Kategoria: Blogi

NBA – viikko viikolta mielenkiintoisempaa

NBA – viikko viikolta mielenkiintoisempaa

NBA-koripallo huipentuu nyt pudotuspeleihin. Myös vedonlyönnillisesti. ColossusBetsin NBA-potissa on sunnuntaina ilmaista, isännätöntä rahaa jo 64.894€.

Normaalisti koripallo on yksi parhaista vedonlyöntilajeista suosikkeja pelaaville. Pudotuspeleissä suosikkien suoritusvarmuus paranee entisestään, kun huippujoukkueet eivät nukahtele ylimielisyyden tai puuduttavan pitkän runkosarjan takia. Tästä huolimatta jo play-offsien ensimmäisenä yönä koettiin kaksi suuryllätystä. Philadelphia hävisi kotonaan Brooklynille ja Toronto Orlandolle. Molemmat olivat noin 1,2-kertoimisia suosikkeja. Yllätys, joskin pienempi, oli myös Denverin kotitappio San Antoniolle. Golden State sentään teki tehtävänsä suosikkina.

Poltin näppini sekä Philadelphialla että Torontolla. Kyllä, usko tai älä!

Vaikka olen tietoinen siitä, että vedonvälittäjät kaikkialla maailmassa joutuvat painamaan suosikkien kertoimet keinotekoisen alas, uskoin, että juuri tässä erikoistilanteessa matalatkin kertoimet olisivat hyviä. En tiedä, vaikka ne olisivatkin olleetkin. Mutta sen tiedän, että synkkänä keväisenä sunnuntain vastaisena yönä häviämieni panosten takaisin voittaminen tämän kevään suursuosikeilla voi olla työlästä.

”Pelkään” silti, että joudun jatkossakin panostamaan pudotuspelien vahvoihin suosikkeihin. Viimeisen viidentoista vuoden aikana kaikilla 4,5 – 8,5 pisteen suosikeilla olisi jäänyt voitolle NBA:ssa jopa tasoitusvedoissa. Tasoituksettomilla Money Line -vedoilla tuotto olisi kasvanut. Myös vierassuosikeilla olisi voittanut.

Mainitut tuotot siis ”sokkopelillä” suosikkeihin. Pienenkin seulonnan luulisi parantavan tulosta.

En oikein löydä syitä katua pudotuspelien avausyön vetojani. Odotin Philadelphialta ennätyksellistä parannusta tälle kaudelle. Sen piti mielestäni voittaa melko tarkkaan kaksi kolmasosaa runkosarjan otteluista. Lahjakkaista yksilöistä koettu joukkue on kuitenkin ollut epätasainen ja epäyhtenäinen. Sen voittoprosentti jäi kuudenkymmenen korville, ja tasapanoksin joukkuetta tänä vuonna kaikkiin otteluihin pelanneet hävisivät kymmenisen prosenttia liikevaihdostaan. Itse hävisin luultavasti enemmän, koska ainakin koen olleeni Philadelphian kyydissä juuri väärillä kerroilla.

Brooklynia vastaan Philadelphian kolmen pisteen yritykset eivät kerta kaikkiaan osuneet. Tappio oli selvä ja selityksetön. Brooklynissä on sinällään paljon hyvää, ja saatan tarvita tiistain vastaisena yönä hieman paremman kertoimen, ennen kuin alan uudestaan hakea ”pankkikorkoa” Philadelphialla.

Toronton kompastuminen Orlandolle sen sijaan sinetöityi vasta tapahtumarikkaalla ja rohkealla päätösminuutilla. On mahdollista, että Toronto tuli – pudotuspeliinkin – hitusen yli-itsevarmana ja heräsi liian myöhään. Sinänsä turhauttavaa, että olen jo vuosia tajunnut Orlandon olevan rakentumassa oikeaan suuntaan, mutta päädyn häviämään rahaa heti, kun joukkue viimein pääsi pitkän korpivaelluksen jälkeen ensimmäiseen pudotuspeliinsä. Kaikesta huolimatta joutunen pelaamaan Torontoa uudelleen.

Känisemistä jatkaakseni: ColossusBetsin huikeat sunnuntain NBA-jackpotit ovat olleet kaikille osanottajille ylivaikeita ties miten monta viikkoa, kun suosikit ovat ryöpyttäneet uhrejaan monesti yli 20 pisteen marginaalein. Nyt pudotuspelissä vastaavat ”varmat” suursuosikit häviävät pelejä.

Kurjan asian positiivinen puoli on, että nyt pudotuspelien ColossusBets -rollovereissa kuollutta rahaa on kertynyt jo niin paljon, että yhä useammat ja useammat rivit ovat edullisia. Mitä enemmän tuottavia rivejä pääsee pelaamaan, sitä suurempi on voiton todennäköisyys. Näin riski putoaa – olkoonkin, että se on yhä suuri. Siksi otan voitto-odottamani NBA:n kuolleista rahoista mielelläni kimpoissa – mahdollisimman laajoilla peleillä, mahdollisimman pienin panoksin.

Tyypilliset ColossusBetsin asiakkaat pelaavat nimijoukkueita voittamaan selvillä mutta ”järkevillä” marginaaleilla. On mahdollista, että tasoitusvedonlyönnistä saa edullisia kertoimia suosikeille, ja että Colossuksen rolloverissa rivien arvoja nostavat suhteettomasti tasaiset lopputulokset.

Tämän sunnuntain ColossusBetsin NBA-rollover käynnistyy kello 22.30 ottelulla Portland – Oklahoma City. Tässä markkina pitää Portlandia jopa 3,5 pisteen suosikkina, mutta itse uskon Oklahoma Cityn parempaan yllätysmahdollisuuteen. Portland olisi minulla enintään 2,5 pisteen suosikki – Paul Georgen olkapäävaivoista huolimatta. Oklahoma City on käyttämieni avainlukujen valossa parempi joukkue, kuin mitä se runkosarjassa näytti. Thunder kärsi kauden aikana myös loukkaantumisista. Normaalimmalla onnella sen voittoprosentti olisi ollut lähempänä ennustamaani 66% kuin nyt toteutunutta 60%.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä