Kategoria: Blogi

Colossus MM-jackpot: taas 101% palautus?

Colossuksen P8-vakion palautus oli 101% - uusi rahanjako MM-kvartsifinaaleissa

ColossusBetsin viime lauantain P8 1-x-2-vakioveikkauksessa syntyi outo tilanne. Keskimääräiselle pelaajalle maksettiin peliin osallistumisesta! Kuollutta rahaa jaetaan pelaajille myös viikonlopun pudotuspelissä.

Normaalisti veikkauspelissä voittoina maksetaan panoksia pienempi summa. Järjestäjä ottaa osansa pelin vaihdosta ja palauttaa loput voittoina oikein veikanneille. Esimerkiksi Veikkauksen järjestämässä Vakioveikkauksessa palautusprosentti on 65%. Sadan tuhannen Euron vaihdosta Veikkaus ottaa toimintansa pyörittämiseen ja hyviin tarkoituksiin 35.000€. Oikein veikanneille jaetaan voittoina 65.000€.

Keskimääräinen Veikkauksen Monivetoon sijoitettu euro palautuu 70 senttinä.

Edellisen ColossusBetsin jackpotin, Pick 8 viime lauantain ”kasivakion” vaihto oli 97772 puntaa. Voittoina jaettiin 98440. Kokonaisuutena pelaajat saivat siis takaisin enemmän rahaa kuin mitä peliin sijoittivat. Pelin palautusprosentti oli 101%.

Palautusprosenttia voi konkretisoida myös pelin ”osallistumismaksuna”. Kaveriporukan korttiringissä tai työpaikan MM-kisaveikkauksessa palautusprosentti on 100%, koska kaikki panokset jaetaan voittoina. Pelin järjestäjä ei ota potista mitään. Pelaamiseen osallistumisesta ei tarvitse maksaa mitään.

Jos pelin palautusprosentti on esimerkiksi 70%, maksavat kaikki 100 eurolla pelaavat ensin 30 euron osanottomaksun pelin järjestäjälle ja laittavat sitten loput 70 euroa satasesta pelin voittoina jaettavaan pottiin.

Voittopotti jaetaan oikein veikanneille voittoriveille pelattujen panosten suhteissa. Taidostaan ja onnestaan riippuen osanottajat saavat panoksistaan takaisin eri suuruisia summia nollan ja pelin jakosumman väliltä. Jos kaikki pelaajat olisivat taidoiltaan yhtä hyviä, saisivat he takaisin melko tarkasti 70€ satasen panoksistaan, jos peliä pelattaisiin riittävän kauan.

Jos pelin palautusprosentti onkin 101%, tarkoittaa tämä, että voittopottiin on lisätty rahaa. Pelaajille maksetaan osallistumisesta. Jokainen sata euroa pelannut sai ottaa yhden euron korvauksen peliin osallistumisesta ja sen jälkeen kaikkien sataset jäisivät yhteiseen pottiin kamppailtavaksi. Tällaisessa pelissä tuhansien toistojen jälkeen yhtä hyvät pelaajat pysyisivät itse pelissä omillaan (kun kaikki panokset jaettaisiin aina voittoina), mutta tuo 1 euron ”korvaus” osallistumisesta jokaista panostettua 100 euroa kohti kartuttaisi hiljalleen mukaan lähteneiden kassoja.

Todellisessa elämässä onni, ahkeruus ja taitoerot aiheuttavat sen, että varsinkin lyhyissä aikasarjoissa osa pelaajista jää voitolle, osa häviölle. Pelien palautusprosentti – osallistumisen hinta – luo kuitenkin pohjan menestymisen mahdollisuuksille. Mitä korkeampi pelin palautusprosentti on, sitä enemmän pelaajalle palautuu voittoja. Korkeamman palautusprosentin pelissä veikkaaja lunastaa enemmän yhtä vaikeilla (todennäköisillä) riveillä kuin matalan palautusprosentin pelissä. Tai toisella tavalla ajateltuna matalamman palautusprosentin peleissä veikkaaja maksaa jatkuvasti korkeampia osanottomaksuja päästäkseen pelaamaan ”reilua peliä”, missä panoksia ja voittoja on yhtä paljon.

Oletetaan, että neljän kohteen monivetopelin palautusprosentti on 65% ja että kaikki pelaajat ovat yhtä taitavia. Toteutuu yhdistelmä, jonka todennäköisyys oli yksi miljoonasta. Kaikki taidoiltaan yhtä hyvät veikkaajat suuresta populaatiosta ovat osuneet samalla oikealla tiheydellä täysosumaan. Nyt 10 sentin panoksella osunut lunastaa 65.000 veikkausyhtiöltä, jonka palautusprosentti oli 65%. Sen sijaan hän saa 101.000€ toiselta yhtiöltä, jonka palautusprosentti oli 101%. Mahdollisuus voittaa ja riski oli täsmälleen sama molemmille pelin järjestäjille.

Kummalle Sinä pelaat?

Tilanne on sama myös pienempien voittojen suhteen. 101 euroa on yhtä helppo (tai vaikea) saada 101% palauttavalta yhtiöltä kuin 65€ peliään 65% palautuksella pyörittävältä firmalta.

Itse pelaan luotettavista, sujuvasti ja eettisesti toimivista yhtiöistä niille, jotka palauttavat reilun pelin hengessä meille veikkaajille mahdollisimman paljon. Eli pelaan yhtiöille, joille maksan mahdollisimman pientä osanottomaksua – korvausta oikeudesta osallistua peliin.

Huomaa, että myös matalahkoilla palautusprosenteilla toimivat veikkausyhtiöt järjestävät joskus takuupotteja tai jakavat ns. ”jackpotteja” aiemmilla kierroksilla jakamatta jääneistä voittokertymistä. Osallistun kimppojeni kanssa usein tällaisiin peleihin – Veikkauksenkin peleihin.

Juuri takuupotteihin ja edellisten kierrosten liian helppojen/vaikeiden rivien takia jakamattomiin voittoihin perustuvat myös ColossusBetsin viime viikonlopun Pick 8 -pelin kaltaiset tilanteet, missä jo keskimääräisellä pelaajalla on etu. Hyvä pelaaja, joka ansaitsee rahaa pitkällä aikavälillä normaaleillakin kierroksilla, voi odottaa ansaitsevansa jackpot-kierroksilla jopa noin 20% liikevaihdostaan.

Vedonlyönti on markkinatalouden rehdeimpiä toimintaympäristöjä. Jokainen saa valita, millaisen vastustajan kanssa pelaa. Jokainen voi punnita pelin järjestäjän tarjoamat ehdot. Jokainen voi miettiä omaa tieto- ja taitotasoaan verrattuna peliin osallistuviin kilpaileviin veikkaajiin. Ja jokaisen tulee miettiä peliin liittyvää vaikeusastetta, riskiä ja satunnaisuutta. Vaikka pelaisi pelkästään hyvillä ehdoilla ja olisi keskimääräistä vastustajaansa parempi, voi silti jäädä miinukselle yllättävän pitkässäkin jaksossa.

Viikonlopun P4-jackpotissa ColossusBetsin valtaosin englantilaiset asiakkaat pelaavat enimmäkseen Englantia Ruotsia vastaan. Ruotsin yllätysvoitot, tasapelit ja Englannin 1-0 -voitto nostavat todennäköisesti rivin arvoa suhteettoman paljon.

Rivin päätöskohteessa pelaava yleisö ei luultavasti laske tarpeeksi Venäjän kotikenttäedulle. Yhdistelmät, missä Kroatia tekee ainakin kaksi maalia ovat todennäköisimmin aivan liikaa pelattuja. Näitä kannattaa välttää ja kierrättää riveissä enintään Kroatian 1-0 -voittoa, 0-0 ja 1-1 -tasapelejä sekä Venäjän yllätysvoittoja.

Ps. Jos ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

PS2.

Pian ColossusBets tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia myös hevospelaajille. Colossus aloittaa laukka-jackpotit. Alustavien tietojen mukaan jo heinäkuun puolivälissä Colossukselle voi pelataT65:ttä ja T43:a sekä ”sija T6:tta”, missä voittoon päästäkseen on löydettävä kuudessa lähdössä kolmen parhaan joukkoon sijoittuva hevonen.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä