Kategoria: Blogi

Luottaisitko Belgiaan – vai ottaisitko varmat tuhannet?

Luottaisitko Belgiaan – vai ottaisitko varmat tuhannet?

ColossusBetsin hyvin lauantaina alkaneessa Pick 8 -vakiossa saimme kuin saimmekin eilen sunnuntaina tarvitsemamme suosikkien kompastelut.

Lauantaina olimme ylipainottaneet Ranskan voittoa Argentiinasta sekä Uruguayn voittoa Portugalista. Nämä lauantain voittajat toteuttivat toiveemme. Saimme hyvän alun.

Pick 8 -rivien tuottavuus riippuu kuitenkin paljon enemmän merkkien ”yhteensopivuudesta” kuin niiden edullisuudesta yksittäisissä otteluissa. Jos P8-rivi olisi jatkunut sunnuntaina suosikeilla, olisi tilanteemme heikentynyt. Tarvitsimme kahdeksaan otteluun vähintään yhden mutta mieluiten kaksi suosikin epäonnistumista. Ne saimme onneksi heti sunnuntaina, kun sekä Espanja – Venäjä että Kroatia – Tanska päättyivät 1-1.

Nyt tilanteemme on hyvä. Saamme täysosuman ja paljon alavoittoja, jos Belgia voittaa Japanin. Kolmessa muussa jäljellä olevassa kohteessa meillä on kaikki merkit.

Belgiaa on pelattu noin 75 prosenttiin mukana olevista riveistä. Sen todennäköisyys voittaa on lähes yhtä suuri 75%. Kannattaako kimppani nyt kantaa riskiä Belgian kanssa vaiko varmistaa hyvä voitto – Colossus kun tarjoaa kuvatusta kupongista 1043,58€.

Jos Belgia epäonnistuisi heikkoa Japania vastaan, olisi tuo runsas tuhat euroa ”pyy pivossa” – varmaa rahaa. Olisimme myyneet arvottomaksi kääntyneen vedon. Mutta toisaalta kupongin mukana luopuisimme myös mahdollisuudesta yli 20.000€ voittoihin. Ne olisivat ulottuvillamme, sillä voittaisimme kaikilla mahdollisilla yhdistelmillä otteluissa Brasilia – Meksiko, Ruotsi - Sveitsi ja Kolumbia – Englanti.

Mitä Sinä tekisit?

Espanja – Venäjä -ottelu osoitti, että pelkkään puolustamiseen keskittyvä joukkue on vaikea murtaa. Meksiko puolustaa hyvin ja on sitä paitsi vaarallinen vastahyökkäyksissään. Brasilia voittaa ottelun noin kaksi kertaa kolmesta yrityksestä, mutta sen kompurointi nostaisi rivin arvoa hyvin. Myös Englanti ja Ruotsi ovat todennäköisempiä voittajia kuin mitä otteluiden suosikkeihin, Sveitsiin ja Englantiin uskova yleisö luulee.

Myös tasapelien mahdollisuudet kasvavat pudotuspeleissä. Pick8:ssa tasapelejä on pelattu aavistuksen verran liian vähän. Ristitkin ovat näin niukasti edullisia kolmessa jäljellä olevassa pelissä.

Koska pelaava yleisö on siis tehnyt virheitä, ja meillä on sitä kautta etua muissa ratkaisemattomissa kohteissa, en myy Belgian kautta rivejäni - ainakaan ennen kuin ottelun tauolla. Näin saatan tehdä, jos uusi informaatio tai markkinareaktio minut siihen pakottaa. Onneksi ColossusBetsilla voi myydä myös osan kupongistaan. Tämä on joskus psykologisista ja riskinhallinnallisista syistä joskus hyvä vaihtoehto. Mutta lähtökohtaisesti siis hikoilen Belgian tähtisikermän kanssa katkeraan loppuun asti.

Luopumalla kupongeista heti luopuisimme samalla myös siitä lisäodotusarvosta, jonka päätöskohteissa saamme.

Maanantaina ColossusBets avaa pelejä myös Wimbledonin tennisturnaukseen. Edullisin sijoituskohde on kuuden ottelun Pick 6. Siinä on veikattava oikein kuuden ottelun eränumerot.

Peli on vaikeahko, mutta lisätty raha ja Milos Raonic mahdollistavat edullisten rivien löytämisen. Raonic on ruoholla terveinä päivinään yksi maailman parhaista syöttäjistä. Hän voittaa Liam Broadyn lähes varmasti ja suurella todennäköisyydellä suoraan kolmessa erässä. Raonicin terveysriski on pienimmillään turnauksen alussa.

Päätäskohteen Mischa Zverev on Pierre-Hugues Herbetiä vastaan todennäköisempi voittaja kuin mitä vedonlyöntimarkkina uskoo. Pelaan paljon rivejä Mischa Zverevin 3-0 ja 3-1 -voittolukemien kautta.

ColossusBets tarjoaa myös hevospelaajille hyviä sijoituskohteita. Colossus aloitti eilen Irlannin Curraghissa laukka-jackpotit ja pian ovat vuorossa kymmenien englantilaisten ratojen kilpailut. Curraghissa pelattiin Suomen Toto65:ttä ja Toto43:a vastaavia pelejä. Lisäksi Curraghissa oli kohteena ”Sija6” -peli, missä lunastamaan päästäkseen on löydettävä kuudessa lähdössä kolmen parhaan joukkoon sijoittuva hevonen.

Itse putosin heti Curraghin avauskohteessa sekä voittaja- että sija- P6:sta, kun starttaamattomien varsojen lähdössä kaikki kolme suosikkia epäonnistuivat. Hyvät harjoitustiedot eivät auttaneet tällä kerralla menestykseen elämän ensimmäisessä kilpailutilanteessa.

Lopetin välittömästi laukan seuraamisen tähän takaiskuun. Suljin laukkakanavan ja aloin katsoa MM-jalkapalloa sekä Lahden Suur-Hollola-raveja. Yhtäkkiä myöhemmin iltapäivällä huomasin, että ColossusBets tarjosi minulle kohtalaista hintaa P6-voittajakupongista. Kun tarkastin kupongin, huomasin, että myös melkein kaikki muut osanottajat olivat pudonneet avauskohteeseen, ja että olin taistelemassa hyvistä lohdutusvoitoista, kun olin saanut neljä seuraavaa voittajaa kiinni.

Kotiutin puolet voitostani. Hyvä niin, sillä päätöskohteen ainoa merkkini, 1,67 kertoiminen Forever Together jäi toiseksi.

Forever Together on huippusukuinen, todella lahjakas, Irlannin ykkösvalmentaja AP O’Brienin hevonen. Sen tappio tuntui etukäteen melko epätodennäköiseltä, mutta tamman kautta kulki aivan liikaa P6-rivejä. Forever Togetherin voitto ei olisi nostanut rivin arvoa juuri lainkaan. Koska suursuosikilla oli mielestäni kuitenkin ehkä 40% epäonnistumisen mahdollisuus, myin puolet kupongistani. Onneksi ColossusBetsillä on Cash Out -voittojen kotiutustoiminto. Tässä tilanteessa sen käyttö oli perusteltua, mutta Belgian kohdalla tänään mielestäni ei.

Huomaa ero tilanteiden välillä: Curraghin laukassa ei päätöskohteen jälkeen ollut enää mahdollisuutta voittaa lisää odotusarvoa. Viimeinen riski tuntui lisäksi huonolta. MM-jalkapallossa meillä on enemmän informaatiota etumme laskemiseen, ja olemme luultavasti oikeassa, kun uskomme, että kolmessa pelaamattomassa ottelussa etumme kasvaa. Siksi emme halunneet luopua kupongistamme - ja edustamme - vaikka Belgialla onkin pieni vaara kompuroida Japania vastaan.

Lisää voittojen kotiuttamisesta videollani:

https://www.youtube.com/watch?v=b4bnSY1LSmY&t=20s

Esittelyvideoni ColossusBetsistä ja sen peleistä yleisemmin:

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä