Kategoria: Blogi

Varjoja paratiisissa - ei enää ykkösiä, kiitos!

Varjoja paratiisissa - ei enää ykkösiä, kiitos!

Eilisen ColossusBetsin Pick 8 ”kasivakion” vaihto oli 97772 puntaa. Voittoina jaettiin 98440. Kokonaisuutena pelaajat saivat siis takaisin enemmän rahaa kuin mitä peliin sijoittivat. Pelin palautusprosentti oli 101%. Minulle ja muille pelaajille "maksettiin" 1% korvaus panostemme päälle peliin osallistumisesta!

Pelaan joskus jopa Veikkauksen Vakiota 65% palautuksella. Uskon, että minulla on parhailla kierroksilla etu, vaikka käytän 35% panoksestani pelin osallistumismaksuun. Lisärahakierroksilla uskon, että etuni on vielä suurempi kuin normaalikierroksilla. Näinollen eilinen ColossusBetsin kahdeksan kohteen 1-x-2 peli oli todella innostava sijoituskohde minulle ja kimpalleni.

Paratiisin peli myös alkoi kimpoilleni parhaalla mahdollisella tavalla.

Vinkkasin eilisessä blogissani lukijoilleni:

” Kuluvissa MM-kisoissa on jälleen kerran paljastunut tasaisten joukkueiden vahvuus – erityisesti suhteessa vedonlyöntimarkkinan näkemyksiin. Vedonlyöjät ympäri maailman arvostavat joukkueita aivan liikaa sen parhaan pelaajan tason mukaisesti. Tästä syystä suosin Pick8-positiossani Ranskaa Argentiinaa vastaan sekä Uruguayta Portugalia vastaan.

"Ranska ja Argentiina ovat jokseenkin yhtä hyvät joukkueet, mutta: Ranskan laatu jakautuu tasapainoisemmin kentän eri osa-alueille verrattuna Argentiinaan. Ronaldon maaleista ja erikoistilannepalvelusta elävän Portugalin kanssa on tilanne sama. Uruguay on lähes Portugalin tasoinen joukkue mutta ei yhtä palvottu. Ja Uruguayn puolustus on vahvempi kuin Portugalin, samoin Uruguayn kokenut valmentaja. Molemmat edut korostuvat pudotuspeleissä.”, pohdiskelin osuvasti.

Hyvä. Miksi en sitten alkanut juhlia voittamaamme odotusarvoa jo lauantai-iltana? Miksi teen laskelmia huolestuneena tässä tietokoneeni äärellä kauniina sunnuntaiaamuna kello seitsemän?

Syy:

Pick 8 -rivien tuottavuus riippuu paljon enemmän merkkien ”yhteensopivuudesta” kuin niiden edullisuudesta yksittäisissä otteluissa.

Vaikka osasimme eilen pelata Uruguayta ja Ranskaa suuremmassa osassa rivejämme kuin mitä keskimääräiset vastustajamme pelasivat, ei mitään ole vielä voitettu, vaikka olemme jo realisoineet etuamme. Jos nimittäin riviin ei saada ainoatakaan tasapeliä tai yllätysvoittajaa, osuu liian moni, ja voitto-osuutemme jää kohtuuttoman matalaksi. Vaarana on myös, että oikeassa yhdistelmässä toistuu liian moni sama merkki – eilisen tapauksessa ykkönen.

Sekä Ranska että Uruguay olivat ”kotijoukkueita”, eli ne oli sijoitettu lohkovoittajina ensimmäiseksi ottelupareissa. Veikkaajilla on taipumus paitsi ruksia kupongeilleen liikaa suosikkeja, myös toistaa liikaa samoja veikkausmerkkejä. Tiedän monia pelaajia, jotka aloittavat vakiorivinsä piirtämällä kaikkiin kohteisiin ykkösen, ja jotka alkavat vasta sitten etsiä varmistuksia ”tolpilleen”.

Belgian ykkönen Japania vastaan toteutuu noin 70% varmuudella, jonka jälkeen ykkösistä poikkeavia merkkejä voi rukoilla enää viidessä kohteessa. Myös Kroatia oli meille mieleinen, riveissämme ylipainottamamme suosikki, mutta nyt senkin voitto vahingoittaa meitä, ellei Brasilia kompuroisi ja Meksiko olisi onnekas puolustustaistelussaan sekä vastahyökkäyksissään.

Päätöskohteissa Kolumbia lähes viisinkertaistaisi riviemme arvon Englantia vastaan, ja myös Ruotsi olisi hyvä voittaja tasaisessa Sveitsi-ottelussa. Pidämme rakenteeltaan selkeää sekä henkiseltä kantiltaan vahvaa Ruotsia melkein yhtä todennäköisenä voittajana kuin pikku kokoonpanohuolista kärsivää Sveitsiä, vaikka sekä Colossuksen että kiinteäkertoimisten pelien pelaajat ovat pelanneet enemmän Sveitsiä suosikkina (su klo 7.30). Ikävä kyllä, sekä Sveitsi että Ruotsi ovat ”ykkösiä”.

Toivomme siis, että emme ole ”liian oikeassa”, vaan että jokin suosikeista – jopa ideajoukkueistamme – jäisi tasapeliin. Mieluiten näkisimme jopa kaksi tasapeliä tai yllätystä.

Tasapelit eivät ole mahdottomuuksia. Urheilijoiden ja valmentajien psyyke ei ole muuttunut, vaikka ensimmäisissä pudotuspeleissä nähtiinkin enemmän maaleja kuin mitä vedonlyöntimarkkina odotti. Pitkällä aikavälillä pudotuspeleissä syntyy vähemmän maaleja kuin normaaliotteluissa. Tämä lisää tasapelien todennäköisyyksiä.

Ps. Jos ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä