Kategoria: NHL Blogi

NHL:n alkukauden katsaus - North Division

Peliystävä,

NHL-kautta on takana reilut kaksi viikkoa. Joukkueilla on takanaan nyt varsin erilaisia ottelumääriä ja jopa vastustajien tasossa on voinut olla suuria eroja.

Vedonlyöjän kannattaakin nyt olla tarkkana, ettei mene vetämään liian suuria johtopäätöksiä alkukierrosten tuloksista tai ainakaan alla olevasta sarjataulukosta.

Käymme seuraavassa läpi pohjoisen divisioonan tilannetta ja alkukauden huomioitamme joukkueista. Kanadan divisioona onkin ainoa, joka ei ole vielä joutunut kärsimään COVID19-tilanteesta johtuvista ottelusiirroista.

Toronto Maple Leafs lähti kauteen divisioonansa suosikkina ja onkin 11 ottelun jälkeen kärjessä. Pistesaldo on siis varsin mukava 17, mutta tulosten taakse katsottaessa Toronto ei ole ollut miten ylivoimainen pelillisesti. Maalivahdeista Frederik Andersen ei ole ollut huipputasolla, mutta Toronto on tehnyt niin paljon maaleja, että maalivahtipelin heikkoudet ovat peittyneet sen taakse. Kakkosvahti Jack Campbell on sivussa vielä viikkoja, joten seuraamme tarkasti, miten Andersenilla koppi tarttuu.

Divisioonan kakkosena on Montreal Canadiens, joka olikin yksi ideajoukkueistamme kauden alla. Montreal ”valitettavasti” aloitti kauden todella upeasti ja samalla sen kertoimet ovat tulleet alas. Olemme jopa joutuneet pelaamaan Montrealia vastaan, kun vastapuolen kertoimet ovat nousseet liian suuriksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Montreal haastaa Torontoa täysin realistisesti divisioonavoitoista. Tähän mennessä maalivahtikaksikosta Price – Allen on jälkimmäinen suoriutunut vahvemmin. Carey Pricen vire olikin yksi kysymysmerkeistämme kauden alla Montrealin suhteen. Jatkossa onkin jännittävää seurata, miten maalivahtitilanne Montrealissa kehittyy.

Winnipeg Jets on hieman yllättäenkin kolmantena. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin katsoa hieman tarkemmin sarjaohjelmaa. Winnipeg ei ole vielä kohdannut lainkaan Montrealia ja Torontonkin vain kerran. Divisioonan heittopussin Ottawan se on puolestaan kohdannut jo kolme kertaa. Winnipegin kannalta hieman huojentavaa on se, että pistesaalis ei ole tullut Connor Hellebuyckin ilmiömäisten otteiden seurauksena. Pelillisesti Jetsillä on kuitenkin vielä paljon parannettavaa, jos se haluaa pysyä kauden loppuun asti top-4 sijalla. Kentälle on pian tulossa apua Pierre-Luc Dubois’n muodossa, kun Laine-kaupan toinen osapuoli on pian kärsinyt karanteeninsa.

Edmonton Oilers on odotetusti divisioonan keskivaiheilla neljäntenä. Oilersin supertähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl ovat tehneet murhaavaa jälkeä ja muu joukkue yrittää parhaansa mukaan pysyä mukana kaksikon kuvioissa. Jesse Puljujärvikin sai ilahduttavasti maalihanansa auki McDavidin ketjussa. Kakkosvahti Mike Smith on ollut loukkaantuneena, joten Mikko Koskinen ei ole juurikaan saanut lepoaikaa. Koskinen ei toki ole ollut erikoisen huono, mutta maalivahtipelin pitäisi vielä terävöityä, mikäli Oilers haaveilee Toronton tai Montrealin haastamisesta.

Vancouver Canucks lähti syksyn playoffsien jäljiltä suurin odotuksin tähän kauteen. Emme olleet aivan luottavaisimpia Canucksien suhteen esianalyysissamme ja muutamat uhkakuvat ovatkin jo nostaneet päätään. Maalivahtikaksikko Demko – Holtby ei ole ainakaan vielä pysynyt vastaamaan Jacob Markströmin lähdön asettamiin haasteisiin. Lisäksi Vancouver on ollut pelillisesti ottavana osapuolena miltei kaikkia muita joukkueita paitsi Ottawaa vastaan.

Calgary Flames on tuloksellisesti pettymys, mutta esimerkiksi otteluissa Torontoa ja Montrealia vastaan se on pelannut aivan kilpailukykyisesti. Calgary on luonut riittävästi tilanteita, mutta viimeistely on hieman ontunut. (Sh% 8,9%). Positiivisella puolella free agent -hankinta Jacob Markström on aloittanut vahvasti Calgaryn maalilla.

Ottawa Senatorsin alkukausi on ollut odotetun vaikea. Suurin ongelma on ollut maalivahtipelissä, kun kaksikko Murray – Högberg on pelannut alle kaiken arvostelun. Lukemat ovat kuitenkin jo niin huonoja, että ne tulevat tuolta 85% tasolta nousemaan. Jos Senatorsin alkukaudesta pitää hakea jotain valopilkkua, niin se on rookie Tim Stutzlen murtautuminen kokoonpanoon ja tulostaululle. Viimeksi to-pe välisenä yönä Stuztle oli mukana kaikissa Ottawan maaleissa tehoin 1+2.

Kokonaisuutena näyttäisi siltä, että divisioonan voitto on kahden kauppa Montrealin ja Toronton välillä. Winnipeg, Edmonton, Calgary ja Vancouver sitten kisaavat kahdesta jäljelle jäävästä pudotuspelipaikasta. Ottawan kohdalla on vaikeaa nähdä skenaariota, jossa se nousisi vielä tässä vaiheessa uudelleenrakennusta taistelemaan sijoista neljän parhaan joukkoon. Yksittäisissä otteluissa kaikki on kuitenkin mahdollista, kuten jo tämän kauden voitot Torontosta ja Montrealista ovat osoittaneet.

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä

P.S. Kerroimme myös NHL-kauden alkaessa, että Colossusbetsin poolipeleissäkin on hyvä hyödyntää analyysiämme kenties selvästi heikomman jääkiekkotuntemuksenkin omaavaa pelaajapopulaatiota vastaan. Lue lisää täältä: Colossusbets-NHL - meidän peli

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä