Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Arizona Coyotes

Viime kausi

Arizonassa Dave Tippetin aikakausi päättyi 70 pisteen kauteen ja valmentajanvaihdokseen. Coyotes jäi jo viidettä kertaa peräkkäin pudotuspelien ulkouolelle, mutta nyt tunnelin päässä näkyy jo valoa.

Siirrot

Viime vuosien huono menestys jo johtanut hyviin drativuoroihin ja kun siirtomarkkinoilla veteraaneista on saatu hyviä draft picksejä, alkaa John Chaykan käsissä olla potentiaalinen NHL-joukkue.

Maalilla yliarvostettu veteraani Mike Smith sai lähteä ja Antti Raannalle tarjotaan nyt tuhannen taalan paikkaa ottaa NHL-seuran ykkösmaalivahdin viitta harteilleen. Raannan tunnusluvut NY Rangersista ovat hyvät, joten raumalaisella täysin realistiset mahdollisuudet nousta kiistattomaksi ykköseksi.

Puolustuksen mielenkiintoisin uusi kasvo on Chicagosta hankittu Niklas Hjalmarsson, joka on erittäin hyvä "puolustava puolustaja". Arizonalle tehtiin viime kaudella 258 maalia, joten Raannan ja Hjalmarssonin hankinnan saattavat olla todellisia täsmäiskuja.

Myös hyökkäykseen saatiin tuuletusta, kun kokenutta kolmikkoa Doan, Vrbata & Hanzal ei enää nähdä kojoottipaidassa. NY Rangersista saatiin ykkössentterin paikalle Derek Stepan ja vaikka Stepan ei aivan ykköskorin tähtisentteri ole, niin nyt Arizonalla on palasia hyvän ykkösketjun rakentamiseen.

Tulevan kauden joukkue:

Maalilla Raanta saa siis loistavan mahdollisuuden nousta ykkösmaalivahtien joukkoon. Mielestämme Raanta on upgreidi Mike Smithiin nähden, mutta maalivahtipeli on herkkää hommaa ja vedonlyöjän kannattaakin seurata tarkasti, miten Raannan kausi lähtee liikkeelle.

Puolustuksessa ykköstähtenä jatkaa Oliver Ekman-Larsson. Nyt Hjalmarssonin hankinnan jälkeen Arizonan rosteri alkaa tältä osin jo näyttää aivan kelvollisesta NHL-pakistolta.

Hyökkäyksessä on paljon potentiaalia, mutta on eri asia realisoituuko potentiaali kerralla ryminällä (kuten Torontolla viime kaudella) vai vieläkö kärsitään kasvukivuista. Avainrooleja on tarjolla mm. Clayton Kellerille ja Dylan Stromelle sekä toissa kaudella loistaneelle Anthony Duclairille.

Arvio

Arizona on yksi niistä joukkueista, joiden arvioiminen tulevalle kaudelle on hankalaa. Voidaan perustellusti olettaa, että Arizona parantaa, mutta kuinka paljon? Se jää nähtäväksi. Todennäköisin skenaario on se, että Coyotes jää reilut kymmenen pistettä playoffpaikasta. Pistemäärävetojen "over" vaihtoehdot ovat Arizonan potentiaalilla mielekkäämpiä pelivalintoja.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä