Kategoria: NHL Blogi

NHL-kierros 12.3.2021

Minnesota – Arizona

Kotijoukkue Minnesota on ollut yksi kauden positiivisista yllättäjistä. Kiril Kaprizov on kerännyt ansaitusti otsikoita, mutta Wildin ryhmästä myös Eriksson-Ek, Fiala, Bjugstad, Foligo, Zuccarello ja kumppanit pelaavat hyvää kautta. Maalilla Kaapo Kähkösen nousu hyväksi ykkösvahdiksi on myös tuonut pistesaldoon hyvää lisäystä. Viimeksi Wildin vahvuudesta saatiin hyvä näyttö Vegasia vastaan, kun se voitti molemmat ottelut divisioonasuosikkia vastaan. Minnesota onkin yksi eniten ESBC Power AI -ratingiaan nostaneista joukkueista. Tähän otteluun Wild pääsee kelpo kokoonpanolla. Ainoastaan Hartman, Johansson, Rossi ja Belpedio ovat sivussa. Näistä joukkueen pelivoima ei juurikaan liikahda.

Arizona puolestaan pelaa melko odotetun kaltaista kautta. Se on kilpailukykyinen joukkue ja hyvällä maalivahtipelillä pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa. Coyotes on edelleen vain parin pisteen päässä pudotuspeliviivasta, mutta monen asian pitäisi pomppia sen kannalta oikeaan suuntaan loppukaudesta, jotta paikka neljän joukosta aukeaisi. Pari päivää sitten Arizona sai ikäviä uutisia, kun ykkösvahti Darcy Kuemper loukkaantui. Antti Raanta paikkasi erinomaisesti Coloradoa vastaan ja saman vireen on syytä jatkua, mikäli Arizonassa aiotaan haaveilla playoffseista. Joukkueet kohtasivat muutama päivä sitten kaksi kertaa Arizonan kotikentällä ja nuo pelit sujuivat kokonaisuutena melko tasaisissa merkeissä, voittojen mennessä 1-1.

St. Louis – Vegas

Toissakauden mestarin suorittaminen tällä kaudella ei ole ollut aivan odotusten veroista, mutta toisaalta pitää muistaa, että Blues on myös kärsinyt loukkaantumisista. Pistesaldo on kuitenkin karttunut hyvin jopa keskinkertaisista peliesityksistä huolimatta, joten nuottipaidat ovat hyvissä asemissa jahdissa pudotuspelipaikasta. Kortin kääntöpuolella on sitten otteluohjelma, joka on viime aikoina suosinut Bluesia. 7 ottelun Arizona-putken jälkeen vastassa on ollut ”vain” San Josea, Los Angelesia ja Anaheimia. Loppukaudesta Beruben joukkue punnitaan kunnolla, kun vastaan alkaa tulla enemmän Coloradoa, Vegasia ja Minnesotaa. Loukkaantumistilanne ei edelleenkään ole optimaalinen, mutta positiivisiakin uutisia on, kun ykköspyssy Vladimir Tarasenko palasi hiljattain kokoonpanoon. Maalivahtikaksikosta tuoreen jatkosopimuksen tehnyt Jordan Binnington saanee tänään torjuntavuoron.

Vierasjoukkue Vegas lähti Coloradon kanssa divisioonaan suosikkina ja 23 ottelun jälkeen pitääkin piikkipaikkaa lännessä. Vegasilta ei suuria heikkouksia löydy, paitsi ehkä keskikaistan ohuus. Nyt joukkueen pelivoimaa pudottavat kuitenkin loukkaantumiset. Mark Stone toipui jo pelikuntoon, mutta tähtipuolustaja Pietrangelo on edelleen sivussa. Lisäksi maalivahtikaksikosta Fleury – Lehner molemmat lienevät sivussa tästä ottelusta. Logan Thompson on väläytellyt osaamistaan, mutta siitä on vielä pitkä matka Lehnerin ja Fleuryn tasolle. Vegas on siis joukkueista vahvempi, mutta St. Louisilla on tässä tilanteessa tavallista parempi tilaisuus nipistää pisteitä divisioonasuosikilta.

Colorado – Los Angeles

Kotijoukkue Colorado on ollut alkukaudesta erittäin hyvä ja olisi voinut paremmalla onnella saavuttaa jopa hieman enemmänkin pisteitä. Nytkin Avalanche on mukana tasaisessa kärkitaistelussa, joten loppukauden näkymät Denverissä ovat valoisat. Loukkaantumiset ovat kiusanneet jonkin verran ja edelleen sivussa ovat todennäköisesti Compher, Makar, Byram, Johnson, Timmins, Gilbert ja Francouz. Coloradon pelivoima laskee näistä jonkin verran. Positiivisella puolella Nathan MacKinnonin poissaolo jäi vain kolmen ottelun mittaiseksi ja Arizonaa vastaan hän oli jo tutun aktiivinen jopa kymmenellä laukauksella.

Los Angeles on puolestaan aloittanut odotuksia pirteämmin, mutta neljän joukkoon tästä divisioonasta on vaikea murtautua. Konkariosaston Kopitar, Doughty, Brow täytyy jatkaa hyviä otteitaan kauden loppuun asti, mikäli Kalforniassa meinataan haaveilla pudotuspeleistä. Nyt Kingsien maalivahtiosastolla on vajausta kun todennäköisesti sekä Petersen, että Quick ovat sivussa. Torjuntavuoron saanee viimeksi lupaavasti esiintynyt Troy Grosenick.

Edmonton – Ottawa

Edmonton on McDavidin ja Draisaitlin johdolla tarrannut kiinni pohjoisen divisioonan pudotuspelipaikasta. Takavuosiin verrattuna Oilers on nyt saanut hyvää maalivahtipeliä, kun Mike Smith on äitynyt 10 vuoden takaiseen vireeseensä. Nähtäväksi jää, kuinka pitkään Smithin kuuma kausi tällä kertaa kestää, mutta Oilersin kannalta toivottavasti kauden loppuun. Sairastuvalla on vielä jonkin verran miehitystä. Todennäköisesti sivussa ovat Klefbom, Koekkoek, Turris, Archibald ja Kassian.

Ottawa on puolestaan jälleenrakennusvaiheessa, eivätkä odotukset olleet korkealla kauden suhteen. Täysi heittopussi Senators ei ole kuitenkaan ollut ja odotuksiin nähden 19 pistettä on ok suoritus. Kertoimien puolesta Senators on useasti ollutkin kelpo pelikohde. Loppukaudesta Ottawan puolesta voi jännittää lähinnä sitä, että saako joukkue vielä siirroista lisää palikoita jälleenrakennukseen. White ja Stepan jatkavat todennäköisesti sivussa. Nämä joukkueet kohtasivat viimeksi toissapäivänä, joilloin Oilers vei pelin selkeästi nimiinsä 7-1. Maaliodotus on tässäkin ottelussa korkea ja Oilers iso ennakkosuosikki.

Anaheim – San Jose

Vastakkain kaksi joukkuetta, joilta emme kovin paljoa odottaneet kauden alla. Molemmat löytyväkin divisioonan pohjalta, mutta Sharksien kohdalla pitää muistaa, että sillä on vähemmän pelejä alla ja kauden avasi raastavan pitkä vieraskiertue. Viime peleissä Sharks on ollut ottavana osapuolena, mutta vastassa ovat olleet mm. vahvat Vegas ja Colorado. Pidämme näistä kahdesta San Josea tällä hetkellä hieman parempana ja jopa hiuksenhienona ennakkosuosikkina. Kokoonpanojen puolella San Josen tilanne on parempi, nyt kun Hertl ja Meier palasivat kokoonpanoon.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä