Kategoria: NHL Blogi

NHL: alkukauden katsaus

Lokakuun pelit on nyt saatu pakettiin ja NHL-joukkueilla on hieman ohjelmasta riippuen kymmenkunta ottelua pelattuna.

Kausi alkoi runsasmaalisilla tuloksilla ja illasta toiseen overit napsuivat. Tuon jälkeen meno on kuitenkin rauhoittunut ja viime aikoina on palattu takaisin tuttuun, n. 6 maalin tahtiin per ottelu (60min).

Näin pienissä otoksissa on syytä muistaa tilastollinen otoskoko, mutta näyttäisi siltä, että arviomme hieman yli kuudesta maalista per ottelu on ollut ok.

Katsotaan sitten divisioonittain kaksi mielenkiintoisinta joukkuetta näkökulmasta ”yli- tai alisuorittaneet”:

Atlantic Division:

Yli odotusten: Boston Bruins.

Bruinsin alkukaudesta odotettiin nihkeää, sillä parhaista pelaajista Brad Marchand ja Charlie McAvoy aloittivat sairastuvalla. Jim Montgomery on kuitenkin saanut hyvän hengen päälle Bostoniin ja David Krejcin paluu Pastrnakin rinnalle sujui kuin elokuvissa.

ESBC Power AI -mittareilla Bruins on tosin ollut hieman onnekas 9-1 tuloksensa takana ja ”normituureilla” tappioita olisi taulukossa 1-2 kpl enemmän.

Alle odotusten: Ei käytännössä mikään joukkue.

Atlanticin joukkueet ovat melko tasaisessa nipussa tällä hetkellä. Toronto Maple Leafs ei ehkä ole vielä suorittanut odotetun loisteliaasti, mutta on hyvissä asemissa sijalla 4. Paine Sheldon Keefen työpaikan suhteen helpotti hieman eilen, kun John Tavares meidän ja asiakkaidemme iloksi toi kotiin Toronto- ja over-vetomme.

Metropolitan Division:

Yli odotusten: New Jersey Devils.

Devilsin suhteen olimme myönteisiä alkuanalyysissamme, mutta nähdyt 10 ottelua ovat olleet täydellistä tykitystä. Devils on nimittäin rikkonut kaikki mittarit ESBC Power AI:n konehuoneen puolella ja vastaavaa ei ole ennen nähty. Lähimmäksi viime ajoilta pääsevät Liigasta vuoden 2019 HPK ja 2020 KooKoo. Uskolliset asiakkaamme varmasti muistavat useammankin betsin ko. joukkueisiin...

Alle odotusten: Pittsburgh Penguins

Alkukausi on ollut vaikea Steel Cityssä. Kanadan reissulta oli tuliaisina pelkkiä tappioita ja kahdessa viime ottelussa on nähty sulamiset Bostonia ja Buffaloa vastaan. Jos kuitenkin katsotaan kylmiä numeroita tulosten takana, niin Penguins on pelannut täysin kelvollisesti. Vastaavilla otteilla tulostakin alkaa lopulta tulla, ellei sitten tappioiden aiheuttama henkinen paine ala syömään miestä. Pittsburghin kertoimia ja peliesityksiä kannattaakin vedonlyöjän nyt seurata tarkemmin.

Central Division:

Yli odotusten: Chicago ja Arizona.

Molempia joukkueita povattiin lähinnä taisteluun ensi kesän ykkösvarauksen saamisesta. Chicago on kuitenkin saalistanut jo 10 pistettä ja Arizonakin odotuksiin nähden enemmän, eli seitsemän. Kummankin ESBC Power AI -lukemat tuloksien takana ovat olleet kuitenkin kehnoja, joten emme usko kummankaan olevan jatkossa aivan näin kilpailukykyisiä.

Alle odotusten: Colorado Avalanche.

Sinänsä ei ole mitään uutta, että pitkän playoffkevään pelannut hallitseva mestari ei ole kauden avauksessa täysin terävimmillään. Coloradon ESBC Power AI -lukematkin ovat olleet melko keskinkertaisia, joten huonosta tuuristakaan ei voi puhua. Emme kuitenkaan ole huolissamme Coloradon suhteen pitkällä tähtäimellä, sillä näillä mestarijoukkueilla on tapana parantaa huonon alkukauden jälkeen.

Pacific Division:

Yli odotusten: Vegas Golden Knights

Vegasin suhteen olimme alkuanalyysissa myönteisiä, sillä viime kauden huonoa tulosta selittivät pahat loukkaantumiset. Tämän hetkisessä 9-2 saldossa on toki aavistus onnen tuomaa ”ilmaa”, mutta ei niin paljon kun voisi kuvitella. Vegas on tulosten takana ollut aidosti erittäin hyvä joukkue ja muilla Pacifin joukkueilla tulee pian kiire saavuttaa Vegas, mikäli mielivät taistella divisioonan voitosta.

Alle odotusten: Vancouver Canucks.

Vancouverissa oli syytä optimismiin, sillä hyvä valmentaja Bruce Boudreau sai käsiinsä n. keskitason nipun, jolla on hyvä maalivahti.

Valitettavasti Canucks on kärsinyt loukkaantumisista, Thatcher Demko ei ole suoriutunut maalilla odotetulla tasolla ja xG-mittareilla Vancouver on ollut ottavana osapuolena illasta toiseen. Vancouverin onneksi Quinn Hughes palasi jo kokoonpanoon ja Brock Boeserin paluu lähestyy myös.

Vedonlyönti alkukaudesta:

Kokonaisuutena NHL-kausi on lähtenyt meiltä asiakkailtamme käyntiin mukavasti. Olemme suositelleet asiakkaillemme yhteensä 186 vetoa NHL-kohteisiin, ja ne ovat palauttaneet n. 105%

Näin pienissä otoksissa on vahvasti sattumaa mukana, joten emme lupaa että jatkossa vedot menevät näin hyvin. Ne saattavat mennä joko paremmin tai huonommin. Koko kaudenkin mittaisissa sarjoissa voi olla paljon heiluntaa tuloksissa.

Olemme ESBC:llä kuitenkin tehneet NHL-analyysia jo 90-luvulta lähtien ja kehittäneet menetelmiämme jatkuvasti. Uskomme NHL-vetojemme olevan odotusarvoltaan plusmerkkisiä ja voit halutessasi pelata samat vedot kanssamme.

Löydät ne päivittäin sivultamme ESBC Pick of the Day, ESBC We Bet, ESBC Päivän Veto ja ESBC Vetolinja -tuotteiden takaa. (riippuen aina siitä, minkälainen pelipäivä on kokonaisuutena ja mistä löytyy paras etu)

Tuoton maksimoimiseksi pelisuosituksiemme kertoimia kannattaa aina kilpailuttaa.

Se onnistuu kätevästi esim. "betbroker" -palveluiden, kuten Sportmarket avulla. Sportmarket helpottaa linjojen vertailua, parantaa tulosta ja on markkinan liikkeisiin reagointiin sekä omien vetojen tilastointiin huikea apuväline.

Vaikka pelisijoittamisessa pitkän juoksun tulos lopulta ratkaisee, ei ole väärin pysähtyä iloitsemaan onnistumisista.

Ohessa screenshot viime yöltä, kun meidän ja asiakkaidemme Buffalo-vedot lipuvat sisään. Asiakkaamme saivat tästä upean kertoimen 5,40 ja lopulta Veikkaus joutui pudottamaan kertoimen lukemiin 5,0.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä