Kategoria: NHL Blogi

Hockey Day in Finland, Detroit - Colorado

Detroit – Colorado 18.3.2023

Detroit Red Wings

Uudelleenrakennusvaiheessa oleva Red Wings on menossa oikeaan suuntaan ja uusiksi vastuunkantajiksi ovat nousseet mm. Moritz Seider, Lucas Raymond ja Dominik Kubalik. Vielä tällä kaudella ei kuitenkaan nähty lopullista nuorten läpimurtoa, vaan Red Wingsin pistepörssin kärjessä ovat vielä vanhemman kaartin Dylan Larkin ja David Perron.

Maalilla Ville Husso on ottanut paikkansa ykkösvahtina ja on aloittanut 49 ottelua Detroitin tolppien välissä. Kaksikolle Hellberg & Nedeljkovic on jäänyt siten reippaasti alle puolet otteluista. Edistyneempien tilastojen mukaan tosin tästä kolmikosta Hellberg on suoriutunut parhaiten, mutta pitää muistaa että yhden kauden otoskoot ovat varsin pieniä.

Nyt kun kaudesta on pelattu 67 ottelua, niin Detroit on Atlantic-divisioonan seitsemäntenä 69:llä pisteellä. Vaikka teoriassa tuolta ei ole kovin pitkä matka idän kahdeksannelle sijalle, niin käytännössä Detroitin pudotuspelihaaveet ovat tältä kaudelta menneet.

Pudotuspeleihin pääseminen vaatisi sekä Detroitin onnistumisia, että useamman edellä olevan joukkueen epäonnistumisia. Tällaisen skenaarion toteutuminen alkaa olla enää parin prosentin luokkaa.

Olisimme luottavaisempia Detroitin suhteen, jos edes ESBC Power AI -mittarit tulosten takana olisivat hyviä, mutta esimerkiksi päästetty maaliodottama on viime viikkoina ollut nousemaan päin, mikä ei ole hyvä merkki menestyksestä haaveilevalle jääkiekkojoukkueelle.

Tästä ottelusta Detroitin kokoonpanosta puuttuvat todennäköisesti Rasmussen, Fabbri, Pysyk ja Chariot. Ben Chariotin jättämä aukko alivoimalla on sellainen, johon Colorado saattaa pystyä iskemään.

Colorado Avalanche

Hallitsevan mestarin alkukausi oli nihkeä, mutta osasyyllinen odotettua pienempään pistesaaliseen ovat ovat olleet lukuisat loukkaantumiset pitkin kautta ja toki jonkinlainen henkinen "mestaruuskrapula" alkukaudesta, mikä on varsin yleinen tuoreille mestareille.

Colorado on tällä kaudella neljänneksi eniten loukkaantumisista kärsinyt joukkue. Kapteeni Landeskog on ollut koko kauden sivussa ja runkomiehistä MacKinnon, Makar, Girard, Byram ja Manson ovat viettäneet aikaa sairastuvalla.

Näihin peilaten Mikko Rantasen 45 maalia jo tässä vaiheessa kautta on supertähtiluokan suoritus.

Ikävämpiä uutisia Avs-leiristä saatiin, kun Artturi Lehkonen loukkaantui ottelussa Montrealia vastaan. Lehkonen on ollut tälläkin kaudella erittäin tärkeä palanen Avalanchen miehistössä ja on tehnyt illasta toiseen hyvää työtä. Usein Lehkosen tekemät pienet oikeat asiat eivät näy tulostaululla, mutta tällä kaudella verkkokin on jo heilunut 20 kertaa. Näillä näkyminin Lehkonen on palaamassa kehiin pudotuspelien alla.

Coloradon maalilla on tällä kaudella kantanut vastuun Alexandar Georgiev, joka onkin onnistunut mallikkaasti. Kakkosvahti Pavel Fracouzin loukkaantumisen myötä myös Johansson, Kinkaid ja Annunen ovat saaneet pelattavakseen pari matsia mieheen.

Tähän lauantain alkuillan otteluun Colorado lähtee selkeänä vierassuosikkina. Detroitilla on toki yllätyssaumansa, kuten sarjakärki Boston joutui toteamaan viime viikonloppuna, kun Red Wings voitti Bruinsin 5-3 lukemin.

Alustava arviomme ennen lopullisia kokoonpanotietoja on 39% Detroitin kotivoitolle ja 61% vierassuosikki Coloradolle.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä