Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Calgary Flames

Viime kausi

Calgary sai saman verran pisteitä kuin Stanley Cup -finalisti Nashville (94) ja oli Pacific-divisioonan neljäs. Pudotuspeleissä Flames lähti laulukuoroon suoraan 4-0 Anaheimia vastaan. Nopeasta putoamisesta huolimatta Flamesin kautta voi pitää onnistuneena, sillä runkosarjan voittojen määrä kasvoi kymmenellä edelliskauteen verrattuna. Johnny Gaudreau johti sisäistä pistepörssiä tehoilla 18 + 43 ja Sean Monahan kunnostautui maalinteossa nakuttaen 27 osumaa. Parasta antia joukkueessa oli kuitenkin kakkosketju Tkachuck-Backlund-Frolik, joka kellotti erittäin vakuuttavat tilastot edistyneemmillä mittareilla tarkasteltuna. Brian Elliott ei ollut maalilla toivotun kova vahvistus ja torjuntaprosentin 91,0% mittauttanut maalivahti jatkaa uraansa Philadelphiassa.

Siirrot

Maalivahtiosasto meni jälleen uusiksi Calgaryssa, kun Elliott ja Johnson vaihtoivat maisemaa. Nyt peliajasta taistelevat Eddie Läck ja Mike Smith.

Puolustukseen hankittiin lisää syvyyttä Travis Hamonicin muodossa. Lisäksi viime kaudella hankittu Michael Stone on nyt heti kauden alusta käytettävissä.

Tulevan kauden joukkue

Maalivahtipeliin ei ole löytynyt pysyvää ratkaisua sitten Miikka Kiprusoffin suuruuden päivien. Nyt uusina yrittäjinä siis Mike Smith ja Eddie Läck. Mike Smithin edellisestä hyvästä kaudesta on jo viitisen vuotta ja Läck ei vielä ole onnistunut breikkaamaan Vancouverissa tai Carolinassa. Kausi 2014-2015 meni Läckiltä lupaavasti torjuntaprosentilla 92,1% mutta seuraava kausi Carolinassa oli taas huonompaa tekemistä. Kolmas seura toden sanoo?

Puolustuksessa pullat ovat hyvin uunissa. Mark Giordano, Dougie Hamilton ja T.J. Brodie muodostavat vankan perustan, jota nyt täydentävät Stone ja Hamonic. Calgaryn puolustus on yksi NHL:n parhaista.

Hyökkäyksessä kaksi kärkiketjua ovat mainioita, mutta sitten taso putoaa. Kolmos- ja nelosketjujen pitää pystyä parempaan, mikäli Flames haluaa olla varteenotettava uhka playoffseissa

Valmennus Calgaryssa jatkuu Glen Gulutzanin komennossa.

Arvio

Maalivahtipelin onnistuminen/epäonnistuminen tulee pitkälti määrittämään Calgaryn kauden suuntaa. Jos jompikumpi kaksikosta Smith/Läck onnistuu pelaamaan hyvä kauden, niin Flamesilla on hyvät mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ja voittaa siellä otteluita. Toisaalta jos kumpikin jatkaa keskinkertaisia tai jopa huonompia otteita, niin maalivahtipeli on tulppana playoffseihin pääsylle.

Calgaryn viime kauden pistesaldoa siivitti hyvä loukkaantumisonni. Lähes kaikki avainpelaajat pystyivät pelaamaan miltei täydet ottelut, eikä rosterin syvyyttä jouduttu testaamaan. Tänä vuonna onni ei välttämättä ole yhtä suopea loukkaantumisten suhteen.

Vedonlyöntimarkkinassa Flames on rankattu Pacificin sijoille 4-5 ja pistemääristä lyödään vetoa 95:n linjalla. Calgaryssa on paljon hyvää, mikä puoltaisi overia, mutta maalivahtipelin yllä leijuvat synkät pilvet kehottavat pelaamaan tuolla linjalla underia.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä