Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cup Playoffs 2022, 1. kierros

Tällä sivulla seuraamme Stanley Cupin playoffsien 1. kierrosta. Poimimme kiinnostavia tapahtumia sarjoista niin urheilun, kuin vedonlyönnin kannalta.

Tilanne ottelusarjoissa 16.5.2022:

  • CAR – BOS 4-3
  • TOR – TB 3-4
  • MIN – STL 2-4
  • EDM – LA 4-3
  • NYR – PIT 4-3
  • FLA – WSH 4-2
  • CGY – DAL 4-3
  • COL – NSH 4-0

16.5.2022

Ensimmäinen kierros saatiin päätökseen ja se oli ennätystasainen. Jopa viisi otteluparia meni 7. otteluun. Kokonaisuutena 1. kierros sujui meiltä ja asiakkailtamme mukavasti ja pelisuosituksemme sellaisenaan kopioineet saivat yli 105% palautuksen.

Avauskierroksen vakuuttavimmat joukkueet olivat lännen Colorado ja Calgary. Colorado sweeppasi ilman Juuse Sarosta pelanneen Nashvillen 4-0. Calgary puolestaan joutui venymään 7. peliin Dallasia vastaan, mutta Starsin Jake Oettinger pelasi käsittämättömän kovan sarjan ja käytännössä yksin varasti 2-3 voittoa Calgarylta.

14.5.2022

Washington antoi kaikkensa Floridaa vastaan, mutta Carter Verhaeghen kuudes maali tässä ottelusarjassa sinetöi Panthersin jatkoapaikan. Ottelutapahtumien valossa Washington olisi tästä ottelusarjasta "ansainnut" ainakin seitsemännen ottelun, mutta Florida oli piirun verran tehokkaampi / onnekkaampi ratkaisuhetkillä ja jatkaa toiselle kierrokselle. Jälkenpäin katsottuna +1,5 ottelun sarjavetomme Washingtonille ei välttämättä ollut huonoin veto, vaikka tällä kertaa ohi menikin.

Pittsburgh pääsi yrittämään jatkopaikkaa kotikentällään, mutta ilman Sidney Crosbya se taipui 3-5 tappioon ottelussa, joka oli kovaa vauhtia menossa jatkoajalle. Kokonaisuutena tässä sarjassa Pittsburgh on ollut parempi, mutta game 7 ilman Sidney Crosbya tulee olemaan haastava. Tämän otteluparin voittoon pelasimme NY Rangersia, joten jännitystä riittää loppuun asti.

Texasissa osavaltion ylpeys Dallas Stars ei suostu luovuttamaan. Calgary lähti ottelusarjaan suosikkina, mutta ei onnistunut katkaisemaan sarjaa ja seitsemäs peli pelataan tässäkin otteluparissa. Kokonaisuutena Flames on ollut niskan päällä, joten se lähtee kotiotteluunsa selvänä suosikkina, vaikka sarja onkin tasan 3-3.

12.5.2022

Floridassa kotijoukkue oli jo 0-3 sillassa, mutta niin vain Panthers onnistui tulemaan rinnalle ja ohi huikeassa jännitysnäytelmässä. Takaa-ajon kapellimestarina toimi tällä kertaa Carter Verhaege, joka Barkovin avustuksella nakutti huikeat tehot 2+3.

Madison Square Gardenissa nähtii draamaa, kun Penguins oli jo toisessa erässä kakaamassa sarjavoittoon, mutta Rangers onnistui kolmannessa erässä ratkaisemaan ottelun. Yksi käännekohdista oli Sidney Crosbyn loukkaantuminen. Tämä ei ollut Rangersin Jacob Trobalta ensimmäinen ruma taklaus...

Calgaryssa Starsin ja Flamesin ottelusarja jatkui tiukkana ja matalamaalisena. Calgary oli hieman hallitsevampi osapuoli ja viimeinen 3-1 maali naulattiin tyhjiin.

10.5.2022

Washingtonissa Capitals oli erittäin lähellä päästä jo 3-1 johtoon ottelusarjassa, mutta Panthers tasoitti ottelun pelaten ilman maalivahtia ja ratkaisi jatkoajalla voittonmeroiksi 2-3. Ottelusarja on nyt tilanteessa 2-2 ja siirtyy takaisin Floridaan.

Pittsburghissa Penguins pelasi upean ottelun Rangersia vastan ja voitti jopa ansaitusti viidellä maalilla. Vastaavasti Rangersin esitys oli niin heikko, että paljon pitää tapahtua parissa yössä, jotta sarja ei seuraavaksi katkea MSG:ssa

Nashville taisteli urheasti ylivoimaista Avalanchea vastaan, mutta lopulta tuloksena oli 4-0 sweep. Colorado oli niin paljon edellä, että tuskin edes Juuse Saros olisi saanut numeroita Predatorisin kannalta kovin paljon kauniimmiksi. Colorado saa nyt huilata pidemmän aikaa ennen 2. kierroksen alkua.

Texasissa Flames tasoitti ottelusarjan Starsia vastaan lukemiin 2-2. Neljän ottelun jälkeen Flames on ollut selvästi hallitsevampi osapuoli, joten ennakkosuosikki Calgary on edelleen iso suosikki menemään jatkoon tästä matalamaalisesta otteluparista.

8.5.2022

ESBC:n asiakkaiden hyvät NHL-playoffsit jatkuivat, kun pelikohteemme voittivat hyvällä prosenteilla otteluitaan. Totalsien puolella kärsimme hieman tappioita, mutta kokonaisuutena jälleen hyvä, voitollinen yö.

Washingtonissa Caps pystyi jälleen pakottamaan Floridan pelaamaan enemmän omilla ehdoillaan ja melko tasaisen ottelun jälkeen taululla olivat yllättävänkin selvät numerot 6-1. Ennen ottelua Washingtonista sai hurjia, yli 2,80x:n moneyline-kertoimia.

Coloradon ja Nashvillen välisessä sarjassa alkaa homma olla sinettiä vaille valmis. 3-3 tilanteeseen asti Predators sinnitteli mukana, mutta sitten Avs meni menojaan. Coloradon puolesta lyömämme sarjavedot alkavat olla ns. hyvissä.

Pittsburghissa Rangers karkasi nopeaan johtoon ja Igor Shesterkin vaihdettiin lepäämään 1. erätauolla. Rangers tasoittikin ottelun, mutta Pens onnistui lopulta karkaamaan voittoon ja 2-1 johtoon ottelusarjassa.

Dallasissa Rick Bowness joukkoineen otti tiukan väännön päätteeksi 4-2 kotivoiton ennakkosuosikki Calgarysta. Pääpanostuksemme otteluun oli Dallas tasoituksella mutta myös underiin oli mahdollista saada peliä kerroinvertailua tekemällä. Tällä kertaa Roope Hintzin maali ajassa 59:59 upotti underit.

Olisi ehkä pitänyt muistaa, että Texasissa kaikki on suurta - maaliluvutkin(?)

(kuvassa Dallasin valmentaja Rick Bowness)

7.5.2022

Boston aloitti tällä kertaa Jeremy Swaymanilla ja kavensi ottelusarjan tilanteeseen 1-2.

Toronto palasi kuskin paikalle ottelusarjassa Tampaa vastaan, kun Lightning kaatui lukemin 5-2. Ottelu oli kuitenkin numeroita tiukempi, sillä kaksi viimeistä maalia meni tyhjiin.

Minnesota puolestaan hiljensi St. Louisin kotiyleisön 1-5 vierasvoitolla. Ville Hussoa tappiosta ei voi syyttää, sillä suomalaisvahti on nyt kolmessa ottelussa torjunut aika tarkalleen odotusarvon verran osumia.

Viimeisessä otteluparissa perjantaina Los Angelesin gameplan mureni ja Oilersin hyökkäystähdet murjoivat taululle 8-2 lukemat. Maalintekokisassa Oilersia on vaikea voittaa.

6.5.2022

Barkov ja kumppanit pääsivät viimein vauhtiin nihkeän avausottelun jälkeen, kun Caps kaatui lukemin 5-1. Tilanteessa 3-1 Washingtonilla oli vielä toivoa, mutta oman pään kiekonmenetys päättyi Anton Lundellin maaliin. Florida siirtyi sarjassa jälleen kuskin paikalle

Denverissä Predators taisteli urhoollisesti ja sai venytettyä pelin jatkoajalle, Connor Ingramin huippupeli ei kuitenkaan saanut palkintoa, kun Avs vei ottelun nimiinsä jatkoajalla. ESBC:n asiakkailla oli jo siinä vaiheessa salkussa merkattu oikeiksi NSH +1,5 ja tasapeli hyvillä kertoimilla.

Calgaryn ja Dallasin ottelusarja puolestaan jatkui matalamaalisena. Taas nähtiin vain yksi maali normaalin pelin aikana ja 0-2 putattiin tyhjiin.

Vedonlyönnillesesti yön tulos oli oikein kelvollinen asiakkaillemme. Idän ottelut eivät olleet suosiollisia, mutta lännen puolisko nosti tällä kertaa tuloksen plusmerkkiseksi.

5.5.2022

Minnesota onnistui tasoittamaan ottelusarjan St. Louisia vastaan. Vaikka numerot olivatkin rumat 6-2, niin Ville Husson piikkiin ei mennyt oikeastaan yksikään maali.

Edmonton Oilers puolestaan palasi kuskin paikalle ottelusarjassa Kingsejä vastaan tennislukemin 6-0. Jesse Puljujärvikin pääsi maalin makuun. Mike Smith pelasi nollat.

Carolina meni loukkaantumisten värittämässä ottelussa johtoon ottelusarjassa jo 2-0. Ensin David Pastrnak ajeli päin Antti Raantaa ja sitten Bostonin trade deadline -hankinta Hampus Lindholm joutui jättämään kentän päähän osuneen pommin vuoksi. Ottelusarjan kolmanteen peliin kannattaakin ehkä odotella kokoonpanotietoja, ennen kuin silpaisee isoja early-betsejä.

Tampa Bayn herätysliike puolestaan aktivoitui miltei viimeisellä hetkellä. Ottelu oli tapahtumiltaan odotetun runsasmaalinen ja Victor Hedman johdatti joukkoja tehoin 1+3.

4.5.2022:

Runkosarjan maalijuhlat ovat ainakin hetkellisesti hiljentyneet, sillä 1. kierroksen avausotteluissa tehtiin vain 5,5 maalia / 60min.

Eniten ottelutapahtumista poikkesivat tulokset Carolinan ja Minnesotan otteluissa. Boston sai luotua maalipaikkoja helpostikin kahteen maaliin ja toisaalta Linus Ullmarkille meni odousarvoa enemmän maaleja. Minnesotassa puolestaan Ville Husso pelasi unelmapelin ja auttoi joukkuettaan torjumalla yli kolme maali yli lauotun maaliodottaman.

Rangersin ja Pittsburghin välisestä ottelusta kannattaa neljästä päästetystä huolimatta nostaa esiin Igor Shesterkenin suoritus. Kolmannelle jatkoajalle venyneessä ottelussa Vezina-suosikki torjui kiekkoja urakalla. 1. ottelussa Mike Sullivan oli löytänyt lääkkeet Rangersin pelitapaa vastaan ja on kiinnostavaa nähdä, miten Rangers reagoi ottelussa nro. 2.

Torontossa odoteltiin Tampa Bayn saavan playoffsvaihteensa päälle nappia painamalla, mutta näin ei käynytkään. 5-0 ylikävely ei kovin paljoa poikkea kenttätapahtumista. Tampan ryhtiliikkeen on syytä tapahtua nopeasti, tai tuplamestarit ovat pian kesälomilla.

Calgaryn ja Dallasin välisestä sarjasta odotimme matalamaalista, mutta avausottelu oli korostetun tiukka. Yhteensä joukkueet saivat hädin tuskin kasaan paikkoja edes kahteen maaliin. Onkin kiinnostavaa seurata, mihin markkinan over/under linja asettuu ottelussa nro. 2...

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä