Kategoria: Blogi

New England 28 - Seattle 31

New England 28 - Seattle 31

Seattle Seahawsk nousi coach Pete Carrollin uskomattomien pelivalintojen avulla Super Bowlin voittoon - täysin ansaitusti.

Ratkaisun hetkillä Carroll yllätti nerokkaasti koko muun maailman. Kun New Englannin kaavoihinsa kangistunut puolustus odotti lyhyttä juoksupeliä ja ryhmittyi ilmiselvästi puolustamaan sellaista, Carrol käskikin pelinrakentajansa Russell Wilsonin heittää. Hallittu kiinniotto, ja Seattle uusi Super Bowl-mestaruutensa, niinkuin joukkueen vahvan loppukauden jälkeen olikin odotettua.

Seattlen voitto oli ennen kaikkea coach Pete Carrollin voitto. Jo avauspuolikkaalla hän osoitti rohkeutensa ja jätti ottamatta varmahkon potkumaalin. Sen sijaan hän luotti hyökkäykseensä - tuloksena touchdown. Tylsien peliteoreetikkojen harmiksi täydet 7 pistettä syntyivät, sillä monet "odotusarvojen" nimiin vannovat olisivat luulleet tässä tilanteessa potkumaalin olleen paremman ratkaisun.

Super Bowlin hallittua loppuratkaisua edelsi jo Jermaine Kearsen kylmähermoinen kypärän avulla tapahtunut kiinniotto, jolla Seattle pääsi loppuratkaisun mahdollistamaan kenttäasemaan 1.06 jäljellä.

Tuosta kahden jaardin linjalta syntyi sitten ratkaiseva voitto-touchdown. Ja mikä hienointa - heittopelillä. Kuten lehtemme on usein kirjoittanut, Amerikkalaista jalkapallosta ei saa kadota pelin kauneus. Tylsät juoksupelit eivät vie lajia eteenpäin. Yleisö ei maksa ökykalliita lippuja hiirimäisten juoksujen takia vaan karskin rohkeiden tarkkojen heittojen takia.

Maalivahtipeli ratkaisee jääkiekko-ottelut. Lehtemme kiekkoleijona laskee usein otteluiden jälkeen maalivahtien päästämät maalit, ja lähes aina hänen teesinsä "maalivahtipeli ratkaisee" pitää paikkansa. Enemmän maaleja päästänyt maalivahti on melkein varmasti häviävä maalivahti.

Samalla tavoin Amerikkalainen Jalkapallo ratkeaa pelinrakentajiin. Tom Brady hävisi Super Bowlissa pelin Russel Wilsonille täydellisesti. Brady heitti kaksi syötönkatkoa. Wilsonin salamannopea ratkaisu lopussa ja sen mahdollistanut hieno laser-tarkka heitto Kearsen kypärään tekivät Seattlen voitosta ansaitun, yhtä lehtemme ennustuksista alleviivanneen. Brady on jo historiaa. Hasardipelaaja.

Wilsonilla on sen sijaan hämmästyttävä paineensieto. Ja tilanneäly. Kuvaavaa Wilsonin tilannetajulle ja/tai Carrollin neroudelle on, että Super Bowlin voittoheitto oli suunnattu kokemattoman Malcom Buttlerin vartiomalle pelaajalle. Oli selvää, ettei rookie Buttler pystyisi syötönkatkoon tai edes kunnolliseen vartiontiin tässä tilanteessa. Näin Carrollin nerokas heittopeli oli itse asiassa lähes riskitön - ei onnekas tai typerä.

Ylipäätänsä tuurista puhuminen urheilun yhteydessä on turhaa. Paras - tai paremmin ainoan oikean pelitavan sisäistänyt - voittaa. Aina.

"Peli kertoo minulle kaiken. New Englandin coach Bill Belichick on jo väistyvä uros. Väsynyt. Hänen olisi parempi jo perustaa urheiluvälinekauppa. Hän ei ole päivittänyt pelikirjaansa lehtijuttujeni ja faniensa asiantuntemuksen mukaisesti", sanoo lehtemme pelitapa-analyytikko, jonka nimen mainitseminen on tarpeetonta. Hänet tuntevat kaikki.

"Näin jo ottelun aikana Bradyn silmistä, ettei hänellä ole enää voittamisen nälkää. Lisäksi Belichickin pelko tarttui koko joukkueeseen. Jos Patriotsin palkkasoturijoukko olisi edes näytellyt miehiä, ei heidän tappionsa olisi ollut näin varmaa", sanoo lehtemme psykologi, jonka kirjaa - lehtemme kustantamaa - voi ostaa lehtemme verkkokaupasta.

"New Englandin tappiossa on myös yhteiskunnallinen puoli. Massachusettsin alueen ökyrikkaat aiheuttivat tappion. New Englandin faneilla on ahneen yläluokan takia suuret tuloerot. Normaaleilla faneilla ei ole enää varaa tulla Patriotsin peleihin. Ja Patriotsin omistajalla on kytkentöjä. Nettisivullamme on muuten ilmiantolista, minne voit nimettömänä tehdä arvauksia Patriotsia lähellä olevien ihmisten rikkomuksista - esimerkiksi uskottomuudesta, sanoo lehtemme palkittu kulttuuritoimittaja, joka tosin pian siirtyy Vancouveriin University of British Columbiaan vierailevaksi journalismin professoriksi.

LOPPUKANEETTI:

Jos lehdistötuki varmistuu, perustan verkkolehden nimeltä "Uus Rahva Hääl".

Toimittajien Headhunttaus Helsingin Sanomista ja Urheilulehdestä on jo käynnissä.

Toimituspolitiikkamme on, että kaksi toimittajaa kirjoittaa juttua jo ottelun aikana. Heti, kun peli päättyy, pystyy Uus Rahva Hääl palvelemaan lukijaa jutulla, joka on kuvannut väistämättömän tapahtumain kulun taustat ymmärtäen - yhteiskunnallista näkökulmaa unohtamatta.

Tein esimerkkinä tuleville "Uus Rahva Hääl:in" toimittajille jutun Super Bowlista siinä tapauksessa, että Pete Carrollin yllättävä pelivalinta (peliteoreettisesti ehkä liikaa levelöivä, riski-palkkio-käsittein tappillinen?) olisi tuonut voiton Seattlelle. Ehkä urheilussa onkin satunnaisuutta? Ehkä tuo Wilsonin heitto olisi voinut onnistuakin? Nyt tämä esimerkkijuttuni joutui kuitenkin roskakoriin, kun Buttlerin "käsittämätön" pelivalinta tuotti Wilsonin harhaheiton myötä tappion Seattlelle.

Minun on tarpeetonta julkaista New Englandin voiton varalta ottelun aikana esikirjoittamaani juttua. Se on niin saman tapainen kuin Urheilulehden ja Suomen Ainoan Laatulehden julkaisema.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä