Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Anaheim Ducks

Viime kausi

Anaheim Ducks palasi viime kaudella Randy Carlylen komentoon ja saalisti mukavat 105 pistettä runkosarjassa. Se riitti Pacific-divisioonan voitton vaikka Edmonton Oilers heittikin lopussa kovan haasteen. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ducks voitti Calgaryn suoraan 4-0. Toisella kierroksella Edmonton kaatui vasta sarjan seitsemännessä ottelussa. Konferenssifinaaleissa Nashville Predators oli lopulta parempi otteluvoitoin 4-2.

Siirrot

Tulevalle kaudelle Ducks lähtee verrattain vähän muuttuneena. John Gibson saa nyt maalille kilpailua, kun vuoden 2010 Vezina-voittaja Ryan Miller solmi kaksivuotisen sopimuksen Anaheimiin. Miller ei ole viime vuosina Vancouverissa häikäissyt, mutta toisaalta joukkue Millerin edessä ei ollut kovin laadukas.

Toinen mielenkiinotoinen nimi on jo kolmatta paluutaan Anaheimiin tekevä Francois Beauchemin. 37-vuotias kanukki tuo syvyyttä Ducksien jo ennestään hyvään puolustukseen, mikäli puolustus kärsii taas loukkaantumisista. 1M hintalapulla Beaucheminin hankinta oli ok liike GM Bob Murraylta.

Pieneksi plussaksi voidaan laskea Patrick Eaves, joka tuli viime kauden lopulla Dallasista. Kesän siirtojen vaikutusta laskiessa vedonlyöjän kannattaakin pitää mielessä nämä viime kauden siirtorajan tuntumassa tehdyt siirrot. Uudelleenrakennusvaiheessa olevat joukkueet saattavat olla entistä heikompia, kun viime kauden veteraanit ovat nyt koko kauden sivussa ja toisaalta viime keväänä signatut hyvät vahvistukset contendereissa ovat nyt käytettävissä koko kauden.

Tulevan kauden joukkue:

Ducksien maalivahtitilanne on hyvä. John Gibson - Ryan Miller vaikuttaa etukäteen hyvältä tandemilta.

Puolustus on Anaheimin vahvuus. Laadukas ja liikkuva puolustus, tosin aivan supertalenttia ei ole. Fowler, Lindholm, Vatanen ja Manson muodostavat hyvän top-4 nelikon ja kolmanteen pariin löytyy riittävän hyviä vaihtoehtoja.

Hyökkäyksessä Ryan Getzlafin ja Corey Perryn parhaat päivät ovat jo takanapäin, mutta 32-vuotiaiden supertähtien piteleminen on edelleen vaikeaa. Ykkösketjun onneksi Duckseilta löytyy mainio "kakkosketju" joka pystyy pelaamaan vaikeampia minuutteja vastustajien ykkösketjuja vastaan. Kesler - Silfverberg - Cogliano teki hyvää työtä tällä saralla viime kaudella.

Valmentajana jatkaa nyt toista kautta Randy Carlyle. Olimme viime kauden alussa erittäin skeptisiä vaihtoon Boudreau - Carlyle, mutta Carlylelle täytyy nostaa hattua viime kauden tuloksesta. Tilastoissa näkyy tosin hieman huolestuttava trendi esim. USAT (Fenwick) prosenteissa. Boudreaun viimeisellä kaudella se oli 53% ja nyt viime kaudella nipin napin yli 50%

Arvio

Hyvin kasassa pysynyt Ducks-miehistö taistelee edelleen Pacific-divisioonan voitosta, jos se selviää Keslerin loukkaantumisesta ja duon Getzlaf-Perry alamäki ei jyrkkene tällä kaudella. Alustavien arvioiden mukaan Kesler on sivussa joulukuulle asti. Vedonlyöjän kannattaakin seurata Anaheimia tarkasti alkukaudesta, miten Carlyle onnistuu pelin organisoinnissa ilman tärkeää Kesleriä.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä