Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Pittsburgh Penguins

Viime kausi

Toinen peräkkäinen mestaruus. Se on äärimmäisen vaikeaa palkkakaton aikana, mutta Pittsburgh pystyi siihen. Sidney Crosbyn johdolla Penguins oli toinen itäisessä konferenssissa 111 pisteellä ja voitti matkalla Stanley Cupiin Columbuksen (4-1), Washingtonin (4-3), Ottawan (4-3) ja lopulta Nashvillen (4-2).

Siirrot

Mestarijoukkue pysyi kesällä melko hyvin kasassa. Oikeastaan vain Nick Bonino voidaan laskea isommaksi menetykseksi, ja hänenkin lukemansa putosivat viime vuonna. Marc-Andre Fleury meni expansion draftissa Vegasiin ja muista alempien ketjujen pelaajista maisemaa vaihtoivat Streit, Daley, Hainsey, Warsofsky, Kunitz ja Cullen. Kakkosveskariksi saatiin Dallasista Antti Niemi ja puolustukseen Torontosta Matt Hunwick. Penguins siis menetti hieman syvyyttä, josta esikausianalyysissa voi jonkin verran rankaista, mutta ydinryhmä pysyi kasassa.

Tulevan kauden joukkue

Matt Murraysta voidaan jo puhua huippumaalivahtina, vaikka otoskoko ei vielä olekaan riittävä antamaan tilastollisesti täysin tyhjentävää varmuutta. Antti Niemen hankinta kakkosvahdiksi on puolestaan riski. Niemi on ollut huono Dallasissa, mutta pitää muistaa missä olosuhteissa Niemi joutui operoimaan Texasissa.

Puolustukseen Pittsburgh saa "vahvistuksen" tälle kaudelle, sillä ykköspakki Kris Letang pelasi vain puolet runkosarjasta, eikä peliäkään pudotuspeleissä. Terve Letang nostaisi Pittsburghin puolustuskaluston top-10 joukkoon NHL:ssä.

Hyökkäyksessä Pittsburgh rakentuu edelleen kaksikon Crosby - Malkin ympärille. Viime kaudella nähdyt Guentzelin ja Shearyn läpimurrot olivat juuri sitä mitä lääkäri määräsi ja Pens sai kaivattua syvyyttä myös muihin ketjuihin. Ongelmaksi voi muodostua kolmosketjun sentterin paikka, jossa kauteen lähdettäessä saattaa olla Greg McKegg.

Valmennuksesta vastaa edelleen Pittsburghin kahteen peräkkäiseen Stanley Cupiiin luotsannut Mike Sullivan

Arvio

Pittsburgh on erittäin vahva joukkue tänäkin vuonna. Täytyy tosin pitää mielessä, että aivan yhtä vakuuttava Pittsburgh ei ollut kuin toissakeväänä. Esimerksi USAT% Close laski lukemasta 52,8% -> 50,9% viime kaudella. Vaikka Pittsburghin kohdalla kiekonhallintatilastot eivät koko totuutta kerrokaan, niin trendi on silti huolestuttava.

Vedonlyöntimarkkinassa Pittsburgh on suosikki voittamaan mestaruuden n. yhdeksän tasoisilla kertoimilla. Aivan noin matalilla kertoimilla emme suosittele pelaamaan Pittsburghia.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä