Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Colorado Avalanche

Viime kausi

Coloradon kausi 2016-2017 oli kaikilla mittareilla täydellinen pannukakku. Joukkue sai kasaan 48 pistettä ja jäi yli 20 pisteen erolla koko NHL:n jumboksi.

Hyökkääjistä vain Mikko Rantanen rikkoi 20 maalin rajapyykin ja pistepörssissä yli 50 pistettä ylitti vain Nathan MacKinnon. Maalilla sekä Calvin Pickard, että Semyon Varlamov olivat helisemässä kehnon puolustuksen takana ja Coloradolle tehtiin jopa 276 maalia viime kaudella.

Siirrot

Kesällä joukkue vahvistui mm. David Warsofskylla, Nail Yakupovilla ja Colin Wilsonilla. Viime kaudella Avalanchen paitaa kantaneista peluriesta muualle siirtyneitä ovat mm. Francois Beauchemin, Patrick Wiercioch, Cody Goloubef, Jarome Iginla, Rene Bourque ja Mikhail Grigorienko. Maalille saatiin Anaheimista Jonathan Bernier tuomaan kilpailua Varlamoville.

Tulevan kauden joukkue

Varlamovin viime kausi oli synkkä, kuten koko joukkueella, mutta 29-vuotias venäläisvahti on edelleen lähtökohtaisesti Coloradon ykkösvalinta maalille.

Puolustus on edelleen heikko. Ainoat valopilkut ovat hyvä kiekollinen puolustaja Tyson Barrie ja luotettava "yleispuolustaja" Erik Johnson.

Hyökkäyksen osalta tärkeimmät palaset ovat edelleen Nathan MacKinnon, Matt Duchene ja Gabriel Landeskog. Sven Andrighetto oli hyvä tultuaan Montrealista ja myös Rantaselta on lupa odottaa hyvää panosta tulevalla kaudella. Kaksi muuta mielenkiintoista nimeä ovat entinen 1. kierroksen varaus Nail Yakupov ja Nashvillestä tullut Colin Wilson.

Valmennuksesta vastaan nyt toista kautta Jared Bednar, joka joutui viime kaudella melko lyhyellä varoitusajalla täyttämään Patrick Royn jättämää pestiä.

Arvio

Coloradon huono viime kausi oli sekoitus huonoa maalivahtipeliä, loukkaantumisia, huonoa pelaajamateriaalia, sekavaa organisaation johtamista ja jopa huonoa onneakin. Ainakin osa asioista on suurella todennäköisyydellä paremmin ensi kaudella, joten Colorado tullee paranatamaan - mutta kuinka paljon? Siinä on erittäin visainen pulma vedonlyöjille tulevalla kaudella.

Viikkoa ennen kauden alkua vedonlyöntimarkkinassa Coloradon pistemäärästä voi lyödä vetoa 69,5 pisteen linjalla. Tuon pistemäärän ylittyminen on todennäköisempää, kuin sen alittuminen ja rohkeimmat vedonlyöjät voivat ottaa overista hyvän position.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä