Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Edmonton Oilers

Viime kausi

Viime kaudella se viimein tapahtui. Viimeisen vuosikymmenen pohjamudissa viihtynyt ja korkeita varausvuoroja hamstrannut Oilers nousi Connor McDavidin johdolla pudotuspeleihin ja jopa pärjäsi siellä. Runkosarjasssa kerättiin upeat 103 pistettä ja playoffseissa kaatui San Jose otteluin 4-2. Toisella kierroksella Anaheim Ducks oli vahvempi voitoin 4-3.

Siirrot

Peter Chiarellin kesän isoin siirto Jordan Eberle - Ryan Strome perustui pitkälti palkkakaton puristukseen. Pidämme Eberleä hieman parempana joten Oilers heikentyi aavistuksen tästä siirrosta. Jussi Jokinen saatiin Floridasta tuomaan syvyyttä ja järkeä 2-3 ketjujen pelaamiseen. Kesän aikana Desharnais, Pouliot, Hendricks ja Oesterle vaihtoivat maisemaa, mutta näistä ei ole juurikaan syytä antaa miinusta.

Tulevan kauden joukkue

Maalilla Cam Talbot jatkaa luotettavana ykkösmaalivahtina, kakkosvahtina jatkanee Laurent Broissot.

Puolustus Oilersilla alkaa vihdoin näyttää kelvolliselta, kun rosterista löytyvät jo Klefbom, Sekera ja Larsson. Kolmikosta Sekera on valitettavasti pitkään loukkaantuneena ja pakiston syvyys jotuu nyt alkukaudesta kovalle koetukselle.

Hyökkäyksessä kaikki kulminoituu Art Ross- ja Hart Trophyt voittaneeseen Connor McDavidiin. Vastustajat joutuvat käyttämään parhaat voimansa McDavidin pysäyttämisen yrittämiseen ja samalla muille ketjuille aukeaa suosiollisempia matchupeja. Jussi Jokisen signauksen myötä Oilersilla on syvyyttä myös 2-3 ketjuissa. Mikäli Jesse Puljujärvi onnistuisi tällä kaudella nousemaan varteenotettavaksi NHL-pelaajaksi, olisi se huikea boosti Oilersille.

Valmennuksesta vastaa edelleen Todd McLellan, joka sai NHL-oppinsa Mike Babcockin alaisena Detroitissa ja marinoitui huippuvalmentajaksi San Josessa.

Arvio

Emme ole aivan yhtä optimistisia Oilersin suhteen kuin vedonlyöntimarkkina, joka odottaa siltä jopa läntisen konferenssin voittoa. McDavidin, Draisaitlin, Klefbomin ja Talbotin lisäksi joukkue tarvitsisi vielä pari ykköskorin talenttia, jotta voitaisiin puhua Stanley Cupin ennakkosuosikista. Viime kauden 103 pistettä meni hieman yläkanttiin ja mielestämme tämän hetkisen Oilersin todellinen taso on hieman päälle pudotuspeliviivan oikeuttava pistemäärä. Alkukaudesta tuo Sekeran loukaantuminen voi verottaa useammankin pisteen.

Vedonlyöntimarkkinassa Oilers on siis jo suosikki voittamaan läntisen konferenssin, joten pistemäärävetojen undereista on tarjolla hyviä kertoimia.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä