Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Chicago Blackhawks

Viime kausi

Chicago keräsi runkosarjassa kolmanneksi eniten pisteitä (109), mutta putosi Nashvillelle suoraan playoffsien 1. kierroksella otteluvoitoin 0-4. Joukkueen parhaimmistoa runkosarjanssa olivat tuttuun tapaan Kane, Panarin, Toews, Keith ja Seabrook.

Siirrot

Chicago menetti kesällä tukun pelaajia ja kaikkia ei saatu korvattua. Maalilta lähti luotettava kakkosveskari Scott Darling isomman peliajan perään Carolinaan. Puolustuksesta kokenut Brian Campbell lopetti ja Niklas Hjalmarsson, Trevor van Riemsdyk & Johnny Odoyua vaihtoivat maisemaa. Hyökkäyksessä Marian Hossan terveysongelmat todennäköisesti pilaavat koko kauden ja puolustuspään aloituksien ja alivoimapelin expertti Marcus Krüger treidattiin.

Suurimmat otsikot keräsi kuitenkin kauppa Columbuksen kanssa, jossa pääpalaset olivat Artemi Panarin ja Brandon Saad. Kauppa oli melko tasainen, pidämme Panarinia näistä kahdesta parempana hyökkäyspäässä, mutta Saad saattaa olla kokonaisuutena käyttökelpoisempi pelaaja eri tilanteisiin.

Tulevan kauden joukkue

Darlingin lähdettyä Crawford pelannee valtaosan otteluista. Tällä hetkellä vahvimmin kakkosmaalivahdin paikassa näyttäisi olevan kiinni Forsberg.

Puolustuksesta lähti paljon kokemusta Campbellin, Hjalmarssonin ja Oduyan (pelasi vain loppukauden) lähtöjen myötä. Nähtäväksi jää miten Murphy ja Oesterle pystyvät ottamaan roolia.

Hyökkäyksessä Panarinin, Krugerin ja Rasmussenin lähdöt oli budjetoitu, mutta Marian Hossan yllättävä poisjäänti jättää loven Chicagon hyökkäyskalustoon.

Valmennuksesta vastaa edelleen huippukoutsi Joel Quenneville

Arvio

Paljon muutoksia, eikä välttämättä parempaan suuntaan. Chicagolta löytyy edelleen laatua kahteen kärkiketjuun, mutta sitten alkavat haasteet. Puolustuksen voi todeta hieman heikentyneen ja yli 30% viime kauden otteluista pelannut Scott Darling on hänkin vaikeasti korvattavissa.

Paljon siis negatiivista, mutta Chicagolla on jotain, millä se voi edelleen taistella voitoista illasta toiseen. Nimittäin Joel Quenneville. Hyvät valmentajat pystyvät nostamaan joukkueensa pisteodottamaaa kauden aikana usealla pisteellä tekemällä oikeita ratkaisuja peluutuksen ja valmennuksen suhteen. On täysin mahdollista että ensi kaudella Schmaltz, DeBrincat ja Panik kehittyvät sellaisin harppauksin, että keväällä ei muistella enää tämän kesän menetyksiä.

Vedonlyöntimarkkinan kertoimissa Chicago lähti kauteen läntisen konferenssin suosikkina ja se on mielestämme täysin ylimitoitettu arvio Chicagon iskukyvystä. Pistemäärävedoissa käydään tällä hetkellä kauppaa 99,5 pisteen molemmin puolin. Pisteodottamaltaan sadan pisteen NHL-joukkueet ovat harvassa, eikä tämän kauden Chicago kuulu niihin tapauksiin. Underia voi siis ottaa kausijännäriksi linjalla 99½

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä