Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Winnipeg Jets

Viime kausi

256 päästettyä maalia. Siinä suurin syy Winnipeg Jetsin jäämiseen pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella. Koko NHL:ssä ainoastaan Dallas, Arizona ja Colorado päästivät enemmän maaleja omiin kuin Jets. Viidellä viittä vastaan pelissä Jets pystyi pelaamaan +-0 kiekkoa, mutta erikoistilanteissa joukkue oli kokonaisuutena yksi huonoimmista. Jos jotain positiivista pitää hakea Winnipegin viime kaudesta, niin ehdottomasti Patrik Laineen 36 maalia.

Siirrot

Winnipegin murheenkryyni on jo vuosia ollut maalivahtipeli. Nyt uutena yrittäjänä tolppien välissä on Philadelphiasta hankittu Steve Mason. Puolustuksessa ei enää nähdä pienissä rooleissa olleita Straita, Postmaa ja Stuartia. Tulopuolella olleeseen Dimitri Kulikoviin emme juurikaan odotuksia aseta.

Tulevan kauden joukkue

Maalilla siis uutena ykkösvahtina vuoden 2009 Calder Trophyn voittanut Steve Mason. Masonin ura oli pitkään laskusuunnassa, mutta siirto Philadelphiaan kaudella 2012-2013 käänsi suunnan. Viime kausi puolestaan oli Masonin uran huonoin Flyers-paidassa, joten Masoninkin suhteen on kysymysmerkkejä ilmassa.

Puolustukseen Jets saa jalkeille paperilla hyvän miehistön, mutta viisikkona puolustamisen ja joukkuekurin pitää parantua, jos Jets mielii haaveilla pudotuspeleistä. Viime kaudella Tyler Myers pystyi pelaamaan vain 11 ottelua, joten puolustus voi vahvistua tuotakin kautta.

Hyökkäyksen kaksi kärkiketjua eivät juuri kalpene vertailussa, mutta kuten monella muullakin joukkueella, bottom-six osastolle ei riitä laatua.

Valmennuksesta vastaa edelleen Paul Maurice, jota emme pidä NHL:n ykköskategorian valmentajana.

Arvio

Winnipegillä on palaset kasassa, mutta mutta myös paljon kysymysmerkkejä ilmassa. Jos Mason onnistuu tolppien välissä ja Maurice saa ryhtiä joukkueeseen niin verrattain korkeakin runkosarjasijoitus on mahdollinen. Toisaalta taas jos Masonin torjuntaprosentin laskutrendi jatkuu, ja joukkue on Byfuglienin johdolla kuriton, niin aikainen kesäloma odottaa jälleen.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä