Kategoria: NHL Blogi

NHL 2019-2020 Metropolitan Division

Näin kävi viime kaudella:

Divisioonan yllättäjä viime kaudella oli Barry Trotzin valmennukseen siirtynyt NY Islanders. Islandersien päästettyjen maalien määrä putosi monen asian summana ennenkuulumattoman paljon 296 -> 196. Tälle kaudelle Isles pysyi hyvin kasassa, merkittävin muutos oli Robin Lehnerin vaihtuminen maalilla Semyon Varlamoviin. Moni asia meni nappiin viime kaudella, joten tästä kaudesta ei välttämättä tule aivan samanlaista riemumarssia.

Divisioonan voitti viime kaudella hallitseva mestari Washington Capitals. Caps oli tuttuun tapaan heikko normaaleilla xG- ja kiekonhallinta -mittareilla, mutta jyräsi silti rutiininomaisesti 104 pisteeseen. Washingtonin apuna viime kaudella oli myös tavallista parempi loukkaantumisonni. Washingtonin ydin alkaa pikkuhiljaa vanhentua, mutta Ovechkinilla ja kumppaneilla pitäisi olla vielä pari kelpo kautta tankissa. Washington ei kuitenkaan ole enää mikään takavuosien ylivoimainen joukkue, joten se saattaa olla tulevalla kaudella yliarvostettu markkinassa.

Islandersin ohella viime kauden piristysruiske oli Carolinan "Bunch of Jerks". Yleisö otti nuoret Hurrikaanit omikseen ja positiivinen kierre hyvien peliesitysten ohella nosti Carolinan pudotuspeleihin. Playoffseissakin tuli menestystä, kunnes Aho ja kumppanit törmäsivät seinään nimeltä Boston. Tulevalta kaudelta on lupa odottaa hyvää, sillä Aho, Teräväinen & co. ovat lähestymässä uransa parhaita vuosia ja toisaalta kesän/syksyn siirtomarkkinatkin voidaan laskea onnistuneeksi. Carolinassa on potentiaalia kauden ideajoukkueeksi, kunhan maalivahtipeli ei vain sakkaa...

Pittsburgh Penguins menetti täksi kaudeksi Phil Kesselin Arizonaan, mutta Crosbyn ja Malkinin ympärille saadaan edelleen kasattua iskukykyiset ketjut. Kolmosketjuunkin riittää vielä laatua Kesselin lähdöstä huolimatta. Puolustukseen Pens saa jalkeille kaksi hyvää paria, mutta kolmosparin Johnson-Gudbranson kaksikko on "tikittävä aikapommi". Maalilla ykkösvahti Matt Murrayn alkukausi viime kaudella oli katastrofaalinen, mutta loppukausi sujui mainiosti. Jos Murray jatkaa siitä mihin jäi viime kaudella, niin Penguins on edelleen mukana keskustelussa itäisen konferenssin top-6 joukkueista.

Columbus Blue Jackets ja Jarmo Kekäläinen menivät keväällä all-in. Seura piti (tai ei vain saanut mielestään tarpeeksi hyvää tarjousta) tähtipelaajansa Bobrovskyn ja Panarinin. Näiden päälle hankittiin vielä Matt Duchene ja koko kolmikko on nyt kesän siirtomarkkinoilla siirtynyt muualle. Vastaavia korvaajia ei ole hankittu, joten odotukset Columbuksen kohdalla ovat nyt matalalla. Mielenkiintoisin tilanne on maalinsuulla, jossa vuoroaan odottanut Joonas Korpisalo on saanut kirittäjäkseen Elvis Merzlikinsin ja Veini Vehviläisen. Pidämme suosikkitapauksena, että Blue Jackets jää playoffsien ulkopuolelle, mutta vedonlyöntimarkkina saattaa pitää sitä jo liiankin huonona.

Philadelphia Flyersin viime kauden ainoat onnistujat olivat läpimurron tehnyt maalivahti Carter Hart ja maskotti Gritty. Toki hyökkäyspäässä Giroux, Voracek & co. leipoivat pisteitä, mutta maaliero jäi lopulta reippaasti pakkasen puolelle. Hartin myötä viime kauden maalivahtisirkus on kuitenkin taaksejäänyttä elämää, joten hieman onnekkaita sattumia ja Flyers on jälleen kisaamassa playoffspaikoista tällä kaudella. Rannalle jääminen on toki vielä niukka suosikkitapaus.

NY Rangers on viime kaudet tehnyt rebuildia "lennosta" ja kesällä haaviin tarttuivat Artemi Panarin, Jaboc Trouba ja Kaapo Kakko. Kaikki ovat hyviä vahvistuksia sinipaidoille, joten parannusta viime kauden 78 pisteen saaliseen on todennäköisesti luvassa. Suurin kysymysmerkki on maalilla, jossa Henrik Lundqvist on jo nähnyt parhaat päivänsä. Rangersin kannattaisi peluuttaa enemmän Georgiyeviä, joka jo viime kaudella suoriutui Lundqvistia paremmin. Voi kuitenkin olla, että seuraikonia peluutetaan enemmän kuin olisi järkevää.

New Jersey Devils voitti draftilotosta Jack Hugeshin ja lisäsi pökköä pesään hankkimalla Nashvillestä P.K. Subbanin. Lisäksi hyökkäykseen saatiin Wayne Simmonds ja Nikita Gusev, joten myös Devilsin voi odottaa parantavan tällä kaudella. Paljon on nyt kiinni siitä, kuinka isoon rooliin Hughes on valmis hyppäämään. Devilsin viime kauden tulosta rasittaa joukkueen parhaan pelaajan Taylor Hallin loukkaantuminen. Hall pelasi vain 33 ottelua. Maalilta heikoin lenkki Keith Kinkaid sai väistyä, mutta maalivahtipelin yllä leijuu edelleen ksyymysmerkkejä. Optimistisimmat ottavat tarkastelujaksoksi viime kevään, jolloin Cory Schneider näytti jälleen takavuosien Cory Schneiderilta.

Arvio tulevan kauden Metropolitanin loppusijoituksista:

  1. Carolina
  2. Pittsburgh
  3. Washington
  4. NY Islanders
  5. New Jersey
  6. Philadelphia
  7. Columbus
  8. NY Rangers

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä