Kategoria: Blogi

Lauantain P3 jackpot viime voittokierrostamme edullisempi

Lauantain P3 jackpot on jopa viime voittokierrostamme edullisempi!

Kimppani ottivat kaksi täysosumaa ja kymmeniä alavoittoja viime sunnuntain ColossusBetsin Pick3-jackpotista. Oli onnellista olla onnekas. Mutta mikä parasta, huomisen lauantain Pick 3 -jackpot lupaa matemaattisesti vielä paremman tuotto-odotuksen.

Pick3 on siis ColossusBetsin kolmen kohteen monivetoa vastaava peli, jossa tosin voittaa jo kahdella oikealla tuloksella. Joskus Pick3:ssa jaetaan ilmaiseksi edellisillä kierroksilla jakamatta jääneitä voittorahoja. Näillä ns. ”jackpot”-kierroksilla pelin palautusprosentti nousee vielä normaaliakin edullisemmaksi. Pelaan ystävieni kanssa näitä kierroksia lähes aina.

Pelasimme myös viime sunnuntain kierroksen, vaikka Englanti – Panama -ottelu teki siitä normaalia haastavamman. Ongelma oli, että ottelussa oli suuri murskavoiton vaara. Olin sanonut jo ennen MM-turnauksen alkua, että olin myönteisempi Englannin maajoukkueeseen kuin koskaan aikaisemmin elämässäni. Panaman huonouden syvyys oli vaikea arvioida ennen kisojen alkua, vaikka joukkue oli taiteillut itsensä lopputurnaukseen negatiivisella maalierolla kepeästä lohkosta. Ensimmäisessä ottelun näkemäni perusteella luonnehdin Panamaa taktisesti naiviksi ja virhealttiiksi.

Osasimme siis pelätä Englannin murskavoittoa. Käytin verbiä ”pelätä”, sillä tiesimme, että Pick3:ssa todella suuri osa pelatuista rahoista kulkisi Englannin AOH-vaihtoehdon kautta. AOH on ColossusBetsin monivedoissa siis kaikkien neljä tehtyä maalia sisältävien voittojen veikkausmerkki. Toteutunut 6-1 oli siis AOH-tulos. Samaa vaihtoehtoa veikanneet olisivat osuneet myös 4-0, 4-1, 4-2, 4-3 tai esimerkiksi 7-2 -lopputuloksilla.

Tiesimme, että jos Englanti voittaisi Panaman vähintään neljä maalia tehden, olisivat useimmat tämän vaihtoehdon kautta kulkeneet rivit tappiollisia. Oli selvää, että kun aivan liian monet ottivat P3-kupongeilleen pelkän Englannin AOH-tuloksen, kulkisi tuon kohteen kautta suunnaton määrä järjestelmiä, missä muissa kohteissa olisi paljon vaihtoehtoaja. Oli helppoa arvioida, että valtaosa tällaisista riveistä olisi huonoja riskejä.

Englannin murskavoitto oli verrattain todennäköinen muttei tietenkään varma. Jalkapallossa on paljon satunnaisuutta, joka kerran tai kaksi tekee kepposen suurellekin ennakkosuosikille. Sitä paitsi jotkut spekuloivat aivan perustellusti, haluaisiko Englanti ehkä helpomman jatko-ohjelman takia sijoittua mieluummin lohkossa kakkoseksi kuin ykköseksi ja tyytyä tämän takia vain maalieron minimoivaan ”pikkuvoittoon” Panamaa vastaan. Oli myös perusteltua puntaroida, josko Englanti olisi halunnut välttää loukkaantumisia ja jopa lepuuttaa parhaita hyökkääviä pelaajiaan ottelutilanteessa, missä lisämaalit eivät enää olleet tarpeen. Mahdollisuus Englannin 3-0 ja 2-0 voitoille oli realistinen ennen ottelua, ja ne olisivat nostaneet P3-sijoitusten arvoa paljon enemmän kuin sisänsä todennäköisin vaihtoehto AOH. Näin ollen pelasimme suurimman osan riveistämme muiden kuin AOH-tulosten kautta.

Englannin murskavoittoon kombinoimme kuitenkin ideajoukkueittemme Senegalin ja Kolumbian kaikkein edullisimpia voittotuloksia. Tiesimme, että näillä riveillä voittaisi odotusarvoa Englannin AOH:n mukanaolosta huolimatta.

Puola oli näyttänyt tahmealta ja hengettömältä Japania vastaan. Olin jo ennen kisoja varottanut Puolan olevan Lewandowskin takia yliarvostetun joukkueen. Kolumbia puolestaan oli avausottelussaan Japania vastaan epäonninen, kun jo kolmannella minuutilla se joutui 0-1 -tappioasemaan ja vajaamiehiseksi rangaistuspotkun aiheuttaneen käsivirheen takia. Emme tietenkään ”tienneet” Kolumbian tekevän kolmea maalia Puolaa vastaan, mutta tiesimme 3-0 ja 3-1 -voiton räjähtävän edullisiksi vaihtoehdoiksi. Siksi niitä oli pakko pelata Englannin näivettyneiden AOH-tulosten kanssa.

Tällä kerralla oljenkortemme pelasti meidät. Kolumbia teki täsmälleen nuo kolme tarvitsemaamme maalia – mutta ei neljättä, joka olisi tehnyt jo rivistä liian vaikean.

Onnekas tapahtumasarja oli opettavainen Moniveto- ja Colossus-pelaamisen kannalta yleisemminkin: vain rivien kokonaisodotusarvo ratkaisee. Raskaasti ylipelatut merkit ovat aivan hyväksyttäviä riveihin silloin, kun niihin voi yhsitää muiden kohteiden todella edullisia merkkejä.

Huomisen lauantain P3-jackpot näyttää lupaavammalta kuin voittokierroksemme.

Ensinnäkin matalat maaliluvut neliössä 0 tai 1 maalia molemmille joukkueille jäänevät edullisiksi. Colossuksen asiakkaat ovat nähneet lohkopelien viimeisillä kierroksilla paljon maaleja. Kaikki heistä eivät välttämättä usko, että maaliodottamat putoavat paljon, kun pudotuspelit alkavat.

Myös joukkueiden voimasuhteissa Colossuksen peruspelurit saattavat tehdä virhearviointeja. Espanja on pelivoimaltaan hyvin tasaväkinen Brasilian kanssa eli selvästi turnauksen vahvimman parin toinen osapuoli. Kaikki tietävät kuitenkin tämän. Espanjan selvistä voitoista Venäjää vastaan ei voi saada ylikertoimia. Sen sijaan heikot joukkueet ryöpyttänyt mutta Uruguaylle vajaamiehisenä vailla mahdollisuuksia ollut Venäjä nostaa rivien arvoa mukavasti, jos se pystyy pitämään ottelun tasaisena kotiyleisönsä turvin. Venäjä näyttää varsin arkiselta joukkueelta, mutta kotietu ei kansainvälisissä turnauksissa mene täysin riskin hintoihin, kertoimiin.

Näkemysjoukkueeni Kroatia on ollut MM-kisoissa korkeita odotuksianikin parempi. Tanska on ollut juuri sellainen kuin uskon, olkoonkin, että Eriksenin vastustajat ovat pystyneet himmentämään. Ylipainotan Kroatiaa rivien pitämiseksi sopivien vaikeusasteiden rajoissa.

Portugali saattaa olla Ronaldoa ihailevien Colossus-perusveikkaajien suursuosiossa. Uruguayn hyvät hyökkääjät eivät ole yhtä palvottuja. Tasaisessa ottelussa Uruguay saattaa ainakin Colossuksessa jäädä vähemmän pelatuksi ja edulliseksi, vaikka sillä on Portugalia parempi puolustus.

Ps. Jos ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä