Kategoria: NHL Blogi

NHL-kauden 2021-2022 ensipuraisu

Alkanutta kautta 2021-2022 on nyt pelattu noin viikko ja kaikki joukkueet on nähty 2-5 kertaa riippuen alun otteluohjelmasta. Vaikka tästä otoksesta ei vielä vedonlyöjän kannatakaan tehdä suuria johtopäätöksiä, niin tiedon palasia kannattaa jo kerätä varsinkin niistä joukkueista, joiden kohdalla oli kysymysmerkkejä alkuanalyysissa.

Kiinnostavin joukkue on tottakai ollut Seattle Kraken, jonka analysointiin ei ollut käytettävissä vanhaa dataa joukkueesta. Parhaimmatkin arviot perustuivat mallinnuksiin yksittäisten pelaajien pisteprojektioista ja arvioon valmennuksen kyvykkyydestä.

Seattle on nyt pelannut 5 ottelua ja maaliodottamaa se on päästänyt arvioimaamme enemmän. Hyville maalintekopaikoille pääsy on puolestaan ollut vaikeaa ja jos tuohon ei pian löydetä lääkkeitä, niin pudotuspeleihin pääsy tulee olemaan vaikeaa. Otteluohjelma ei tosin ole ollut helpoin, sillä Seattlen kaikki pelit ovat olleet vieraspelejä. Täysin tuon taakse Hakstolin ryhmä ei silti voi mennä piiloon, sillä oikeasti hyvistä joukkueista se on kohdannut vasta Vegasin.

Itäisessä konferenssissa kannattaa tarkkailla isommalla suurennuslasilla Montrealia.

Viime kauden ideajoukkueemme suorituksesta emme odottaneet yhtä hyvää kuin markkina, mutta neljä ensimmäistä ottelua ovat menneet reippaasti alle maltillisten odotuksienkin. Myös maaliodottamien puolella on ollut vaikeaa, joten huonosta tuurista ei voida puhua, paitsi ylivoiman kohdalla. Huonokin ylivoima olisi jo keskimärin osunut paremmin, kuin Habsien pyöreä 0%

Buffalo Sabresin eli tuttavallisemmin NHL:n SaiPa:n alkukausi näyttäisi taas kulkevan mallikkaasti. Kolme peliä ja kolme voittoa. Sabres-fanien epäonneksi nuo voitot ovat tulleet sekaisin olevasta Montrealista, laaduttomasta Arizonasta ja alle keskikastin Vancouverista. Ensimmäiseen oikeaan testiin Buffalo joutuu vasta perjantaina, kun kylään tulee Boston Bruins.

Muita tarkkailun arvoisia pointteja idässä ovat mm. Detroitin ja Ottawan pirteät otteet, sekä Pittsburghin pärjääminen ilman surperkaksikkoaan Crosby-Malkin.

Lännen puolella ennakkosuosikki Coloradon kausi on lähtenyt käyntiin hieman yskähdellen, mutta Nathan MacKinnon oli aluksi sivussa ja kapteeni Gabriel Landeskog kärsi pelikieltoa. Kolmen ottelun mittaisesta otoksesta ei siis kannata vielä tuomita Avalanchen kautta pannukakuksi.

Chicago Blackhawks on hävinnyt kaikki neljä otteluuaan, mutta on ollut pelillisesti täysin kelvollinen. Jos viime kauden Vezina-voittaja Fleuryn haparointi jatkuu, niin Kevin Lankinen saattaa saada lisää startteja.

Koko liigan tasolla vedonlyöjän kannattaa tuttuun tapaan tarkkailla maalimääriä. Nyt maaleja on tullut melko lailla odotetusti 5,92 / ottelu (60min), joten verrattain odotetuissa lukemissa liikutaan. Jäähyjä on toki tuomittu paljon, mutta niin aina alkukaudesta, kun sääntökirjasta pidetään tiukemmin kiinni.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä