Kategoria: Blogi

Laukka palaa- klassisesti

Laukka palaa- klassisesti

Englannin laukkaurheilu käynnistyi uudelleen koronatauon jälkeen viime maanantaina. Alkuviikko ”verryteltiin” pikkukisoin, mutta torstaina alkoi Newmarketissa, laukkaurheilun kotipesässä neljän kilpailupäivän meeting. Se huipentuu viikonlopun klassikoihin, 1000 Guineasiin ja 2000 Guineasiin.

Jo tänään perjantaina 5.6.2020 Newmarketissa nähdään hieno ottelu Coronation Cupissa. Uljas vanha taistelija Stradivarius kohtaa viime vuonna Derbyn voittaneen Anthony Van Dyckin. Stradivarius on voittanut 13 elämänsä 17 kilpailusta – useat niukasti, mutta varmasti. Kun valmentajana on 90-luvulta asti ihailemani, Henry Cecliltä oppinsa ammentanut John Gosden, ja jockeyna velikultien velikulta Frankie Dettori, myönnän avoimesti: lyön muutaman kymmenen punnan sportsman-vedon puhtasti tunensyistä Antony Van Dyckiin. Ghaiyyath on toki lähdön todennäköisin voittaja ja perusteltu suosikki.

Lauantaina näemme tappiottoman championin Pinatubon todennäköisesti voittavan kolmivuotiaiden oriitten klassisen 2000 Guineasin. Pinatubolla on ällistyttävä rytminvaihtokyky ja kilpailupää. Jotkut englantilaiset edistyneitä speed ratingeja laskavat ”skarpit pojat” väittävät, että Pinatubo olisi kaikkien aikojen laukkahevonen, jopa legendaarista Frankelia parempi. Itse olen hieman epäileväinen tämän väittämän suhteen, mutta toivon tämän kesän aikana joutuvani tunnustamaan, että olen ollut väärässä. Joka tapauksessa tiedämme, ettei tappiottoman Pinatubon rajoja ole vielä katsottu.

Sunnuntaina tammojen puolella 1000 Guineasissa on tasaisempaa. Tappioton Quadriterial, korkeimmalla virallisella Jockey club ratingilla kilpaileva Love ja luotettavaa työtä tehnyt Millisle ovat vedonlyöjien suosikit perjantaina kello. Itselläni ei ole voimakasta kantaa – pidän jopa eri yllättäjien mahdollisuutta tässä täysin mahdollisena. Tammalähdöissä nähdään aina heilahtelevia suorituksia. Lisäksi koronakevään vaikutukset tuovat entistä enemmän kysymysmerkkejä tammojen suoritusten ennustamiseen. Sunnuntaina yhtä vaille kaikki 15 kolmivuotiasta aloittavat kautensa. Saaed bin Suroorin valmentama Final Song talvehti ja kilpaili Dubaissa. Silläkin on nyt lähes kolmen kuukauden starttiväli, eikä se ole lähdön suosikkikolmikon tasoinen hevonen, mutta on mahdollista, että Final Song on hyötynyt kevättalven korona-tauosta suhteessa kilpailijoihinsa. Laukka on vanhan sanonnan mukaisesti ”Kuningasten urheilua”. Uljaat hevoset ja intensiivinen, nopea kilpailutapahtuma tekevät laukkaurheilusta ainutlaatuisen elämyksen. Mutta myös vedonlyöntimielessä laukka on kuningasten peli. Se tarjoaa kirjaimellisesti lähes rajattomia mahdollisuuksia.

Monet laukkavedonlyönnin markkinoiden toimijat pelaavat melko vanhanaikaisilla menetelmillä. He myös seurailevat median näkemyksiä. Tutkituin, rohkein, omaperäisin menetelmin laukkahevosista vetoa lyövä voi odottaa hyvää menetystä. Pelinjärjestäjien marginaalit ovat laukassa keskimäärin suurempia kuin urheiluvedonlyönnissä. Mutta koska pelimuotoja ja järjestäjiä on paljon, saa parasta riski/palkkio -suhdetta ideoilleen shoppaileva laukkavedonlyöjä usein pelata käytännössä ilmaiseksi.

ColossusBetsin laukkamarkkinoilla jaetaan joskus voittoina jopa panoksia suurempi summa. Pelaan näihin säännöllisesti. Mieluiten pelaan kimpoissa, ja otan niihin mielelläni pienosakkaita, koska vaikka edut ovat usein suuria vaikeissa yhdistelmäpeleissä, on niissä myös riski pitkiin häviösarjoihin. Riskin tasaaminen kimppojen ja huolella rakennettujen hajotusten avulla on järkevää.

Myös vedonlyöntipörsseistä saa laukkakilpailuihin varsin reilut peliehdot.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä