Kategoria: NHL Blogi

NHL:n Trade-deadlinen satoa

(Julkaistu 9.3.2024 - päivitetty 11.3.2024)

Perjantain siirtotakaraja on nyt ylitetty ja NHL-joukkueet ovat lopullisessa muodossaan.

Idässä suurimmat liikkeet teki viime vuosina aina hieman vajaaksi jäänyt Carolina Hurricanes: Jake Guentzel Pittsburghista on eliittitason uhka hyökkäyspäässä. Juuri sitä mitä maalipaikkojen konvertoimisessa maaleiksi hieman tuskaillut joukkue tarvitsi. Keskikaistalle puolestaan hankittiin todellinen arpa: Evgeni Kuznetsov Washingtonista, joka on viime vuosina ollut kaukana parhaista päivistään. Joskus maisemanvaihdos voi auttaa pelaajia löytämään itsensä uudelleen, mutta tämä on epätodennäköinen skenaario. 3. kierroksen varaus oli kuitenkin pieni hinta tästä arpalipusta.

Viime kauden finalisti Florida Panthers puolestaan vahvisti hyökkäystään Valdimir Tarasenkolla ja Kyle Okposolla. Okposo tuo syvyyttä hyökkäykseen ja Tarasenko puolestaan terävyyttä, tosin oman pään pelissä Tarasenko saattaa olla riski, mutta hyvällä peluutuksella ja ketjujen rakennuksella tuota haittapuolta voidaan minimoida.

Boston Bruins jäi nuolemaan näppejään, kun siirtorajalta tarttui haaviin vain Pat Maroon, eikä keskikaistalle saatu yrityksistä huolimatta vahvistusta. On vaikea nähdä, että sentterinelikolla Zacha, Coyle, Geekie ja Boqvist mentäisiin aivan päätyyn asti. Maalivahtipeli ja puolustus Bostonilla on kunnossa, mutta tämänkaltainen joukkue hyytyy yleensä viimeistään finaaleissa.

Toronto Maple Leafs on pitkin kautta kärsinyt puolustuksen loukkaantumisista ja vahvisti rivejään Joel Edmundsonilla ja Ilya Lyubushkinilla. Kumpikaan ei ole käänteentekevä pelaaja, mutta tuovat sentään lisää vaihtoehtoja puolustukseen, kun Giordano, Muzzin, Timmins ja Klingberg ovat edelleen sivussa.

New York Rangers teki puolestaan useamman matalamman profiilin hankinnan (Roslovic, Wennberg, Petan, Ruhwedel). Näistä Wennberg ja Ruhwedel saattavat osoittautua hyvinkin käyttökelpoisiksi palasiksi sinipaitojen ketjupalettiin. Eikä ole täysin poissuljettua, että Roslovic löytäisi maalivainunsa uudestaan Broadwaylla.

Lännessä Vegas Golden Knights pisti tuulemaan ja hankki Tomas Hertlin, Noah Hanifinin ja Anthony Mathan vahvistamaan jo entisestään kovaa ryhmää. Kun vielä Mark Stone todennäköisesti tekee taas parantumisen playoffsien alkuun, niin Vegasin ryhmä näyttää erittäin kovalta kevään pelejä silmälläpitäen, vaikka runkosarjassa onkin ollut tahmeaa.

Edmonton Oilers puolestaan sai kaivattua syvyyttä hyökkäykseen, kun Anaheimista tarttuivat haaviin Adan Henrique ja Sam Carrick. Näistä Henrique saattaa osoittautua kullan arvoiseksi kevään väännöissä. McDavid ja Draisaitl kyllä hoitavat ruutunsa, kuten aiempina vuosina on nähty, mutta myös muun ryhmän on pystyttävä pelaamaan korkealla tasolla.

Dallas Stars teki puolustukseensa täsmähankinnan, kun Chris Tanev saatiin Calgarysta. Näin Stars joutuu entistä vähemmän turvautumaan parhaat päivänsä nähneeseen Ryan Suteriin.

Colorado Avalanche saattoi olla siirtorajan suurin onnistuja, sillä joukkueen suurin heikkous oli mitat täyttävän kakkossentterin puute Nathan MacKinnonin ykkösketjun takana. Ryan Johansen ei tässä roolissa onnistunut ja kaupattiin Philadelphiaan. Buffalosta sitten hankittiin ainakin paperilla sopiva pelaaja, eli Casey Mittelstadt. Kun samalla Nichuskin on palaamassa kokoonpanoon, niin Colorado nousee lännen rankingissa kohisten, vaikka Bowen Byramista jouduttiinkin luopumaan.

Kauden suurin yllättäjä Vancouver Canucks teki oman siirtonsa jo aiemmin, kun Elias Lindholm tuli vahvistamaan keskikaistaa Calgarysta. Ainakaan vielä Lindholm ei ole vastannut odotuksiin ja muiden vahvistuttua Canucksien kevät saattaa jäädä 1-2 kierroksen mittaiseksi.

Myös yllättävän hyvää kautta pelaava Winnipeg Jets vahvistui, kun Sean Monahanin lisäksi Kanadaan matkasivat Tyler Toffoli ja Colin Miller New Jerseystä. Kun maalilla on viimeisenä tulppana Connor Hellebuyck, niin Jets saattaa hyvinkin aiheuttaa suuria ongelmia jollekin läntisen konferenssin nimekkäämmälle ryhmälle..

Kokonaisuutena trade deadline noudatti tuttua kaavaa: vahvat vahvistuivat ja heikot heikentyivät.

Nyt vedonlyöjän pitää tarkasti seurata, miten tuoreet hankinnat istuvat uusiin joukkueisiinsa. Kaikki paperilla toimivat hankinnat eivät aina onnistukaan ja vastaavasti jotkut matalan profiilin hankinnat saattavat lopulta olla juuri sitä mitä lääkäri määräsi heikkoihin kohtiin.

Liigan hännänhuippujen kohdalla kannattaa nyt seurata myös tarkkaan joukkueiden tason kehitystä. Jotkin myyntilaidalla olleet joukkueet saattavat kärkipelaajien johdolla kadottaa motivaationsa loppukaudeksi ja toiset saattavat jostain syystä taistella pitkään kevääseen pisteistä. (pientä varasuvuoroa yrittäneiden GM:ien kauhuksi).

Olemme nyt käyneet läpi kaikki siirtoajan tapahtumat ja ESBC Power AI on päivittänyt joukkueiden pelivoimat. Löydät pelivalintamme päivittäin etusivultamme.

Tämän illan (9.3.) TV-otteluun tarjoamme asiakkaillemme ilmaisarvioksi analyysin otteluun NJD - CAR.

Tuo ilmaisarvio sisälsi tämän pelisuosituksen:

Carolina ML (1,69) Stake 0,7/10

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä