Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 St. Louis Blues

Viime kausi

Blues sai viime kauden runkosarjassa kasaan 99 pistettä ja oli sillä Central-divisioonan kolmas. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tuli vastaan etukäteen vahvempi Minnesota, jonka Mike Yeon miehistö onnistui pudottamaan lukemin 4-1. Seinä tuli vastaan sitten toisella kierroksella, kun finaaleihin asti edennyt Nashville pudotti nuottipaidat otteluvoitoin 2-4.

Siirrot

Isoin kauppa tehtiin kesken viime kauden, kun hyvä kiekollinen puolustaja Kevin Shattenkirk siirtyi 61 ottelun jälkeen Washingtoniin. Tänä kesänä joukkuetta ravisteltiin lisää, kun pois lähtivät Jori Lehterä, Nail Yakupov ja David Perron. Paluupostissa saatiin Philadelphiasta käyttökelpoinen kakkossentteri Brayden Schenn. Muita organisaatioon saapuneita pelaajia olivat Prosser, Bennett, Sundqvist ja Thorburn.

Tulevan kauden joukkue

Maalilla jatkaa Jake Allen, jonka otteet Bluesmaalilla ovat ailahdelleet. Playoffseissa Minnesotaa vastaan nähtiin parempaa Allenia, mutta runkosarjassa otteet eivät aina ole olleet yhtä mairittelevia. Kakkosvahtina jatkaa Carter Hutton ja alempana Ville Husso odottelee omaa tilaisuuttaan.

Puolustus ei Shattenkirkin lähdön jälkeen ole enää yhtä laadukas kuin vuosi sitten. Alex Pietrangelo ja Colton Parayko ovat hyviä, mutta sen jälkeen taso laskeekin. Esimerkiksi Jay Bouwmeester ei enää ole parhaiden päiviensä vedossa.

Hyökkäyksessä St. Louisilla on yksi NHL:n parhaista pelaajista, Vladimir Tarasenko. Muita hyviä sotaratsuja ovat mm. Schwartz, Stastny, Steen, Berglund ja Fabbri joista kolme jälkimmäistä ovat valitettavasti sairastuvalla ja tämä syö ison loven Bluesin hyökkäyskalustoon. Fabbri missaa jopa koko tulevan kauden.

Valmennuksesta vastaa nyt 1. täyttä kautta Mike Yeo, jonka tilastot eivät ole lähimainkaan yhtä hyvät kuin Hitchcokilla, mutta jonkinlaista muutosta Blues kaipasi.

Arvio

Kovassa Central-divisioonassa on nyt vaarana, että pitkään hyvällä miehistöllä Stanley Cupia jahdannut St. Louis jää jopa pudotuspelien ulkopuolelle. Myöskään vedonlyöntimarkkinassa ei juuri enää uskota St. Louisiin. Parhaan tarjouksen St. Louisin cupista antaa kotimainen Veikkaus kertoimella 34.

Pistemäärävedoissa STL linja on 94,5 ja näillä alkukauden loukkaantumisilla ja mahdollisella huonolla startilla kauteen tuo underi on pienen panoksen arvoinen.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä