Kategoria: Blogi

Hyödynnän kansakoulujaot

Hyödynnän kansakoulujaot

ColossusBetsin kahdeksan kohteen vaioveikkaus Pick 8 on yksi lempipeleistäni. Siitä löytyy satoja voittavia, edulisia yhdistelmiä, koska Colossuksen pelaajapopulaatio tekee pieniä virheitä useimmissa otteluissa. Ne ehtivät kertautua kahdeksassa ottelussa. Näin monesta ottelusta saattaa löytyä myös yksi todella virheellinen merkkijakauma, joka tekee todella monista yhdistelmistä tuottavia. Pelaan Colossuksen Pick 8-peliä todella usein.

Torstain Pick 8:ssa kierrätän rohkeasti yllättäjiä vuoron perään eri kohteissa, ja käytän jopa 1-x-2 täysinvaihdeltuja monissa kohteissa. Itse asiassa jopa epäloogisilta kuulostavat 1-2 -osittainvaihdellut saattavat olla perusteltavissa neljässä ensimmäisessä otteluissa. Näissä lohkojen päätöspeleissä joukkueiden henkinen tila ja tavoitteet ovat epäselviä. Ne saattavat muuttua jopa otteluiden aikana.

Sen sijaan neljässä viimeisessä Pick 8 -ottelussa tasapelit ovat jopa ylipainotettavia merkkejä. Nämä pudotuspelit pelataan tarkassa hengessä. Maaliodottamat putoavat. Colossuksen pelaajapopulaatio ei välttämättä reagoi putoaviin maaliodotuksiin ja sitä kautta nouseviin 1-1 sekä 0-0 -tasapelien todennäköisyyksiin riittävästi.

Senegal haaskasi Japania vastaan mahdollisuutensa varmistaa jatkopaikkansa. Parhaimmillaan ja ilman typeriä virheitä se haastaa paremmin organisoidun Kolumbian.

Puola on olut pettymys monelle – ja ihana ohipelikohde ESBC:n asiakkaille. Puola saattaa kuitenkin ryhdistäytyä kunnian palautukseen Japania vastaan. Japani on tähän mennessä lähinnä hyödyntänyt vastustajiensa virheet, enkä suinkaan pidä sitä Puolan tasoisena joukkueena. Puolan kotietu tasaa Japanin motivaatioetua.

Tasapeli riittää Japanille jatkopaikkaan aina. Pistejako pelastaisi myös Puolan kolmen tappion täydelliseltä kasvojen menetykseltä.

Jos Senegal vastoin odotuksia ratkaisisi Colombia-ottelun hyväkseen aikaisessa vaiheessa, pääsisi Japani jatkoon tappiollakin. Tämä tieto saattaisi vaikuttaa Japanin asenteeseen ottelun lopussa. Kaiken kaikkiaan sarjojen päätöskierroksilla kannattaa miettiä eri ottelutulosten ja -tilanteiden vaikutusta toisten otteluiden kulkuun. Tavoitteet ja taktiikka saattavat muuttua perustellusti, mutta ihmismieleen tulevat psykologiset impulssit vaikuttavat usein vielä enemmän kuin valmentajan käskytys.

Englanti – Belgiassa jompikumpi joukkue voi hakea tappiota. Häviäjä kun saisi helpomman jatkopolun kohti loppuottelua. Oudoimmassa tapauksessa molemmat haluaisivat hävitä. Valmentajat tai pelaajat eivät kuitenkaan voi lähteä kalastamaan tappiota kovin näyttävästi. Tässä ottelussa lienee käyttän Pick 8 -viritelmissäni vuoron perään kaikkia merkkejä, mutta EHDOTTOMASTI yksi kerrallaan eri kupongeilla, siis siten, että jokaisessa systeemissä on pelattuna vain ykkönen, risti tai kakkonen. Katson, miltä ottelu näyttää, ja myyn sitten tauolla ColossusBetsille ne kupongit, jotka eivät vastaa avauspuolikkaan havaintoani joukkueiden asenteesta.

Samaa strategiaa noudatan Panama – Tunisia -ottelussa. Molemmat joukkueet ovat olleet huonoja. Panamaa osasin pelätä jopa murhanhuonoksi, mutta Tunisiaa erehdyin pitämään ennen kisoja yllätysvalmiimpana. Pidän mahdollisena, että Tunisia tulisi tähän merkityksettömään ”jumbofinaaliin” hieman paremmalla ammattiylpeydellä, muta koska en tiedä varmuudella, vuorottelen tässäkin kohteessa yksittäisiä erillisiä merkkejä eri kupongeissa. Tunisian kautta ohjaan yhdistelmiä kuitenkin selvästi eniten.

Pick 8:n neljässä viimeisessä pudotuspelikohteessa olen suosikkimyönteinen Kroatian ja Ranskan kanssa. Espanjaa en pidä ihan niin varmana kuin vedonlyöntimarkkina. Uruguayta pidän Portugalia vastaan perusteltuna suosikkina, vaikka vedonlyöjien mielestä joukkueilla olisi jokseenkin sama voiton mahdollisuus.

Kroatia oli yksi näkemysjoukkueistani ennen kisoja. Silti se on ollut positiivinen yllätys – jopa odottamaani parempi. Voitimme kohtuullisen summan rahaa pelaamalla kaikki kolme tuplaa Kroatian alkusarjavoitoista. Tanska on ollut odotetun tasoinen ja näköinen OK-joukkue, mutta se tarvitsee nyt enemmän onnea kuin Kroatia jatkaakseen.

Ranska ja Argentiina ovat pelaajamateriaaliltaan jokseenkin saman tasoiset juokkueet, mutta: Ranskan talentti jakautuu tasapainoisemmin kentän eri osa-alueille verrattuna Argentiinaan, jonka joukkue muistuttaa Seminaarin kansakoulun ekaluokkalaisten joukkuetta vuodelta 1968. Pelasin tuossa joukkueessa laitapuolustajana, ja luokan taitavimmat pojat, tulevat aktiivijalkapalloilijat oivat hyökkääjiä.

”Kansakoulujaoin ”tehdyt joukkueet ja ryhmitykset ovat haavoittuvaisia huippujalkapallossa, koska ”heikkojen lenkkien” heikkous on hyödynnettävissä raa’alla tavalla – varsinkin nykyaikana, jolloin nykytekniikalla saatu tiedustelutieto riisuu haavoittuvaiset puolustajat alastomiksi uhreiksi.

Argentiinan loistavat hyökkääjät tarvitsevan vain ylimääräisen sekunnin kymmenyksen aikaa tai kolmekymmentä senttimetriä ylimääräistä tilaa. Tämä riittää – tsup, ja pallo on Ranskan maalissa. Ranskan on kuitenkin yksi niistä harvoista joukueista, joka saattavat pitää Argentiinan hyökkääjät pois maalipaikoilta ja pysyä virheettöminä koko ottelun ajan.

Hyökkäyssuuntaan Ranska ei ole (vielä) loistanut, mutta se pystyy vielä parantamaan. Argentiinan puolustus voi parhaassa tapauksessa helpottaa asioita virheillään. Ranska on kaikkea muuta kuin varma voittaja tässä huippuottelussa mutta silti todennäköisempi kuin maailman vedonlyöjien noin 60% jatkoon pääsyn peliprosentti antaisi ymmärtää.

Paljolti samoin ajattelen Uruguay – Portugali -kamppailusta. Pidän ottelua melkein yhtä tasaisena kuin maailman vedonlyöjien enemmistö. Teen silti enemmän Pick8-rivejä Uruguayn kuin Portugalin kautta. Minulla on syytä odottaa Uruguayn nostavan rivien arvoa suhteessa todennäköisyyksiin enemmän kuin Portugalin. Uruguay on tasapainoisempi ja paremmin pudotuspelijalkapalloiluun sopiva joukkue kuin Portugali.

Ps. Jos ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä