Kategoria: NHL Blogi

NHL Global series: Colorado - Columbus 4.11.2022

NHL-kiekkoa nähdään taas Suomessa pienen tauon jälkeen, kun hallitseva mestari Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets ottavat yhteen kahdesti Tampereella.

Joukkueiden lähtökohdat tähän kauteen:

Colorado

Av’s oli jo muutaman vuoden tehnyt tuloaan kärkikahinoihin ja viimein viime kaudella kaikki loksahti kohdilleen, kun Denverin ylpeys voitti finaaleissa Tampa Bay Lightningin.

Tälle kaudelle mestarijoukkueen hyökkäys hieman heikentyi, kun Nazem Kadri ja Andre Burakovsky vaihtoivat maisemaa, eikä tilalle saatu vastaavan luokan pelureita.

Myös ykkösvahti vaihtui, kun Darcy Kuemper vaihtui Alexandar Georgieviin.

Kokonaisuutena Colorado siis hieman heikentyi, mutta on edelleen yksi NHL:n parhaista joukkueista.

Columbus

Blue Jackets oli viime kaudella Metropolitan-divisioonan kuudes 81 pisteellä. Jarmo Kekäläisen manageroima ryhmä jatkoi samalla tasolla, kuin edelliskaudella; ei aivan riitä pudotuspeleihin, mutta ei ole myöskään heittopussi.

Kesän siirtomarkkinoilta Columbus nappasi ison kalan, kun Johnny Gaudreau tarttui haaviin Calgarysta. Gaudreaun hankinta toi myös aimo annoksen uskottavuutta takaisin Columbukseen. Aiemmin tähtipelaajien virta on vienyt poispäin Ohiosta.

Gaudreau on lisäksi erinomainen syöttelijä, jonka ominaisuudet saattavat parhaassa tapauksessa nostaa Patrik Laineenkin maalimääriä huomattavasti.

Muutoin Blue Jacketsin rosteri pysyi melko stabiilina, joten vaikka Gaudreaun tulo auttaakin, niin pudotuspeleihin pääseminen tulee olemaan edelleen erittäin vaikeaa.

Kuluvan kauden ottelut tähän asti:

Colorado on divisioonansa viidentenä kerättyään 9 pelistä 9 pistettä. Sinänsä ei ole mitään uutta, että pitkän playoffs-kevään pelannut hallitseva mestari aloittaa kautensa hieman yskähdellen, joten emme olisi vielä kovin huolissamme Coloradon tilanteesta.

Parantamisen varaa on kuitenkin selvästi, sillä ESBC Power AI -lukemissa Colorado on luonut ja päästänyt maaliodottamaa yhtä paljon yhdeksässä pelissä, ja tuolla tahdilla ylitetään pudotuspeliviiva vain niukasti – jos ollenkaan.

Columbuksen alkukausi on ollut vaisu ja joukkue on 10 ottelun jälkeen divisioonansa viimeisenä kuudella pisteellä.

Myös peliesitykset tulosten takana ovat olleet huonoja, joten paljon täytyy tapahtua, jotta Blue Jackets nousisi mukaan keskusteluun pudotuspelipaikoista.

Lieventävä asianhaara voi löytyä loukkaantumisista, sillä Patrik Laine oli useamman ottelun sivussa ja palasi vasta hiljattain kokoonpanoon. Tosin Laineenkin paluun jälkeiset 3 ottelua Blue Jackets hävisi maalierolla 17-4.

Jos joskus on hyvä paikka ”resetoida" huono alkukausi, niin se olisi nyt tällä Suomen reissulla: Itseluottamusta ja ryhmähenkeä nostavat tulokset hallitsevasta mestarista ja Columbuksen kausi voisi saada vielä positiivisen käänteen. Tuo on kuitenkin helpommin sanottu, kuin tehty Coloradoa vastaan.

Kokoonpanot:

Coloradolta ovat sivussa kapteeni Gabriel Landskog ja ikämies Darren Helm. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava Valeri Nichushkin oli hiljattain loukkaantuneena, mutta lienee nyt mukana takaisin ykkösketjussa.

Columbukselta jatkavat sivussa Nick Blankenburg, Justin Danforth, Joona Luoto ja Adam Boqvist. Kakkossentteri Boone Jenner missasi torstain harjoitukset ja hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Maaleilla nähdään luultavasti kaksikko Alekandar Georgiev – Elvis Merzlikins

ESBC:n todennäköisyysarvio ottelusta:

1x2: 59,6% - 18,7% - 21,7%
(kerroinrajoina 1,68 – 5,4 – 4,6 )

Lopullinen voittaja: Colorado 70% ja Columbus 30%
(kerroinrajoina 1,43 – 3,33)

Yli/alle 6,5 maalia. (lopullinen tulos): 54% - 46%
(kerroinrajoina 1,85/2,17)

Perjantaina aamupäivällä vedonlyöntimarkkinan kertoimet otteluun olivat melko kohdillaan. Lähimpänä pelattavaa oli Coloradon vähintään kolmen maalin voitto, jolle kerroinrajamme on 2,61. Tuosta kannattaa vertailla kertoimia.

Lauantain ottelu löytyy myös Veikkauksen bonus-tulosvedosta, jossa 20 000 € lisäpotti laukeaa, jos Rantanen tai Laine tekee maalin. Tuo on melko todennäköinen skenaario (arviomme 59%), joten Tulosvedon kertoimia kannattaa tarkkailla. Isot maaliluvut ovat tällä kierroksella tavallista edullisempia, sillä jos ottelussa tulee paljon maaleja, on ehdollinen todennäköisyys sille, että Laine/Rantanen on tehnyt maalin, suurempi.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä