Kategoria: NHL Blogi

NHL-kierros 14.10.2019

Boston - Anaheim

Boston Bruins jäi viime kaudella yhden voiton päähän Stanley Cupista ja lähti tähän kauteen yhtenä itäisen konferenssin ennakkosuosikeista. Joukkueen runko pysyi hyvin kasassa ja joukkueella on kenties koko liigan paras hyökkäysketju Marchand – Bergeron – Pastrnak. Jos jotain huolenaiheita pitää nostaa, niin Bostonin avainpelaajien ikärakenne ei ole paras mahdollinen ja jossakin vaiheessa Bergeron, Rask ja kumppanit tulevat taantumaan, mutta tuskin vielä tänä vuonna. Kapteeni Zdeno Chara on jo 42v, mutta hänen roolinsa on jo nykyiseen suoritustasoon suhteuttettu.

Bostonin kausi alkoi neljän ottelun vieraskiertueella, josta saaliina oli kolme voittoa (DAL, ARI, VGK) ja tappio Coloradolle. Pelillisesti 2-2 tulos kiertueelta olisi ehkä ollut ”oikeampi”. TD Gardeniin Bruins palasi toissapäivänä ja kotiinpaluussaan Tuukka Rask nollasi Devilsin lukemin 3-0.

Tänään Bostonin maalilla on kakkosvahti Jaroslav Halak, mutta tätä ei kannata erehtyä laskemaan heikennykseksi. Viime kaudellakin Rask/Halak -duo pelasi runkosarjassa n. 50/50 ja Halak suoriutui erinomaisesti omalla vuorollaan.

Boston pääsee tähän käytännössä parhaalla kokoonpanollaan, sairastuvalla ovat ainoastaan Miller, Moore ja Bildh.

Anaheim jäi viime kaudella playoffsien ulkopuolelle 10 pisteellä. Vuodenvaihteessa Ankoilla oli pitkä heikko jakso, jolloin pistepussi ei karttunut. Sitä ennenkin Ducks oli ollut huono, mutta John Gibson maalilla oli torjunut voittoja. Joukkue kärsi myös todella pahasti loukkaantumisista. Vanhan liiton valmentaja Randy Carlyle sai lopulta potkut ja loppukauden joukkue pelaili GM:n valvovan silmän alla. Tälle kaudelle Anaheim sai paremman valmentajan Dallas Eakinsin muodossa. Pelaajapuolella kokeneemmasta kaartista Perry ja Cogliano lähtivät, mutta he olivat pienessä roolissa / loukkaantuneina viime kaudella. Ryan Kesler oli lonkkaleikkauksessa ja missaa koko tulevan kauden.

Joukkueen vahvuus löytyy maalilta. John Gibson on kenties koko liigan paras maalivahti ja Ryan Miller hyvä kakkosvahti. Valmentaja Dallas Eakins on kysymysmerkki, mutta todennäköisesti vahvistus viime kauteen nähden. Hyökkäyksestä lähti siis kokemusta, mutta rosterista löytyy paljon kehityskelpoisia pelaajia. (mm. Kase) Puolustus on taantunut parin vuoden takaisesta ja vaikuttaa jo keskivertoa heikommalta. Luultavasti Anaheim ei ole niin huono kuin viime vuonna, mutta playoffsit jäänevät haaveksi.

Kausi on lähtenyt lupaavasti liikkeelle ja viidestä ottelusta Anaheim on voittanut neljä. Myös tuloksien takana Anaheim on ollut kilpailukykyinen, joten olemme varovaisen optimistisia Ducksien suhteen.

Todennäköisyysarviomme: Boston 65 % - Anaheim 35 %

New Jersey - Florida

Viime kaudella New Jersey alisuoritti jopa maltillisiin odotuksiin nähden. Yksi pistesaalista vähentänyt asia oli erittäin huono loukkaantumisonni. Esim. joukkueen paras pelaaja Taylor Hall pelasi vain 33 ottelua. Tälle kaudelle Devils on yksi eniten paperilla vahvistuneista joukkueista. PK Subban tuli puolustukseen Nashvillestä, Wayne Simmonds ja Nikita Gusev laidoille ja sentteriksi draftin ykkösvaraus Jack Hughes. Devils menetti siirtomarkkinoilla lähinnä vain alempien ketjujen pelaajia. Maalivahtikolmikon viime kauden huonoin (ja eniten pelannut) palanen Keith Kinkaid lähti ja New Jersey "vahvistui" tätä kautta.

Kokonaisuutena Devils on vahvistunut merkittävästi, mutta playoffseihin nousu ei ole mikään automaatio, sillä lähtötaso ennen vahvistuksia oli matalalla. Maalivahtipeli on edelleen ISO kysymymerkki. Blackwood on nuori ja lupaava, mutta ei ehkä vielä mitat täyttävä ykkösvahti. Cory Schneider puolestaan oli takavuosina yksi NHL:n parhaista, mutta on viime kaudet kärsinyt loukkaantumisista. Viime kauden loppu oli Schniderin osalta hyvä, joten aihetta optimismiin on. Lähtökohtaisesti odotamme Devilsiä playoffsviivan tuntumaan, mutta nousupotentiaalia on huippusuoritukseenkin.

Alkukausi on ollut vaikea ja Devils on viiden ottelun jälkeen vielä ilman voittoa. Puolustus- ja maalivahtipeli eivät ole vakuuttaneet, joten optimistisimman skenaarion toteutuminen tällä kaudella näyttää epätodennäköiseltä.

Florida Panthers alitti odotukset viime kaudella. Joukkueen suurin murheenkryyni oli maalivahtipeli, joka oli kokonaisuutena liigan toiseksi huonointa. Kun samaan aikaan puolustuspää vuosi paikkoja omaan päähän, niin tuloksena oli 280 päästettyä maalia. (ainoastaan Ottawa, Philadelphia ja Chicago päästivät enemmän).

Kesällä Florida laittoi kertaheitolla maalivahtipelin kuntoon hankkimalla Sergei Bobrovskyn Columbuksesta. "Bob" on ollut viime vuosien yksi parhaista maalivahdeista ja vaikka kauden alku on ollut vaikea, niin pidemmällä tähtäimellä uskomme viime kauden vuotokohdan paikkaantuneen.

Toinen iso parannus nähtiin penkin takana, kun nyt joukkuetta luotsaa Chicagon mestaruuksiin luotsannut Joel Quenneville. Atlanticissa kolmikon Tampa, Toronto, Boston ohittaminen on vaikeaa, mutta lähtökohtaisesti Florida taistelee neljännestä sijasta Montrealin ja Buffalon kanssa.

Kauden alku ei ole ollut paras mahdollinen, mutta otteluohjelmakin on ollut vaikea.

Todennäköisyysarviomme: New Jersey 49 % - Florida 51 %

Ottawa - Minnesota

Ottawan viime kausi oli surkea ja yli 300 maalia runkosarjassa päästänyt joukkue sai kasaan vain 64 pistettä. Senators kauppasi siirtorajalla viimeisimpiäkin tähtipelaajiaan ja nyt uudelleenrakennus pääsee alkamaan puhtaalta pöydältä. Kärjistettynä Ottawan rosterissa on vain 2-3 hyvää NHL-pelaajaa, joten tie tulee olemaan pitkä ja kivinen. NHL on kuitenkin tasainen sarja ja näinkin huonolla miehistöllä tullaan voittamaan otteluita sieltä täältä, varsinkin jos vastustajien asenne ei ole kunnossa. Monesti Ottawa pääsee pelaamaan myös muiden joukkueiden kakkosvahteja vastaan, kun vastustajat säästelevät ykkösvahteja vaikeampiin peleihin.

Kokonaisuutena odotamme Ottawaa Atlantic-divisiooonan pohjalle, mutta esim. 70 pisteen kausi on täysin mahdollisuuksien rajoissa. Kausi alkoi kolmella tappiolla, mutta lauantaina Senators yllätti Tampa Bayn lukemin 4-2.

Ottawa pääsee otteluun ilman suurempia loukkaantumishuolia, Artem Anisimovin pelaaminen on epävarmaa.

Minnesota jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle 83:lla pisteellä. Wild ei tosin ollut tulosten takana aivan noin huono joukkue. Kevään siirtorajalla se myi Mikael Granlundin, Nino Niederreiterin ja Charlie Coylen pois, joten rosteri ei ole enää yhtä laaja kuin aiemmin. Kesän isoin hankinta Mats Zuccarello toki paikkaa jonkin verran lähtijöitä. Puolustus Minnesotalla pysyi miltei samana ja maalivahtikaksikko Dubnyk / Stalock jatkaa.

Minnesota ei mielestämme ole niin huono, mitä monista ennakoista / kertoimista voisi päätellä. Minnesota jäänee pudotuspelien ulkopuolelle, mutta ei välttämättä niin isolla erolla kuin markkina uskoo.

Kauden alku on kuitenkin ollut huolestuttava. Emme tässä viittaa voittosarakkeen nollaan, vaan pelillisiin tunnuslukuihin tuloksien takana. Maalivahtipeli on ollut huonoa ja puolustus päästää vastustajan liian helposti maalipaikoille. Minnesota pääsee otteluun ilman kokoonpanohuolia.

Todennäköisyysarviomme: Ottawa 46 % - Minnesota 54 %

NY Islanders - St. Louis

Huippuvalmentaja Barry Trotzin tultua Islandersin peräsimeen tasonostoa odotettiinkin, mutta näin suuri parannus oli silti iso yllätys. Isles sai kotiedun 1. kierrokselle ja pudotti Pittsburghin suoraan 4-0, mutta putosi seuraavalla kierroksella Carolinalle suoraan 0-4. Kausi oli kuitenkin kokonaisuutena menestys, mutta viime kaudella moni asia sujui onnellisten tähtien alla ja paluu arkeen tällä kaudella ei olisi yllätys. Maalivahtipuolella nähtiin muutos, kun loistavan kauden pelannut Lehner lähti Chicagoon. Tilalle saatiin Coloradosta Varlamov.

Islandersin alkukausi on tilastojen valossa ollut huolestuttava ja puolustuspelin on pian parannuttava lähelle viime kauden tasoa, jos Isles haaveilee menestyksestä tälläkin kaudella.

Hyökkääjä Jordan Eberlen pelaaminen on epävarmaa.

St. Louisin viime kausi alkoi murheellisesti ja ja Blues vaihtoi valmentajaa loppusyksystä. Kun sitten Jordan Binningtonille alkoi myös ”koppi tarttua”, niin loppukausi meni kuin elokuvissa. Kauden päätteeksi Stanley Cup nousi ilmaan Laura Braniganin soidessa. Tälle kaudelle mestarijoukkue pysyi melko hyvin kasassa, eikä kokenut merkittäviä muutoksia. Isoin liike nähtiin juuri kauden alla, kun puolustuksessa Joel Edmundson treidattiin Carolinan Justin Faulkiin. Luultavasti St. Louis tulee olemaan Central-divisioonan kärkitaistelussa edelleen. Vladimir Tarasenko ja Alex Pietrangelo ovat pelipaikkojensa eliittiä ja rosteri on tasaisen hyvä, josta on vaikeaa löytää heikkoa lenkkiä. Pieni kysymysmerkki leijuu maalivahti Jordan Binningtonin yllä. Ei nimittäin olisi ensimmäinen kerta, kun yhden superkauden pelannut nuori maalivahti palaisi seuraavalla kaudella maan pinnalle.

Tähän otteluun St. Louis pääsee hyvällä kokoonpanolla.

Todennäköisyysarviomme: NY Islanders 46 % - St. Louis 54 %

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä