Kategoria: Blogi

Lasi puolillaan - vai puolityhjä?

Lasi puolillaan – vai puoliksi tyhjä

Jalkapallon Mestarien liiga käynnistyi talvitauon jäljiltä viime tiistaina. Colossus Bets juhlisti asiaa jakamalla runsaat 50.000 euroa ylimääräistä Champions Leaguen neljän kohteen ”monivedossa”. Tartuin tilaisuuteen ja pelasin kymmeniä tuhansia edullisia rivejä. Tein niin paljon kimppoja kuin mihin minuun uskovat halusivat osallistua, ja pelasin sitten lopuksi omaan laskuuni ne rivit, joihin ihmiset eri puolilla maailmaa eivät halunneet tulla mukaan.

Opettavainen tarina rakentui yhden 256€ maksaneen kimppani ympärille. Sen oikea arvo pelin sulkeutuessa saattoi olla heti jopa 300€, koska lisätyn rahan ansioista P4:n palautusprosentti oli jo lähtökohtaisesti 100€ tienoilla. Lisäksi uskon, että 20 vuoden kokemuksemme monivetopelaamisesta ja modernit työkalumme kimppojen rakentamiseen tuo melkoisen edun Colossuksen brittipelaajiin nähden. Jo todennäköisyysarviomme otteluihin toteuttavat ensimmäisen välttämättömän ehdon menestykseen.

Tiistain ottelut pysyivät pitkään ihastuttavan vähämaalisina. Viime viikon teema ”Lasi puolitäynnä vai puolityhjä” täytti oikeastaan inhimillisen tunnetasoni jo tiistaina, sillä vaikka lopputulokset Manchester United – PSG 0-2 ja Juventus – Porto 2-1 olivat tyydyttäviä kimpoilleni kokonaisuutena, tuntuivat ne pettymyksiltä maalittomien avauspuoliaikojen jälkeen.

Tarinamme kohteena olevassa kimpassa tarvittiin kolme maalia joko Tottenhamille tai Borussia Dortmundille. Tällaiset epätodennäköiset tulokset olisivat nostaneet voitto-osuuksia huimasti, koska lehdet kirjoittivat Dortmundin puolustuksen kovuudesta. Toisaalta Tottenham oli pelimarkkinan selvä suosikki, ja Dortmundin kolme maalia tuntui ihmisten mielestä varsin epätodennäköiseltä – olipa Wembleyllä kirous tai ei.

Koska kuitenkin ColossusBets tarjosi tiistain otteluiden jälkeen kupongistamme hyvän hinnan, myin siitä 40%. Toki menetimme osan voittopotentiaalistamme, mutta vastineeksi saimme heti niin paljon rahaa, että panoksemme oli 4,5-kertaistunut, vaikka saisimme enää pelkkiä lohdutusvoittoja.

Kun Tottenham – Dortmund oli tauolla 0-0 -numeroissa ja selostajat ylistivät (perustellusti) saksalaisten puolustuspeliä, tuntui kolme maalia jommalle kummalle kovin epätodennäköiseltä. Oli perusteltua ottaa rippeet kupongin pudonneesta arvosta 12 kimppalaiselleni. Kurja tilanne, mutta nyt meillä oli sentään jo varmaa rahaa kahdeksan alkupanoksemme verran ja lisäksi 20% osuus tulevista voitosta – varsin epätodennäköisistä täysosumista mutta lähes varmoista 3/4-lohdutusvoitoista.

Toiselle jaksolle tuli kuin uudesti syntynyt Tottenham. Se latoi kolme maalia – ja oli jopa kohtalon ivana tuhota kimppamme neljännellä osumalla 45 minuutissa! Niin ei onneksi käynyt, ja 44085-kertoiminen oikea rivi sisältyi kuponkiimme. Mutta: saimme voitto-osuudestamme vain 20%, koska olimme varmistaneet voitoistamme 80% ennen Tottenhamin ottelua ja sen tauolla (jo toivottoman näköisessä tilanteessa).

Onko lasi puolillaan vai puolityhjä? Pitääkö minun ja kimppalaisteni pysyä kaikissa oloissa stoalaisen rauhallisina ja todettava, että hyvillä ehdoilla pelatessaan on voittanut ehkä 15% panoksestaan heti, ja että sen jälkeen arvottavat hyvät/huonot lopputulokset tasaavat toisensa pitkällä aikavälillä? Vai onko oltava tyytyväinen siihen, että olimme nelinkertaistaneet panoksemme melko riskittä ja päässeet sen jälkeen ulos kahdeksankertaisella voitosta kurjassa puoliaikatilanteessa?

Jos emme olisi tehneet mitään, olisimme 172-kertaistaneet panoksemme pelkällä 44085-kertoimisella täysosumalla ja nousseet alavoittojen jälkeen lähelle 200-kertaista tuottoa. Mutta kävisinkö tätä hamletmaista karhunpainia heikossa mielessäni, jos kuponki olisin näyttänyt idioottimaiselta Tottenhamin 1-0-voiton valossa? Ottaisinko tässä skeneriossa myhäillen vastaan onnitteluita kimppalaisiltani ”hyvästä riskinhallinnasta”?

Kiehtova on pelien maailma myös psykologisesta näkökulmasta.

Pian saamme uuden tilaisuuden. Myös nyt tiistaina 19.2.2019 alkavassa ColossusBetsin ”monivedossa” laittaa pelin järjestäjä runsaat 50000 euroa pottiin, jotta meille jäisi riittävä syy alkaa mitata tietojamme ja taitojamme. Uskon, että näillä ehdoilla voitan pitkällä aikavälillä. Siksi pelaan kymmeniä tuhansia rivejä.

JORMA VUOKSENMAA

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä