Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Detroit Red Wings

Viime kausi

Detroitissa lumipallo on vyörynyt jo useamman vuoden väärään suuntaan ja nyt viimein päättyi myös Red Wingsin hieno peräkkäisten playoff-vuosien sarja. Viime vuosien suurimpia menetyksiä ovat olleet Mike Babcockin siirtyminen Torontoon ja Pavel Datsyukin lähtö KHL:n suuntaan. Kun kaiken lisäksi joukkueen ainoa tähti Henrik Zetterberg on jo 37-vuotisas, niin näkymät autokaupungissa eivät ole kovinkaan valoisia, vaikka uusi kotihalli tuokin hieman uskoa tulevaisuuteen.

Viime kaudella Detroit sai kasaan 79 pistettä ja sijoittui sillä Atlantic-divisioonan toiseksi viimeiseksi, pisteen Buffalon edelle. Joukkueen tuki ja turva oli edelleen Zetterberg, joka nakutti tehot 17 + 51. Maalilla Petr Mrazek epäonnistui pahan kerran ja Frans Nielesen epäonnistui mahdottomassa tehtävässä täyttää Datsyukin saappaat.

Siirrot

GM Ken Hollad oli melko maltillinen kesällä. Mainittavin siirto oli Trevor Daleyn lisääminen puolustukseen. Mainittvia menetyksiä ei koettu kesällä. Enemmän säpinää oli viime kauden siirtorajan lähestyessä, kun joukkueesta lähtivät Vanek, Ott, Marchenko, Smith ja Jurco.

Tulevan kauden joukkue

Maalilla jatkaa tuttuun tapaan kaksikko Jimmy Howard - Petr Mrazek. Kaksikosta Howard oli viime kaudella selkeästi parempi jopa 92,7% torjuntaprosentilla, mutta pelasi vain 26 ottelua. Täksi kaudeksi tilanne muuttunee peluutuksen suhteen ainakin aluksi Howardin hyväksi.

Puolustus vahvistui täksi kaudeksi Trevor Daleylla ja on melko tasapaksun oloinen. Mike Green ei enää ole yhtä dominoiva kuin Washington -vuosinaan ja Niklas Krowallin pelututaminen vastustajien kärkiketjuja vastaan on ongelmien kerjäämistä.

Hyökkäykseen pätevät pitkälti samat sävelet. Paljon käyttökelpoisia NHL-pelaajia, kuten Nielsen, Nyqvist, Tatar... mutta Zetterbergin lisäksi ei yhtään ykköskategorian pelaajaa. Sellaisia voi tosin kasvaa Dylan Larkinista ja Anthony Manthasta.

Valmennuksesta vastaa edelleen Jeff Blashill joka on työskennellyt pitkään Red Wings -organisaatiossa.

Arvio

Red Wings ei kokenut tänä kesänä suuria muutoksia, joten perustaso tullee pysymään melko samana kuin viime kaudella (- siirtorajalla lähteneet). Jos Henrik Zetterbergillä on vielä bensaa tankissa ja kaksikko Larkin-Mantha nostaa tasoaan, niin Detroitilla on toivoa, mutta todennköisin skenaario on se, että toista kautta putkeen mustekalat eivät lennä keväällä kentälle.

Vedonlyöntimarkkinalla on vieläkin pessimistisempi arvio Detroitista ja kertoimissa se on Atlanticin viimeisenä ja koko itäisen konferenssin toiseksi viimeisenä vain New Jerseyn edellä. Pistemäärävedoissa linja on nyt asettunut lukemaan 77,5 ja tuolla linjalla voi ottaa pienen arpalipukkeen sen puolesta, että Detroitin maalivahdeilla koppi tarttuu ja Mantha/Larkin tekee läpimurron.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä