Kategoria: Blogi

Africa Cup of Nations

Africa Cup of Nationsin alkulohkot ovat takana ja playoffsit alkavat 16 parhaan kesken - tai oikeammin parhaat tulokset kolmen ottelun lyhyessä otoksessa saavuttaneiden kesken.

Otoksen lyhyydestä ja siten satunnaisuuden suhteellisen suuresta roolista huolimatta kaikki ennen kisoja HetkinenTV:ssä ESBC PowerAI ratingeiltään julkistetut 12 vahvinta joukkuetta selvittävät kuitenkin tiensä jatkoon. Guineakin oli heti 13.vahvin lähtövoimaluvuissamme ja vasta sen jälkeen koettiin "yllätyksiä", kun Benin, Uganda ja Madagascar ovat mukana jatkopeleissä. Tosin Benin ja Uganda kuuluivatkin muutaman maan erittäin tasaiseen joukkoon josta jatkoonmenijöitä odotimmekin. Madagascar oli näin ollen ainoa joka varsinaisesti "ylitti" itsensä - joskin matalien lähtöodotusten ylittämisen lisäksi ESBC PowerAI tunnuslukujen valossa se oli silti myös yksi onnekkaimmista joukkueista tuloksellisestikin.

Ennen kisojen alkua korostimme Pohjois-Afrikan joukkueiden vahvuutta, jota korosti vielä kotietu, joka isäntämaa Egyptin kohdalla varsinkin on poikkeuksellisen suuri erittäin fanaattisen ja jopa vieraille uhkaavankin kotiyleisön edessä. Tuloksellisesti Pohjois-Afrikan maat olivat jopa murskaavia, kun Egypti, Algeria ja Marokko selvittivät alkulohkot yhteenlasketulla maalierolla 14-0. Pelillisesti kisat eivät kuitenkaan voimakolmikolta ole tähän asti sujuneet ESBC PowerAI:n mittareilla lainkaan niin ruusuisesti kuin pelkkiä tuloksia tarkastelemalla voisi äkkiseltään päätellä. Käydään seuraavassa jatkoonpäässeet maat läpi yksitellen ja katsotaan tulosten taakse sekä verrataan peliesityksiä lähtöodotuksiimme ja katsotaan mitä olemme joukkueista tähän mennessä oppineet.

Senegal lähti kisoihin ESBC PowerAI ratingin vahvimpana joukkueena puhtaasti pelivoimaltaan mitattuna - joskin Egyptin todella korkea kotietu nosti sen Senegalin edelle. Senegal on vahvimmista joukkueista harvoja, jotka lunastivat täysin korkeat lähtöodotuksemme alkulohkon kolmen pelin lyhyessä otoksessa. Senegal on nostanut ESBC PowerAI ratingiään hieman jopa korkeasta lähtötasosta upeiden peliesitysten myötä. Sen hyökkäys on ollut vahvin ja puolustus puolestaan pitävin ESBC PowerAI:n mittareilla.

Egypti lähti kisoihin siis korkean kotiedun myötä suurimpana suosikkina. Tulokset ovat vastanneet odotuksia, mutta ESBC PowerAI xG:t ovat joukkueella huolestuttavan heikot. Se onkin menettänyt selvästi osakkeitaan ESBC PowerAI ratingissä, joskin on yhä niukasti Senegalia edellä kotietunsa ansiosta.

Marokko lähti kisoihin kärkikaksikon kovimpiin haastajiin kuuluvana ja suoritti alkulohkonsa kliinisellä tarkkuudella ottaen kolme 1-0 voittoa. Peliesitykset vastasivat myös hyvin niin tuloksia kuin korkeita odotuksiammekin. Joukkue on hitusen hilannut ESBC PowerAI ratingiään ylöspäin.

Norsunluurannikko oli puhtaalla pelivoimalla mitattuna toiseksi vahvin joukkue, mutta peliesitykset ovat jättäneet rutkasti toivomisen varaa ja joukkue on menettänyt osakkeitaan lähtöodotuksista.

Algeria nauttii kisoissa Pohjois-Afrikan maana myös pienestä kotiedusta. 6-0 maaliero ja kolme voittoa antavat kuitenkin aivan liian positiivisen kuvan joukkueen peliesityksistä tähän mennessä.

Nigeria ei ole myöskään yltänyt korkeiden odotusten tasolle ja senkin ESBC PowerAI rating on pudonnut selvästi kisojen aikana. Kaksi voittoa ja yksi tappio olivat esityksiin nähden sinänsä aivan oikea saldo.

Kamerun voi kiittää onnetarta siitä, että oma maali pysyi puhtaana kolmen pelin ajan. Toisaalta se olisi ansainnut itsekin yli kaksi tehtyä maalia. Kokonaisuutena se ei ole kuitenkaan pystynyt vielä vastaamaan odotuksiimme ja on menettänyt hitusen pelivoimastaan.

Tunisia kuuluu Pohjois-Afrikan kotiedusta nauttiviin maihin. Peliesityksiin nähden kolme tasapeliä oli täysin oikeutettu saldo ja sen myötä joukkueen ESBC PowerAI rating on laskenut selvästi paljon yli 50 lähtöodotuksistamme lähemmäksi tuota puolen välin rajapyykkiä.

Ghana selvitti tiensä jatkoon ilman tappiota voitolla ja kahdella tasapelillä +2 maalierolla. Peliesitysten perusteella se olisi ansainnut parempaakin ja joukkueen ESBC PowerAI rating onkin noussut kisojen aikana selvästi.

Mali oli 6-2 maalieroon nähden onnekas, mutta myös pelillisesti se esiintyi todella upeasti ylittäen roimasti lähtöodotuksemme. Joukkueen ESBC PowerAI rating on kisojen aikana eniten nousseiden joukossa.

Kongon DT lähti kisoihin Malin kanssa samalta viivalta ja myös se on pelillisesti ylittänyt odotukset, joskaan ei lainkaan niin roimasti kuin Mali. Tuloksellisesti se oli erittäin epäonnekas hävittyään kahdesti. ESBC PowerAI ratingiään maa on hilannut silti peliesitysten myötä hitusen ylöspäin.

Etelä-Afrikka lähti kisoihin erittäin tarkasti keskitason joukkueena ja peliesitykset ovat varsin hyvin vastanneet sitä tasoa eikä ESBC PowerAI rating ole juuri liikahtanutkaan lähtötasosta.

Guinea on ensimmäinen jatkoonpäässeistä alle 50 voimaluvun joukkueista. Joukkue pelasi alkulohkon erittäin tarkasti omalla tasollaan.

Uganda kuului laajaan alempaan keskikastin joukkoon maita jotka realistisesti tavoittelivat jatkopaikkoja. Joukkue on pelannut mataliin odotuksiin nähden upeat kisat ja nostanut selvästi ESBC PowerAI ratingiään.

Benin kuului samaan sarjaan Ugandan kanssa ja on esiintynyt myös selvästi edukseen ja nostanut myös hieman ESBC PowerAI ratingiään.

Madagaskar oli lähtöodotuksissamme heikoin jatkoonyltäneistä joukkueista ja sitä se on yhä selvällä marginaalilla Beniniin ja Ugandaankin nähden. Kaksi voittoa ja tasapeli 5-2 maalierolla oli myös kisojen onnekkaimpia saldoja peliesityksiin nähden. Siltikin myös peliesitykset olivat todella matalia lähtöodotuksiamme parempia ja maa on nostanut ESBC PowerAI ratingiään kisojen aikana selvästi.

Africa Cup of Nations on jatkuvasti myös ColossusBetsin poolien kohteena ja suuri yleisö tekee isoja virheitä arvioidessaan haastavien kisojen todennäköisyysjakaumia. Pelaamme kimpoissamme myös itse näitä jatkuvasti.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä