Kategoria: NHL Blogi

NHL:n alkukauden katsaus: Pacific Division

NHL:n runkosarjaa on pelattu nyt reilu kuudennes. Teemme seuraavassa katsauksen alkukauden yli- ja alisuorittajiin. Mitkä joukkueet ovat olleet onnekkaita tai epäonnisia ja mitkä joukkueet puolestaan ovat perustellusti eritasoisia, kuin oletimme.

Näissä alkukauden arvioissa kannattaa yleisesti ottaen olla melko varovainen, sillä joukkueiden otteluohjelmat ovat voineet olla kovin erilaisia ja otoskoot ovat hyvin pieniä. Toisaalta jos vedonlyöjä jääräpäisesti uskoo omaan alkuarvioonsa, vaikka alla oleva data ja nähdyt peliesitykset väittävät muuta, päätyy helposti lyömään "ideajoukkueidensa" kanssa päätä seinään koko pitkän 82:n ottelun runkosarjan.

Pacific Division:

Anaheim on ollut odotuksiamme parempi. Ducks oli yksi niistä joukkueista, jotka lähtivät kauteen uuden valmentajan alaisuudessa. Näiden joukkueiden kohdalla vedonlyöjän kannattaa olla tavallista herkempänä ja muuttaa tarvittaessa arvioita nopeammin. Anaheimin "PDO-lukemat" (torjunta- ja laukausprosentin summa) ovat hyviä, mutta toisaalta joukkueella on kenties liigan paras maalivahti John Gibson, jonka "pitääkin" hinata PDO-lukemaa ylöspäin. Ryan Getzlaf puolestaan on jo osunut epätyypillisesti kuusi kertaa mikä osaltaan selittää 10,1 laukausprosenttia. xG% Anaheimilla on ollut alkukaudesta 47% tuntumassa, joten siihen nähden joukkue on ylisuorittanut.

Edmonton Oilers oli aivan alkukaudesta sensaatio, mutta nyttemmin tilanne on jo alkanut hieman normalisoitua. Myös Oilers lähti kauteen uudella valmentajalla ja Dave Tippetin valmennusryhmä näyttääkin saaneen järkeä "Öljyn" puolustuspeliin. Milan Lucic - James Neal -vaihtokauppaa näyttää tällä hetkellä nerokkaalta Oilersin puolelta katsottuna. Toisaalla Albertassa on sitten vähän hiljaisempaa... Maalivahtikaksikko Smith/Koskinen on ollut odotuksiamme parempi. Kaksikko McDavid - Draisaitl on pelannut nyt hyökkääjille erittäin suuria, lähes 24 minuutin peliaikoja per ottelu. Mikäli Oilers aikoo jatkaa edes lähellä tätä pistetahtia, niin muidenkin kuin ykkösketjun on osallistuttava maalintekoon.

Kolmas Pacificin positiivinen yllättäjä on ollut Vancouver Canucks, jonka suhteen olimmekin vedonlyöntimarkkinaa myönteisempiä. Aivan tällä tahdilla emme usko Vancouverin jatkavan, sillä hyökkäys on latonut maaleja yli 11 % teholla ja varsinkin kakkosvahti Demko on torjunut kumia yli 94 %:n tasolla. Laukaus- ja xG-mittareilla Canucks pelaa kuitenkin yli 50 % kiekkoa. Jos ja kun sv/sh -prosentit tästä hieman normalisoituvat, niin Vancouver on silti edelleen vaikea vastustaja kenelle vain Pacificissa.

Vegasia pidimme divisioonan parhaana joukkueena, eikä mikään vielä nähty ole muuttamassa tuota mielipidettä, vaikka tällä hetkellä Oilers ja Canucks ovatkin edellä sarjataulukossa. Vegasin Mark Stone saattaa olla koko liigan aliarvostetuin tähti.

Arizonan suhteen olimme vedonlyöntimarkkinaan verrattuna myönteisiä, mutta Kojootit ovat jopa ylittäneet odotuksemme. Maalivahtikaksikko Kuemper - Raanta on ollut hyvä. Myös pelillisesti Arizona on ollut hyvä, joten Arizonalla on hyvät mahdollisuudet pysyä playoffspaikoilla kauden loppuun asti. Arizonasta saattaa jatkossakin saada edullisia vedonlyöntikertoimia.

San Josen suhteen emme olleet kovin luottavaisia ja pelot Sharksien taantumisesta ovat hyvää vauhtia osoittautumassa aiheellisiksi. Maalivahtikaksikko Jones/Dell on jo pidempään ollut riittämätön NHL:n kärkitasolle ja nyt kun Sharks on kenttäpelissäkin ollut ottavana osapuolena, niin sijoitus löytyy oikeutetusti divisioonan peräpäästä.

Kaikista suurin pettymys on kuitenkin ollut Calgary Flames. Pisteiden valossa Flames ei ole ollut mikään täysi floppi (14 pts / 14 ott), mutta peliesitykset tulosten takana ovat olleet huolestuttavan huonoja. Sekä xG- että laukaisuihin perustuvilla kiekonhallintamittareilla Calgaryn alkukausi on ollut huono. Calgary onkin yksi eniten ESBC PowerAI -ratingiaan menettäneistä joukkueista.

Divisioonan pohjalla on Los Angeles Kings, jolta emme paljoa edes odottaneet. Kings on kuitenkin pelillisesti ollut yllättävän pirteä. Joukkueen ongelmaksi on muodostunut kuitenkin maalivahtitilanne. Ykkösvahti Jonathan Quickin alkukausi on ollut katastrofaalinen. Maalivahtirankingissamme "kakkosvahti" Campbell oli jo kauteen lähdettäessä parempi vaihtoehto, mutta Kingsien epäonneksi myöskään Campbell ei ole onnistunut. Los Angelesia kannattaa kuitenkin tarkkailla, sillä jos joukkue jotenkin saa kelvollista maalivahtipeliä, niin pistesaldokin alkaa näillä peliesityksillä karttua.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä