Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cup playoffs 2020: Boston - Carolina

Boston Bruins voitti runkosarjan Presidents' Trophyn, mutta kolme tuloksellisesti huonoa round robin -ottelua pudottivat sen pudotuspelikaavioon sijalle neljä.

Jos katsotaan tuloksien taakse, niin Boston ei ollut lähellekään niin huono, kuinka pahasti joukkuetta on nyt murjottu mediassa ja SoMe:ssa.

Jos mietitään joukkueen perustason mittaamista, niin runkosarjan 70 ottelua on parempi indikaattori, kun pudotuspelihin valmistavat kolme ottelua. Toki jos Boston olisi esimerkiksi xG -mittareilla hävinnyt nuo ottelut "pystyyn", olisi aihetta tarkastella asiaa uudestaan.

Kokonaisuutena Bostonin ryhmä on edelleen mielestämme yksi NHL:n parhaista. Pelaajamateriaali on laadukas ja Bruce Cassidyn valmennusryhmän pelikirja on ns. ajan tasalla.

Heikkouksiakin toki löytyy, mutta Bruins lähtee tähän ottelusarjaan kotijoukkueena ja useimmissa peleissä pääsee vaihtoedun myötä peluuttamaan jo melko hidasta Zdeno Charaa optimaalisesti.

Carolina oli kauden keskeytyessä keskellä kiivainta taistelua playoffspaikoista pari pistettä viivan yläpuolella. Joukkueen kantavia voimia olivat suomalaiskaksikko Aho-Teräväinen. Sebastian Ahon saldo oli vakuuttava 38+28 ja Teuvo Teräväinen säesti tehoilla 15+48. Sebastian Aho vastasi myös yhdestä karsintakierroksen upeimmista yksilösuorituksista:

Loukkaantumisten osalta Carolinalle tämä kauden katkeaminen osui hyvään aikaan, sillä molemmat maalivahdit ja Dougie Hamilton olivat olleet sivussa maaliskuussa.

Siirtorajalla Canes hankki Dougie Hamiltonin loukkaantumista paikkaamaan Sami Vatasen ja Brady Skjein. Hamilton ei pelannut pudotuspelikarsinnoissa, mutta lienee mukana jo tässä ottelussarjassa ja on kunnossa olleessan merkittävä vahvistus Hurricanesin rosteriin.

Jos jotain kysymysmerkkejä Hurricanensin paletista pitää hakea, niin Peter Mrazek ja James Reimer eivät ole aivan ykköskategorian veskareita, mutta toki riittäviä, jos saavat vireen päälle ja muu joukkue pelaa korkealla tasolla. Karsinnoissa Brind'Amour käytti molempia maalivahteja.

NY Rangersin Carolina voitti suoraan 3-0 ja varsinkin ykkösketju Sebastian Ahon johdolla oli vakuuttava. Nyt vastus kuitenkin kovenee huomattavasti, sillä Rangers oli yksi heikoimmista pudotuspelikarsintoihin päässeistä joukkueista ja Boston on runkosarjan voittaja.

Olemme tässä otteluparissa vedonlyöntimarkkinaan nähden Carolina -myönteisiä. Emme niinkään sen takia, että Boston oli kolmessa valmistavassa ottelussa vaisu, vaan puhtaasti Carolinan oman laadukkuuden vuoksi. Hurricanes on omalla hyvällä tekemisellään kuronut eroa viime vuodesta kiinni ja tänä vuonna sillä on erittäin hyvä mahdollisuus maksaa Bostonille viime pudotuspelikevään potut pottuina.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä