2-0 tilanteessa ja kolmosvahti Kochetkov joutui vaikeaan paikkaan. Sarja oli kokonaisuutena ennakoitua tasaisempi ja kärjistettynä parempi maalivahtipeli ratkaisi tällä kertaa. Jossiteltavaksi jää, miten Carolina olisi pärjännyt runkosarjan erinomaisesti pelanneella Fredrik Andersenilla. (tarkennettakoon, että Raanta ei pelannut huonosti, mutta Igor Shesterkin oli vieläkin parempi)

26.5.2022

St. Louis ei suostunut vielä antautumaan ja voitti huikeassa trillerissä Coloradon 4-5 jatkoajalla. Peli ja koko ottelusarja näytti jo menevän Coloradolle tämän Nathan MacKinnonin huikean soolon jälkeen, mutta niin vain Blues punnersi rinnalle ja lopulta ohi jatkoajalla.

Jos ottelu oli pelillisesti jännittävä, niin sitä se oli myös vedonlyöntimielessä. ESBC:n pelivalinta otteluun oli STL +1,5 tasoituksella, sillä mielestämme markkina oli liikaa Coloradon puolella. Mainittakoon että +1,5 tasoituksesta sai illemmalla vielä n. kahden kertoimia, joten kyseessä oli todellinen huippuvalue.

23.5.2022

Florida joutui nyt Tampa Bay vastaan todella pahaan siltaan. Hallitsevaa mestaria vastaan nouseminen 0-3 tappioasemasta olisi suoritus, josta puhuttaisiin vuosia - ellei vuosikymmeniä - tästä eteenpäin. Koko NHL:n historiassa on noustu tästä tilanteesta vain neljä kertaa ottelusarjan voittoon. Kokonaisuutena sarja on ollut tasaisempi, kuin 0-3 ja paremmalla onnella tilanne olisi Tampalle vain 2-1 vaikka Lightining toki parempi onkin ollut.

St. Louis Blues koki takaiskun, kun Nazem Kadri ajoi ykkösvahdiksi takaisin nousseen Jordan Binningtonin päälle. Vuoden 2019 mestarivahti on nyt sivussa ja Ville Husson pitää löytää takaisin se torjuntavireensä, jolla suomalainen nousi tällä kaudella aloittavaksi maalivahdiksi NHL:ssä. Sinänsä St. Louis on pelannut hyvin tässä sarjassa, joten kaikki mahdollisuudet ovat vielä yllätykseen.

Carolinan otteluissa kotikenttä edelleen valttia, kun Rangers kavensi MSG:ssä sarjan 2-1:een.

Albertan jäsentenvälisessä Oilers käänsi astetelman nyt päälaelleen ja siirtyi kotikentällään 2-1 johtoon ennakkosuosikki Calgarya vastaan. Evander Kane on ollut hurjassa vireessa "Öljyyn" tulonsa jälkeen ja oli mukana ratakaisemassa tätäkin ottelua.

18.5.2022:

Playoffsien 1. kierros oli poikkeuksellinen, sillä jopa viisi otteluparia meni seitsemänteen peliin ja samalla ottelupareissa taottiin maaleja poikkeuksellisen paljon, n 6,30 / maalia per ottelu. Runkosarjassa vastaava lukema oli n. 6,00 (varsinainen peliaika), joten nousu maalimääriin oli merkittävä ja näkyi pitkin matkaa myös totals-linjoissa.

Suuria yllätyksiä ottelusarjoissa ei lopulta nähty, ellei nyt sellaiseksi halua laskea Toronton putoamista tai Dallasin venymistä Game 7 jatkoajalle.

Ottelusarjavetojen puolella pärjäsimme mukavasti avauskierroksella, kun Carolina, NY Rangers, St. Louis, Dallas (+1,5) ja Colorado tulivat sisään. Eikä Washingtonin +1,5 ottelun tasoituskaan ollut lopulta kovin kaukana.

Kakkoskierroksen otteluparit näyttävät melko tasaisilta ja ainoastaan Colorado nousee selkeäksi ennakkosuosikisi. Se onkin Stanley Cup -markkinassa oikeutettu ennakkosuosikki, sillä kaavion itäpuolelta parhaat joukkueet joutuvat vielä koviin sarjoihin toisiaan vastaan.

Carolina - NY Rangers

Carolina on viime vuodet kaatunut kokeneempien Bostonin ja Tampan käsittelyssä keväisin, mutta nyt Brind’Amourin suojatit viimein ottivat ison askeleen eteenpäin ja kaatoivat Bruinsin 7. ottelussa.

Ottelusarja oli tasainen, mutta juuri tuon verran Carolina oli parempi, jotta 4-3 oli ”reilu” lopputulos. Ykkösvahti Andersenin poissaolo jatkuu vielä, mutta Antti Raanta on paikannut kelvollisesti. Muita isompia kokoonpanomurheita Hurricanesilla ei ole.

Rangersin ottelusarja Penguinsia vastaan puolestaan jätti ilmaan paljon kysymerkkejä. xG-puolella Rangers oli nimittäin ajoittain pahastikin alakynnessä. Kokonaisuutena Rangers viimeisteli melko paljonkin yli odottaman, vaikka otetaan huomioon maskit, poikittaissyötöt ja ylivoimahyökkäykset, joita ei julkisista xG-malleista löydy.

Rangersilta jatkavat todennköisesti sivussa Goodrow ja Blais.

Carolina lähtee tähän ottelusarjaan n. 2/3 ennakkosuosikkina. Kerran kolmesta Rangers yllättää ja silloin todennäköisin skeanaario on ollut se, että Shesterkin on jatkanut huippupelejään ja Rangersin hyökkäys on onnistunut yli odotusten.

Ohessa arviomme sarjan avausotteluun, sekä koko ottelusarjan voittotodennäköisyydet:

Calgary - Edmonton

Battle of Alberta on nyt mielenkiintoisempi kuin vuosiin.

Darryl Sutterin komennossa Calgary on pelannut hienon kauden ja on lännen kakkosuosikki heti Coloradon jälkeen. Kauteen lähdettäessä arviot Calgarysta eivät olleet näin korkealla, joten Darryl Sutter on erittäin vahva ehdokas tämän kauden Jack Adamsin voittajaksi.

Ensimmäisellä kierroksella Flames sai vastaansa Starsin, joka onnistuikin venyttämään sarjan seitsemänteen otteluun asti. Jake Oettingerin huippupelastukset kantoivat kuitenkin vain Game 7:n jatkoajalle ja Calgary meni lopulta ansaitusti jatkoon. Vaikka laukausten x,y -koordinaattehin perustuvat xG-mallit yliarvostavatkin Calgarya, niin silti Flamesin esitys oli vakuuttava. Jos joukkue saa luotua samaan tahtiin tilanteita, niin Edmontonin puolustus ja Mike Smith tulevat olemaan kovilla.

Edmonton puolestaan on parantanut otteitaan tämän vuoden puolella radikaalisti ja ei ole enää kovinkaan paljon Calgarya jäljessä.

Ensimmäisellä kierroksella vastassa oli LA Kings, jonka Oilers voitti Connor McDavidin johdolla 7 ottelussa. Kokonaisuutena Oilers oli sen verran parempi, että tässäkin sarjassa 4-3 lopptulos vastasi melko hyvin tapahtumia. Tähän sarjaan Oilers lähtee n. 40% altavastaajana, joten pienillä marginaaleilla mennään. Jos Flames onnistuu pitämään McDavidin edes jotenkin kurissa, niin se on vahvasti matkalla konferenssifinaaleihin.

Ohessa arviomme sarjan avausotteluun, sekä koko ottelusarjan voittotodennäköisyydet:

17.5.2022:

Florida – Tampa Bay

Tässä on tarjolla todellista herkkua lätkäfaneille. Jo viime keväänä Panthers pisti tulevan mestarin tiukoille ja tälle kaudelle Floridan joukkue on vahvistunut.

Vastaavasti Tampa Bayn suorittaminen ei ole ollut yhtä vakuuttavaa kuin mestaruuskausilla, joten Floridalle avautuu tässä hyvä sauma ottaa seuraava askel kohti Lordi Stanleyn maljaa.

Avauskierroksella Washington pisti Floridan tekemään töitä tosissaan ja sarja kääntyi vasta loppuvaiheessa Barkoville ja kumppaneille. Nyt vastus kovenee, kun vastaan luistelevat Stamkos, Kucherov, Hedman ja muu mestaruuksissa marinoitu ryhmä. Yksi on kuitenkin joukosta poissa, sillä Brayden Pointin pelaaminen on epätodennäköistä ainakin ottelusarjan alkupuolella.

Florida lähtee sarjaan suosikkina, mutta jo yksikin Lightiningin voitto kääntäisi suosikkiaseman toiseen suuntaan.

Colorado - St. Louis

Colorado sweeppasi ilman Juuse Sarosta pelaanneen Nashvillen suoraan 4-0 ja pääsee tähän ottelupariin hyvin levänneenä ja ilman suurempia poissaoloja. Coloradon esitys oli 1. kierroksen vakuuttavin ja vaikka vastus nyt koveneekin, niin Colorado on silti erittäin suuri ennakkosuosikki St. Louisa vastaan.

Ville Husso aloitti pudotuspelit nollapelillä Minnesotaa vastaan, mutta game 2 ja 3 tappiot antoivat Binningtonille sauman ja keväään 2019 mestarivahti aloittanee tämän ottelusarjan. St. Louisin ouhuet jatkoahaaveet piilevätkin siinä, että useammassa ottelussa Binnington/Husso pystyy "ryöstämään" voiton.

Vaikka Colordo onkin kenteis vahvin playoffs-joukkueista, niin St. Louisilla on tässä karkeasti "kerran neljästä" mahdollisuus yllätykseen.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä