Kategoria: Blogi

Upea perinnelauantai Newmarketissa

Upea perinnelauantai Newmarketissa

Hevosharrastajan unelmapäivinä hyvä urheilu kohtaa edulliset pelit. Newmarketin laukkalauantai on tällainen unelmapäivä. Päivän ohjelmassa on useita Group-lähtäjä ja legendaarinen Cambridgeshire-handicap. Tässä historian kirjoille halajavat 37 hevosen taustaavoimat. Pelipuolen helmi on ColossusBetsin placepot, jonka palautusprosentti jää korkeaksi lisärahojen ansiosta.

Heti avauslähtö on hieno, vaikka siinä juoksevatkin aloittelijat. Huippuvalmentaja Haggasin tallin suosikki 7 Oheka juoksi hyvän Speed Ratingin heti debyytissään ja on perusteltu suosikki. Lähes 10-kertoiminen 10 Ultra Chic kulki kuitenkin olosuhdekorjattuna jokseenkin yhtä kovaa ja kuuluu kertoimet huomioon ottaen joihinkin kuponkeihin.

Toisessa lähdössä mailin matkan parhaat kaksivuotiaat oriit kohtaavat Juddmonte Royal Lodge Stakesissa. 3 Masakela on pitkin askelin kehittyvä taistelija ja perusteltu suosikki, mutta uransa ainoassa kisassaan helppoon voittoon irronnut Coroebus parantaa sen vakavaksi uhkaajaksi. Coroebus on hyväsukuinen ja tulee Charlie Applebyn tallista. Hän on yksi Englannin aivan parhaista valmentajista.

Lisätty raha nostaa voittoja ”ilmaiseksi”, ilman lisäriskiä myös ColossusBetsin Newmarketin V4-pelistä. Se käynnistyy kolmannesta lähdöstä. Tässä kaksivuotiaiden tammojen G1-klassikossa, Juddmonte Chevley Park Stakesissa nähdään monta tulevaa huipputähteä. 8 Sacred Bridge on voittanut Irlannissa kaikki neljä juoksuaan. Irlannin taso on hyvä, mutta vedonlyöntimarkkina myös pelaa vierailijoita sen mukaisesti, jopa liikaa. En siksi ota tähän lähtöön kovin voimakasta kantaa. Perustellun suosikkikolmikon täydentävät 9 Sandrine ja 13 Zain Claudette takanakin on hyviä Aureneita ansainneita varsoja, joilla on parannuspotentiaalia. Juuri parannusten arvioiminen (tai oikeastaan arvaaminen) on kaksivuotiskisojen haaste.

Neloskohde on niin ikään G1-suurkilpailu, Juddmonte Middle Park Stakes. 9 Perfect Power vakuutti viimeksi Deuvillessa, mutta takaa kiriminen tuo riskejä jopa G1-tasoisille hevosille, jopa Newmarketin kaltaisella ”reilulla” leveällä suoraradalla. 6 Go Bears Go ei ole paljoa suosikkia huonompi, ja ellei 7 HMS Endevour ala vaatia vauhtia liikaa, voi Go Bears Go kestää. Sinänsä paljon arvostamani HMS Endevourin ei pitäisi riittää aivan parhaille tässä, vaikka korkea kerroin houkutteleekin. 5 Dr Zemfillä on kilpailukykyiset Aurenit hyödyntää oikein kova matkavauhti.

Englantilaisessa laukkaperinteessä klassisimmat tasoituslähdöt ovat arvotetumpia kuin sinänsä tasokkaammat avoimet täysi-ikäisten lähdöt. Newmarketin viides kohde, Cambridgeshire Handicap on yksi kaikkein arvostetuimmista. Tässä yritän 10 Uncle Brynia, vaikka häviän voittavetoni yli 90% varmuudella. 10 Uncle Brynin kerroin jää kymmenen yläpuolelle. Myös muissa peleissä kesätauon pitänyt, voitoisasti nyt ruunana radoille palannut lahjakkuus jää edulliseksi arvaksi. Jos Uncle Brynin ongelmat on nyt selätetty, voi sen kehitys jatkua tasoituslähtöjä korkeammalle tasolle.

Colossuksen lisärahapelien päätöskohteessa on vaikeusastekontrollin takia oltava enimmäkseen 11 Thanks Monican kyydissä. Tamman avauskisan Speed Rating ei ollut poikkeuksellinen, mutta vastus taisi olla. Nyt Thanks Monica kohtaa pelkkiä tammoja. Se tuntuu siis vahvalta suosikilta tässä pääosin kilpailemattomien hevosten lähdössä, mutta hyvienkin kaksivuotiaiden tammojen kanssa tunnen aina oloni epämukavaksi.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä