Kategoria: Blogi

Sveitsi - Espanja viikonlopun vetoidea

EM-jalkapallon jännitys tiivistyy mestariehdokkaiden vähetessä. Viikonlopun kvartsifinaaleissa pääsevät järkipelurit myös hyödyntämään turnauksen aikana oppimaansa. Pelien ehdot suosivat nyt valikoivia vedonlyöjiä. Sekä Veikkaus että ColossusBets jakavat ilmaisrahoja voittoja korottaen.

Perjantain Sveitsi - Espanja -ottelussa matalat maaliluvut jäävät todennäköisesti erittäin edullisiksi. Ainakin ColossusBetsin pääosin harrastuksena veikkaavat asiakkaat tuntuvat aina "viisastuvan" liikaa tuoreimmista tuloksista. Kun Ranska ja Sveitsi pelasivat 3-3 -tasapelin, ja Espanja - Kroatia päättyi jatkoajan jälkeen 5-3, odottaa suuri yleisö nyt maali-ilotulituksen jatkumista. Tämä ei kuitenkaan ole todennäköistä.

Henkisesti ja fyysisesti raskas jatkoon selviytyminen saattaa tainnuttaa kumpaakin joukkuetta - muutamasta lepopäivästä huolimatta. Rasitus näkyy enemmän hyökkäys- kuin puolustuspelissä.

Ottelu tullaaan pelaamaan tarkasti ja hitaahkolla temmolla. Espanja pitää paljon palloa muttei hyökkää yltiöpäisesti. Espanjalla on nimekkäitä kärkipelaajia, mutta kukaan heitä ei ole sellainen absoluuttinen maailmanhuippu, joka pystyisi luomaan maalipaikan - saati maalin - tyhjästä. Sveitsi tulee puolustamaan tarkasti. Tilaa ja aikaa syöttelyyn Sveitsin puolustuksen keskellä ei jää.

Sveitsin mahdollisuuksia pudottaa myös Granit Xhakan pelikielto.

Espanja on numeroittemme valossa paljon Sveitsiä parempi, enkä juurikaan viljele ColossusBetsin kimpoissani Sveitsin voittoja - joitakin 0-1-kierrätyksiä lukuun ottamatta. Mutta myös Espanjan murskavoitot tai useiden maalien salliminen molemmille on luultavasti odotusarvoa haaskaavaa veikkaamista. Espanjan ei pitäisi päästä ratkaisevaan johtoon niin aikaisin, että sille jäisi aikaa (tai halua) survoa turhia löylytysmaaleja. Sää on luultavasti kuuma, eikä kotiyleisökään riehaannuta "juhlamaaleihin", vaan ymmärtää, jos Punaiset välttelevät loukkaantumisia ja säästävät voimia semifinaaliin.

Jalkapallossa on paljon satunnaisuutta - kuten esimerkiksi tuossa tuoreessa Espanjan uskomattomassa omassa maalissa näimme. Sveitsi - Espanjan matalat tulokset eivät siis ole mitenkään "varmoja". Mutta varmaa on, että ihmismassat eivät ymmärrä pelata matalia maalilukuja tarpeeksi. Siksi ne tarjoavat kohtuuttoman suuria voittoja.

Kokoonpanouutiset kertovat paljon myös Belgia - Italia -ottelun tulosvaihtoehtojen todennäköisyyksistä. Italian tilanne ei ole kriittinen. Chiellini on luultavasti jo pelikuntoinen, ja mikä tärkeintä, vaikka hän on paras, on hän silti korvattavissa.

Sitä paitsi paine Italian puolustuspäässä liedentyy, jos Eden Hazard ja/tai Kevin De Bryne puuttuvat Belgian kokoonpanosta. Vielä vähemmällä Italian puolustus (ja jo vastustajan hyökkäysvaaraa kuluttava keskikenttä) pääsee, jos Belgian rakentajia peluutetaan puolikuntoisina. Jos Lukaku ei saa kärkeen laatusyöttöjä, ei hänen spekuloitu ilmaherruus Italian puolustajia vastaan realisoidu.

Olen tässäkin ottelussa jonkin verran vedonlyöntimarkkinaa myönteisempi Italiaan. En silti tässäkään ylipainota Italian selviä voittoja, vaan päin vastoin, haluan voittaa pelijakaumaa enemmän 1-0, 2-0, 0-0 ja 0-1 -tuloksilla.

Huomaa, että ColossusBetsin harrastajaveikkaajat käyttäytyvät kovin erilaisella tavalla kuin maailman jo melko vahvaa kiinteäkertoimisen vedonlyönnin markkinaa liikuttelevat robottiperaatiot. Tämä on ajattelevan vedonlyöjän etu. Hän voi poimia edullisimmat sijoituskohteet molemmilta markkinoilta.

Sama "suosikki, mutta matalasti" -teema toistuu myös lauantain otteluissa. Englanti on perusluokaltaan paljon Ukrainaa parempi. Puolustamiseen keskittyvä Ukraina pystyy pitämään pelin pitkään tasaisena. Olemme nähneet, kuinka vaikeaa paremman joukkueen on murtaa ratkaisevastikin heikomman käsipalloryhmitys.

Mutta suosikkitapaus ei ole myöskään Ukrainan maali - saati voitto. Yarmolenkon puuttuminen veisi Ukrainan hyökkäyksestä viimeisenkin vaarallisuuden. Englannin puolustus toimii, onpa sitten linjassa kolme tai neljä miestä, tai keskikentällä ketä tahansa. En murehdi juurikaan Englannin kokoonpanosta tai ryhmityksestä. Joukkueen materiaali on monipuolinen, leveä ja joustava.

Artem Besedinin järkyttävän, ehkä jopa uran tuhonneen loukkaantumisen vaikutusta Ukrainaan en osaa arvioda. Ainakaan hyötyä siitä ei tietenkään voi olla. Ukrainan mahdollisuus voittaa on alle 10%, mutta typerimmät vedot Wembleyllä ovat silti Englannin neljää maalia ja korkeampia lukemia sisältävät voitot.

Tanska ja jatkavat molemmat turnauksessa "venyneiden yllättäjien" statuksella. Tanska on silti sekä turnauksessa tehtyjen etä aikaisempien avaintunnuslukujemme valossa parempi. Tässä pelaan Tanskaa selvästi suuremmalla merkkimäärällä kuin Tsekkiä ja Tsekkien suuria maalimääriä yhdistettynä vain aniharvoihin muiden kohteiden kaikkein parhaisiin merkkeihin.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä