Kategoria: NHL Blogi

NHL:n trade deadline 2023

(julkaistu 4.3.2023, päivitetty 5.3.2023)

NHL:n siirtotakaraja umpeutui eilen ja joukkueet ovat nyt lopullisessa muodossaan kohti kevään Stanley Cupin finaaleja.

Yleensä takarajan viimeinen päivä on vilkas, mutta tämä kausi jatkoi suuntausta, jossa kauppoja tehdään jo viikkoa – paria ennen takarajaa. NY Islanders avasi pelin hankkimalla Bo Horvatin Vancouverista jo hyvissä ajoin ja tuon jälkeen treidejä alkoi tippumaan tasaiseen tahtiin ennen takarajan viimeistä päivää.

Varsinkin itäisessä konferenssissa nähtiin viimeiset pari viikkoa melkoista kilpavarustelua, kun lähes kaikki realistisesti Cupista taistelevat joukkueet tekivät täydennyksiä miehistöihinsä.

 • Boston: Dmitry Orlov, Garnet Hathay, Tyler Bertuzzi
 • New Jersey: Timo Meier
 • NY Rangers: Vladimir Tarasenko, Patrick Kane
 • Toronto: Ryan O’Reilly, Noel Acciari, Jake McCabe
 • Carolina: Jesse Puljujärvi, Shayne Gostisbehere
 • Tampa Bay: Tanner Jeannot

Näistä maltillisimmat liikkeet olivat kaksi jälkimmäistä; Carolinan paketti oli jo hyvin kasassa, eikä Hurricanes paljoa tarvinnut. Tampa Baylla puolestaan ei ollut juuri liikkumavaraa palkkakaton rajoissa.

Yleisesti ottaen näihin siirtotakarajan treideihin ylireagoidaan, sillä lopulta yhden pelaajan vaikutus joukkueen pelivoimaan jääkiekossa ei ole suuri, ellei puhuta aivan kirkkaimmista supertähdistä. Heitä tällä kertaa ei liikkunut, ellei sellaiseksi laske New Jerseyn poimimaa Timo Meieria.

Läntisessä konferenssissa merkittävimmät lisäykset olivat:

 • Colorado: Lars Eller, Matt Nieto
 • Dallas: Evgenii Dadonov, Max Domi
 • Minnesota: John Klingberg, Gustav Nyqvist, Marcus Johansson, Oskar Sundqvist
 • Winnipeg: Nino Niederreiter, Valdislav Namestnikov
 • Edmonton: Mattias Ekholm, Nick Bjugstad
 • Vegas: Ivan Barbashev, Teddy Blueger

Vedonlyöjän näkökulmasta parhaat kaupat ovat sellaisia, joissa joukkue paikkaa jonkin tietyn heikkouden rosteristaan. Tästä näkökulmasta Edmonton Oilers saattoi olla deadlinen suurin onnistuja. Mattias Ekholm puolustuspäässä on paljon parempi, kuin toiseen suuntaan lähtenyt Tyson Barrie.

Kannattaa muistaa, että pelaajien onnistumiseen vaikuttavat paljon myös ympärillä oleva joukkue ja rooli, johon pelaaja uudessa joukkueessaan pääsee. Tämän takia ei kannata liikaa tuijottaa esimerkiksi NHL-somessa nykyisin suosittuja ”pelaajakortteja” arvioitaessa uusien pelaajien tuomaa mahdollista pelivoiman lisäystä.

Vedonlyöjän kannattaakin tarkasti seurata ensimmäisiä otteluita ja tarkentaa niiden perusteella arviotaan pelaajahankinnoista.

Toinen puolisko pelaajakaupoista ovat sitten pelaajia myyneet joukkueet.

Tällä kaudella palkinto viimeiseksi jäämisestä saattaa olla poikkeuksellisen iso, sillä Connor Bedard on todennäköisesti sen tason pelaaja, joita nähdään kerran kymmeneen vuoteen.

Vedonlyöjän kannattaa seurata nyt tarkalla silmällä pelaajien myyneiden joukkueiden otteita; onko havaittavissa "pyyhkeen heittämistä kehään".

Kaikki joukkueet eivät nimittäin välttämättä luovuta, vaan varsinkin nuoret, uudelleenrakennusvaiheessa olevat joukkueet saavat nyt lisää peliaikaa urallaan eteenpäin meneville nuorille. Lisäksi näyttöpaikan saavat pelaajat antavat jo näyttöjä tulevan kauden pelipaikkaa / sopimusta silmällä pitäen.

Toisaalta esimerkiksi Washington, St. Louis ja Nashville saattavat olla niitä joukkueita, joiden kokeneemman kaartin motivaatio loppukaudesta on kyseenalainen, kun joukkue heikentyi siirtorajalla.

Ja koska palkinto mahdollisimman huonoon pistemäärään päätymisestä tällä kaudella on poikkeuksellisen iso, niin GM:t / valmentajat saattavat jopa tahallaan peluuttaa miehistöään epäoptimaalisesti. Tätä ei tietenkään myönnetä, mutta kakkosvahdit saattavat saada lisää peliaikaa, vähemmän valmiita nuoria saatetaan nostaa farmista, viisikoita saatetaan peluuttaa tasaisemmin jne.

Kuten aina tuottoon tähtäävässä vedonlyönnissä, näitä siirtorajan muutoksia pitää peilata markkinan kertoimiin. On hyvin mahdollista, että siirtoihin ylireagoidaan joidenkin joukkueiden osalta ja lähiviikkoina voi olla tarjolla tavallista edullisempia kertoimia. Esimerkiksi NY Rangersiin tulleet Patrick Kane ja Vladimir Tarasenko eivät välttämättä vahvista joukkuetta niin paljoa, mitä markkina odottaa.

Helpoiten löydät parhaat kertoimet siirtotakarajan jälkeisille vedoillesi, kun vertailet kertoimia eri toimistoilta. Tämä onnistuu kätevästi vaikkapa Sportmarketin kerroinvertailun avulla.

Kertoimien kilpailutuksen tärkeydestä voit lukea täältä.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä