Kategoria: Blogi

Lontooseen, Venäjälle

LEHDISTÖTIEDOTE VAPAASTI KÄYTETTÄVÄKSI JULKAISUVAPAA HETI

PASTIS LONTOOSEEN, ESBC VENÄJÄLLE

Nyt se on virallista: Pastis soittaa torstaina 10.5.2018 Dublin Castle -klubilla Camden Townissa. Parille kymmenelle suomalaisfanille on suunnitteilla matka Lontooseen. ESBC puolestaan aloittaa liiketoiminnan Venäjällä. Veikkaus oy saattaa lähteä tukemaan molempia suunnitelmia.

Pastiksen Lontoon keikka oli sovittu jo jokin aika sitten, mutta asia tuli julkaisuvapaaksi vasta nyt, kun yhtye allekirjoitti levytyssopimuksen Stupido Recordsin kanssa. Legendaarinen Dublin Castle, missä mm. Madness soitti ensimmäisen keikkansa, julkisti jo Pastis-illan esiintyjät facebook sivullaan:

https://www.facebook.com/events/2075349062705237/

ja luonnehti Pastista seuraavasti: ” Pastis - Finish 60’s tinged indie pop, wonderfully melodic, intricately hooky, bubbly tunes which reference The Beatles, Kinks and The Turtles, lovely stuff. ”

ESBC suunnittelee nyt jalkapallon ja nostalgian maustamaa matkaa Lontooseen. ”Saamme ehkä pari kymmentä matkaseuralaista, koska Pastiksen fanien joukossa on paljon futisfaneja”, arvelee ESBC:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Vuoksenmaa.

Vastaavasti ESBC aikoo aloittaa analyysin tekemisen Venäjän palloilusarjoihin sekä sijoitusneuvojen myynnin venäläisille asiakkaille.

”Venäjä on ESBC:lle luonnollinen laajennuskohde USA:n, Japanin ja Kiinan jalkapallon jatkoksi. Stratapron työkalujen ansiosta omat tutkimus- ja työskentelymahdollisuudet ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Nykytekniikan avulla voimme tutkia vedonlyönnin matemaattisia lainalaisuuksia paljon enemmän, syvällisemmin ja nopeammin kuin vielä pari vuotta sitten. Kun lisäksi saamme matemaattisiin malleihimme raakatietoa kätevästi ja kustannustehokkaasti monesta eri lähteestä, sijoitamme nykyisin useaan eri palloilusarjaan. Maailman jalkapallovedonlyönnin vaihdot ovat miljoonia, joten ei ole meiltä pois, jos muutama kymmenen fiksua asiakasta hyötyy ja voittaa kanssamme”, sanoo Jorma Vuoksenmaa.

ESBC tiedostaa Venäjän liiketoiminnan erityishaasteet. Siksi yhtiö pyrkii laajentamaan Venäjälle yhteistyössä Veikkaus oy:n kanssa. ”ESBC:llä on jo paljon yhteisiä menestystarinoita Veikkaus oy:n kanssa. Autoimme aikoinaan yhtiön koko live-betting toiminnon alulle. Muutama vuosi sitten annoimme neuvoja kahden Veikkauksen avainhenkilön kutsumana, kun Pitkävedon listaa laajennettiin samalla palautusprosentteja nostaen”, muistelee Jorma Vuoksenmaa.

”Ravipuolella olemme tuoneet Veikkauksen kanssa satoja tuhansia euroja konkreettista rahaa hevoselinkeinon hyväksi. Jo Fintoton aikoina omasta ideastani alkaneet kimppani toivat Veikkauksen edunsaajille kierroksesta riippuen 7000€ - 20000€. Vastaavasti ESBC:n pyörittämä raviasiamiespiste toi yhteiseen hyvään kymmeniä tuhansia – toiseksi eniten Suomessa heti Mikkelissä toimivan Bubblesin jälkeen. Veikkaus ilmoitti vuosi sitten myös harkitsevansa Vili Pesun, Jorma Vuoksenmaan ja Jani Nålsin kirjoittamaan ravikirjaan liittyvää yhteistyötä”

”Venäjälle mentäessä me voimme luottaa Veikkaukseen ja Veikkaus meihin”, kiteyttää Vuoksenmaa. Veikkaus oy kilpailuttaa reilusti kaikki yhteistyökuvionsa – TV-tuotannot, muun mediasisällön, pelikimpat, raviratojen vihjetilaisuudet, SoMe-yhteistyöt – kaiken. Se valitsee pelkin liiketoiminnallisin perustein parhaat ja osaavimmat yhteistyökumppanit. Vastaavasti yhtiö käyttää eleettömän vahvasti valtaansa sekä verkostoaan Suomessa: se vahingoittaa päättäväisesti ja joskus jopa tuhoaa sellaisten yrittäjien liiketoiminnan, joiden osakkeenomistajien/työntekijöiden joukossa on vastuuttomasti tai epäisänmaallisesti toimivia ihmisiä.

”Täytyy tunnustaa, että minuunkin olivat menneet täydestä lentokoneiden alas ampumiset, myrkyttämissalaliitot ja ihailemani Garri Kasparovin Putin-tarinat. En tietenkään voi tietää, mikä on totta, mutta tiedän, että jos Veikkauksen johto on yhteistyössä KHL-joukkue Jokereiden ja sen lähipiirin kanssa, voin luottaa siihen, että rahan siirtäminen Venäjälle on hyödyksi Veikkauksen edunsaajille. Ja tiedän myös, että olemme pian veljiä hyvien veljien seurassa. Itse asiassa odotan Venäjä-yhteistyöltä eniten juuri verkottumishyötyinä. En ole koskaan tuntenut sellaisia ihmisiä, ketä tulen mahdollisen yhteistyömme alkaessa tapaamaan Veikkauksen KHL-aitiolla - enkä luultavasti koskaan tulisi tapaamaankaan ilman Veikkauksen johtajia”, pohtii Vuoksenmaa.

”Veikkauksen johdossa on korkealla Kokoomuksen hierarkiassa toimineita poliitikkoja. Ei olekaan ihme, että Veikkauksen toiminnassa näkyvät isänmaallisuuden ja vastuullisuuden ohella myös muut Kokoomuksen perusarvot: kansainvälisyyden ja vapaan kilpailun suosiminen, avoimuus, rehellisyys sekä yrittäjiin kohdistuvien haittavoimien eliminoiminen”, kiteyttää Vuoksenmaa.

Myös Pastiksen Lontoon matka on tarkoitus toteuttaa ”suomalainen voittaa aina” -hengessä. ”Veikkaus oy tukee oopperaa. Miksei se tukisi toista, paljon suurempaa joukkoa veronmaksajia palvelevaa taidemuotoa, pop-musiikkia?”, kysyy Vuoksenmaa.

”Meillä mm. Nightwish, Hanoi Rocks ja Eläkeläiset ovat tuoneet Suomelle arvostusta ja ulkomaan valuuttaa. Monesta alkaviasta bändeistä voi tulla uusi suomalainen musiikkilähettiläs. Rockilla ja Popilla on myös kulttuuriin ja jopa nuorisotyöhön liittyviä ulottuvuuksia. Siksi vaikkapa jo parin kymmenen harjoituskämppävuokran, soittimet ja vahvistimet sisältävän rock-nuorisopaketin jakaminen olisi Veikkaukselta vielä suurempi kulttuuriteko kuin oopperan tukeminen. On suomalaisen vahvaa ja isänmaallista sallia ulkomaiset kilpailevat bändit Suomessa ilman monopolivaateita mutta toisaalta myös kannustaa suomalaisia eri alojen huippuja kansainväliseen toimintaan ”, perustelee Vuoksenmaa.

Pastiksen ”suomalainen voittaa aina” -matkan yhteyteen on suunniteltu alustavasti myös muita kulttuuritapahtumia. Pastiksen keikkapaikka, legendaarinen Dublin Castle sijaitsee Lontoon Camden Townissa. Amy Winehouse työskenteli paikassa hetken tarjoilijana, The Libertinesin muusikot sekoilivat siellä usein ja monista tulevista suuruuksista mm. The Madness soitti klubilla ensimmäisen keikkansa. Camden Town oli eloisa kaupunginosa jo 80-luvun lopulla, jolloin mm. Town and Country Club sekä The Worlds End Pub olivat Jukka Rönkän, Jorma Vuoksenmaan ja Petri ”Börje” Nevalaisen suosiossa. ”Otan heti pääsiäisen jälkeen yhteyttä Rönkään ja Nevalaiseen. Yritän saada Popedan BBC-liven Lontoossa aikoinaan tuottaneen Nevalaisen töihin Pastiksen Road manageriksi. Jukka Rönkää olen kaavaillut jalkapallofaneja hyvin palvelevaksi matkanjohtajaksi. Ja jos Jos Pastiksen kanssa 10.5. soittavat kaksi muuta bändiä, The Dirty Blonds ja The Reverse Family vain sallivat, esitämme lisäksi Jukka Rönkän kanssa klubilla alkuillasta 80-luvun lopun Lontoon bändimme ”Alamäen Veljekset” koko biisilistamme (Miksi lyötyä miestä nain lyöt, En voi tulla rajan taa, Minkä aamu toi sen ilta aina vei ja Punaorvon vala)”.

”Varmuutta ei ole, salliiko indie-pop henkinen Pastis, Happy Mondays -vaikutteinen Brit-psycho-pop bändi The Dirty Blonds tai post-punkia soittava The Reverse Family meidät lavalle – tai edes back-stagelle. Välttämättä supusuomalainen "menee huonosti iskelmä" ei ole suosiossa lyriikoiden blues-yhtymäkohdistaan huolimatta. Ja totta on myös, että kun matkustimme Jukan kanssa takavuosina Finnairin jääkiekkojoukkueen puulaakiotteluun Milton Keynesiin, päättyi kansainvälinen yhteistyö katastrofiin 0-23 vierasvoittomme myötä. Mutta lupaamme nyt aikuistuttuamme hurrata vähemmän suomalaisille ystävillemme – vaikka muuten olemme isänmaallisia ja vastuullisia, kuten Veikkauksen yhteistyökumppanit ovat”.

”Sen sijaan The Words Endiin suunniteltu ”Lukupiirin” kokous toteutuu suuremmalla todennäköisyydellä. Jukka Rönkä alustaa F.E.Sillanpään kirjasta ”Silja ei nuorena nukkunut” ja teoksen kosketuspinnasta The Worlds End -pubiin. Oma aiheeni puolestaan liittyy musiikkiin. Alustukseni on: ”Kuopio tanssii ja soi Camden Palacessa pääsiäisenä 1987”. Oscar Wilden ”The Portrait of Dorian Gray kosketti ja koskettaa meitä molempia. Siitä puhumme yhdessä”, paljastaa Vuoksenmaa.

Kaikki hyvät ideat eivät kuitenkaan toteudu millään. Päällekkäisyyksiä tulee. ”Helsingin Sanomat teki aikoinaan myönteisen jutun Venäjällä järjestetystä Voiton Päivän (8. toukokuuta) taistelunäytöksestä. Veikkaus-Venäjä kuvioon olisi sopinut hyvin matka kyseiseen Voiton Päivän taistelunäytökseen. HS-jutun välittämän tiedon mukaan viimeinen suomalainen surmattiin ko. vuonna kiväärin perällä lyöden. Nyt kuluvana keväänä Veikkaus olisi voinut järjestää live-vedonlyönnin siitä, miten viimeinen suomalainen kaatuu taistelunäytöksessä. Tällaisille live-vedonlyönnin tuotteille on Venäjällä nimittäin kysyntää. Paikallinen suuri vedonlyöntitoimisto ottaa vetoja jopa itse tuottamiensa viihde-elokuvien tulevista tapahtumista! Pahaksi onneksi Voiton Päivä on Venäjällä 8. toukokuuta – liian lähellä Lontoon Pastis-matkaa, emmekä olisi pystyneet organisoimaan molempia reissuja sataprosenttisesti”, tunnustaa Vuoksenmaa.

Joka tapauksessa Lontoon matkalle voi kysyä lisätietoja ja pyytää alustavan hintatarjouksen – vain 1.4. aikana – e-maililla osoitteesta palaute@esbc.fi

Vielä ilmaisvihje Venäjä-projektimme kunniaksi: pelasin äsken, klo 14.40 pääsiäissunnuntaina:

FK Krasnodar - Anzhi Makhachkala 1 AH -0,75, kerroin 1,52x

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä