Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Ottawa Senators

Viime kausi

Senators yllätti positiivisesti viime kaudella ja ylsi jatkoaikamaalin päähän Stanley Cupin finaaleista. Pittsburghin Chris Kunitz teki maalin 7. ottelun toisella jatkoajalla ja finaalit jäivät lopulta haaveeksi. Ottawa ei perusluokaltaan ollut idän kovimpia joukkueita, mutta muutamat onnekaat jatkoaikavoitot ja niistä kertynyt itseluottamus siivitti keväällä yllättävän pitkälle.

Siirrot

Ottawa ei tehnyt isoja muutoksia kokoonpanoonsa kesällä. Puolustaja Marc Methot vaihtoi maisemaa ja vastaavasti uutena vahvistuksena senaattoripaidassa nähdään Johnny Odyua. Hyökkäyksestä lähtivät Viktor Stålberg ja Tommy Wingels. Nelosketjun keskelle saatiin puolestaan Nate Thompson.

Tulevan kauden joukkue

Maalilla jatkaa edelleen ykkösvahtina Craig Anderson. Anderson on ollut Senatorsin ykkösvaihtoehto jo kaudesta 2011-2012 lähtien. Kakkosvahti Mike Condon pelasi viime kaudella 40 ottelua melko keskinkertaisesti. Tällä kaudella Andersonin pelimäärää pyritään kasvattamaan takaisin 60 ottelun tuntumaan.

Puolustuksesssa Ottawalla on koko liigan paras puolustaja Erik Karlsson. Karlsson on hyökkäyssuuntaan niin hyvä, että kokonaisuutena hänen vaikutuksensa ottelun voittotodennäköisyyksiin on huikea.

Karlssonin jälkeen tiputus puolustajien tasossa on iso. Fredrik Claesson ja Dion Phaneuf menettelevät 2-3 parissa, mutta Ceci, Borowiecki ja Odyua ovat jo kaikki kyseenalaisempia vaihtoehtoja kahteen ensimmäiseen puolustajapariin. (elleivät pääse pelaamaan Karlssonin kanssa)

Hyökkäykseen Ottawa saa jalkeille 2 mitat täyttävää ketjua. 1. ketju muodostunee Kyle Turrisin ympärille ja kakkosta johtaa Derick Brassard. Jonkin verran syvyyttäkin löytyy, kun 26 maalia viime kaudella tehnyttä Mike Hoffmania on kaavailtu kolmosketjuun. Clarke MacArthur näytti jo selättäneen loukkaantumisongelmansa, mutta aloittaa valitettavasti kauden taas kokoonpanon ulkopuolella.

Valmennuksesta vastaa edelleen Guy Boucher, joka tuli Senatorsin peräsimeen viime kaudella oltuaan sitä ennen valmentamassa Sveitsissä.

Arvio

Viime kevään hienot onnistumiset pudotuspeleissä näkyvät jo liikaakin Ottawan arvostuksessa. Perusluokaltaan se kuuluu mielestämme korkeintaan keskikastiin ja Ottawaa vastaan saattaa saada hyviä kertoimia ainakin alkukaudesta.

Oman mausteensa Ottawan alkukauteen tuo Erik Karlssonin loukkaantuminen. Karlssonin vaikutus maalimääriin ja voittotodennäköisyyteen on iso, mutta nähtäväksi jää tuleeko vedonlyöntimarkkina jopa ylireagoimaan ruotsalaistähden poissaoloon.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä