Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 San Jose Sharks

Viime kausi

Toissakauden finalisti Sharks joutui toteamaan Anaheimin ja Edmontonin paremmakseen runkosarjassa ja lähti Pacific-divisioonasta playoffseihin 99 pisteellä. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Connor McDavidin johtama Edmonton ja Oilers meni jatkoon ottelusarjasta voitoin 4-2.

Siirrot

Seuraikoni Patrick Marleau vaihtoi maisemaa Torontoon. David Schlemko puolestaan suuntasi Vegasin kautta Montrealiin. Muutoin San Josen ryhmä pysyi melko hyvin kasassa.

Tulevan kauden joukkue

Martin Jones on jo useamman vuoden ollut Sharksien luottovahti ja niin tälläkin kaudella. Tilastoiltaan Jones ei kuitenkaan kuulu NHL:n eliittiin. Aaron Dell pelasi viime kaudella 20 ottelua ja viime kauden näyttöjen perusteella hänen kuormaansa Sharks voisi lisätä. (SP 93,1%)

Puolustuksessa ykköpyssy on edelleen Brent Burns, joka kuittasi kauden päätteksi Norris Trophyn tehoilla 29 + 47. Schlemkon lähtö hieman kirpaisee, mutta Burnsin takana miehistö on melko tasalaatuista. Vlasic on tuttuun tapaan mainio puolustussuuntaan.

Hyökkäyksestä yksi ikämies lähti (Marleau) mutta Joe Thornton jäi vielä kantamaan wanhan liiton soihtua. Joe Pavelski on myös pitkälti kolmenkympin paremmalla puolella, joten Sharksin olisi löydettävä nuorempia vastuunkantajia. Nuoremmasta polvesta Logan Couture on hyvä, mutta sen jälkeen puuttuu tähtiainesta. Hertl, Hansen, Donskoi, Karlsson ovat käyttökelpoisia pelimiehiä, mutta eivät organisaation suuntaa kääntäviä talentteja.

Valmennuksesta vastaa nyt kolmatta kautta keväällä 2015 Todd McLallanin korvannut Peter De Boer.

Arvio

San Josesta löytyy edelleen tarpeeksi laatua taistelemaan hyvistä sijoituksista Pacificissa, mutta kilpailu on niin kovaa, että pudotuspelien ulkopuolelle jääminenkään ei yllättäisi. Vedonlyöntimarkkinassa San Josen arvostus on mielestämme hieman liian korkealla, ja pistämäärävetojen underista voi löytää mielenkiintoisia kertoimia. Viime kauden pistemäärään (99) vedonlyöjän kannattaa muistaa, että Sharks säästyi viime kaudella verrattain hyvin avainpelaajien loukkaantumisilta.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä